Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 22 oktober 2018

Mordet på saudikritikern Khashoggi

I takt med att svenska medier stänger ute fler och fler svenskar genom betaldörrar - som om kapitalismen skulle kunna fortsätta som vanligt i all evighet - vänder jag mig i väntan på Västs undergång till brittiska TheGuardian för en grundlig genomgång av Saudiprinsens mord (för det beordrades naturligtvis av denna USA-vän och lyxälskande maktgalning) på den regimkritiska exiljournalisten Jamal Khashoggi. 

En sådan text som TheGuardians ser man inte i svenska medier ens bakom betaldörren, den har rent litterära kvaliteter och erbjuds fritt för läsaren med önskan att den som har inkomst och pengar ska bidra till tidningens överlevnad. Svenska tidningar framstår verkligen som ringa i anden, nu senast gröna Dagens ETC som tydligen går samma väg som de svekfulla miljöpartister i Stockholm som valt att gå till höger. 

Jag ska återkomma till Dagens ETC:s rapidsnabba förvandling till vilken ondskefull "betala för dig eller stick och brinn"-tidningen som helst. Det är sant: vänstern i Sverige finns inte längre, det är en välbärgad grupp som bara fejkar radikal och även om en marxistiskt baserad ekonomisk analys är korrekt (till skillnad från den genomkorrupta högerns inbillningssjuka) lever de inte som de lär: "av var och en efter förmåga åt var och en efter dennes behov." Den tesen har TheGuardian korrekt uppfattat så mitten-lätt-vänster den är.

Nu till det intressanta dödshoroskopet för Jamal Khashoggi, känt genom saudiska konsulatets i Istanbul övervakningskamera som fångar journalisten på väg in i byggnaden där en hoper influgna saudier bara minuter senare kommer att skära fingrarna av honom, droga honom och till sista stycka honom med en bensåg. Allt för att han i exil i USA kritiserat vissa av den vidriga kronprinsens (han med världens dyraste lyxyacht) reformer i sekulär riktning. 

Kronprinsen bin Salmans kreativa galenskap noterade jag för ganska exakt ett år sedan i inlägget om hans populistiska schackdrag i fängslandet av rik elit och kopplade då hans karta till tanken om "kreativ destruktion". Det har sin poäng att en opposition mellan Eld och Luft tornar upp sig även dagen då Khashoggi möter sitt fruktansvärda slut:


Det här är ett politiskt mord med enorma politiska implikationer, så kartan är viktig! Det är inte förvånande att det jag kallat den grymmaste och mest kallsinniga teckenkombinationen dyker upp här som en dominant: Skorpionen i öster och dess härskare, våldets Mars i realpolitikern Stenbocken. Missa för all del inte att halshuggningens Ketu (södra månnoden) står med våldets Mars, som en indikation om vad det stigande tecknet handlar om...  Än tydligare blir det när man väger in 3e journalist- eller kommunikationshuset. Halshuggning eller styckmord på en kommunikatör. 

Att Mars är en verksam välgörare för sin egen Skorpion när denna stiger i öster, bara understryker att Skorpionen gjorde sitt jobb, dödens tecken som det är. Också Månen är skorpionisk vid den här tiden på dagen, den passerar genom det skorpioniska onda dödshuset. Paradoxalt nog är Döden representerad av planeten Saturnus inte en vän till Skorpionen i 1a huset, utan såväl en essentiell som verksam illgörare. Det är möjligt att det går att rationalisera den här egendomligheten: när Skorpionen stiger i öster är det för att LEVA och själv dela ut mera död genom den biologiska sexualiteten som är kraften som håller de tidsbestämda biologiska kropparnas realitet rullande. 

NATUREN vill leva vidare fastän den ständigt tvingas döda sina egna. Moder Natur har evigt liv bara genom att leva genom sin kortlivade säsongsblomster - man skulle t.o.m. kunna säga parasitera på avkomman! Men mot detta står Saturnus som den Absoluta Gränsens princip, den gräns som kan kallas Döden och som därför det skorpioniska Vattnet söker slingra sig undan genom fortplantningen. Till och med den mest förfallna satanist eller västerländska sekularist håller sig med patetiska pseudofantasier om att "leva vidare genom avkommans stordåd": ideligen ser man föräldrar ge sig på sina barn och söka leva genom dem eller förverkliga sina oinfriade ambitioner genom att styra ungarna vidare. Detta är den låga Naturen som söker imitera den högre själen som är den enda som är odödlig.

Det är därför en extremt usel tidpunkt som visas i kartan när Saturnus angriper och kontrollerar det ideal (11e huset) Skorpionen inte vill kännas vid och som tecknas av Jungfrun och Merkurius. Planeten Merkurius både härskar och anses "upphöjd" i detta tecken och jag kan inte släppa tanken att denna "upphöjelse" här har att göra med intellektet som - precis som många gamla greker tänkte - är det enda som kan höja individen ur återfödelsens soppa, ur Vattenelementets degraderande inflytande. Människan är ytterst sett inget djur och tillhör inte de biologiska arterna, men det krävs att man kraschlandar i materia (Jordelementet) och sedan använder sitt intellekt för en analys av kroppens materiella villkor för att själen ska kunna börja stiga uppåt igen. 

Med fortplantningsprincipen Skorpionen i öster uppstår ett extremt slitigt förhållande till den naturliga skorpionmänniskan och hennes "goda daimon" (11e) huset som manar henne att börja tänka smart och inte med könet! Av den anledningen, föreställer jag mig i brist på någon information till skälen bakom den österländska astrologins lärosatser, är den goda daimonen - 11e husets tillfälliga ägare - alltid en verksam illgörare. Människans "skyddsängel" är alltid steget före människan själv och ur ascendentens perspektiv ser den goda daimonens goda ideal alltid problematiska eller rent av onda ut. Man kan tänka sig att vissa tecken i öster är mer förstockade än andra och får avsevärda problem med sin ledande ängel eller daimon.

I journalistens dödshoroskop drar således Tidens herre (Saturnus) en gräns för den solära och merkuriska aktiviteten. Den goda daimonen avsnörs från den negativa och protesterande Skorpionen. En regimkritiker "halshuggs".

Horoskopet ger minuten då Khashoggi går in på konsulatet, inte tidpunkten för hans död, men kartan är ofattbart mörk och ominös! Kan noteras att Skytten väntar på att stiga i öster, vilket den börjar göra kl. . Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att det är här den sju minuter långa tortyren som slutar i död påbörjas, just därför att Saturnus-i-Skytten nu blir ledande princip och att dess stryptag på Jungfrun exakt motsvarar Jamal Khashoggis horoskop, född med Solen sent i Jungfrun som han var. Jungfrun, den ständiga kritikern (eller gnällspiken) som Saudiarabiens överhet INTE ville se starta en radiostation i Turkiet (3e kommunikationshuset igen).

Här är Khashoggis födelse med den utagerande Solen i 1a huset i brist på känd födelsetid:


Man kan ägna många timmar och ord åt de här två kartorna och dödsdramat. Här vill jag bara säga att journalistens ömsesidiga reception mellan Jungfruns och Vågens härskare inte nödvändigtvis är av godo eftersom 1a egohuset och 2a ekonomihuset blir så tajt sammanbundna. Det är som att kroppen är viktigare än själen eller att de två förväxlas eller sammanblandas. 

I Babylon, långt innan 2a huset reducerades till något slags resurshus (privatekonomi och födoämnen) ansågs den korrelerande (i den naturliga zodiaken) Oxen vara ett ont tecken. Den traditionen överlevde in i den grekiska fortsättningen där 2a huset kallades "dörren till dödsriket". Enligt äldre astrologiska traditioner är journalisten därmed "dödfödd", genom att hans förstahushärskare redan vid start (hus 1) är på väg ner i dödsriket!

Visserligen är journalistens karta en solkarta men i meningen Solen som den dagaktiva människan, den inkarnerade och levande andesjälen, blir det av intresse att han har Saturnus som transit i det 4e huset för trygghet men också "livets slut". Därifrån kastar nu den transiterande Saturnus-i-tiden sin långa 270-gradersvinkel och har en åsikt om den här Jungfru-Solens livslängd...

Se sedan positionen för Saturnus då han föddes. Han har Liemannen i Skorpionens 28e grad, samma 28e grad som gällde i Istanbul på den sista bilden på honom i livet. Detta är astrologi som gåta och gäckande intimation! Högre principer använder LÄGRE PRINCIPER (siffror) för att påminna människan om att det finns Planer på högre nivån än människans enkla tankeförmåga. Bara i länder där Satan släppts in, länder som Sverige, råder total mänsklig hybris.

4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Jamal hade en känd farbror, vilket artikeln i Guardian inte nämner. Adnan Khashoggi, som dog i fjol, var världens främste vapenhandlare. I journalistens dödsruna i samma tidning står det kort att "the arms dealer Adnan Khashoggi was a relative"). Adnan hade också en känd systerson, Dodi Fayed, som dog i bilkraschen med prinsessan Diana 1997 (en "olycka" arrangerad på order av prins Philip, men det är en annan historia).

Khashoggi är ett arabiskt efternamn med turkiska rötter. Jamal var i Turkiet då han planerade giftermål med sin turkiska fästmö.

Nu har Lars Bern luskat vidare och funnit att den saudiske kronprinsen nyligen fått kalla fötter inför kommande enorma vapenaffärer med USA. Ryssarna har ett billigare men effektivare system vad gäller luftvärn. Dessutom tillhörde Khashoggi Muslimska Brödraskapet, medan kronprinsen är wahabist. Båda är förstås islamistiska, men utgör två rivaliserande grupper.

https://anthropocene.live/2018/10/28/nufortiden-ar-inte-allt-vad-det-synes-vara/

Jag kan rätta till en sak i Berns artikel. Det var inte Donald Trump som köpte lyxyachten Nabila av Khashoggi. När vapenhandlaren fick ekonomiska problem på 80-talet tog Sultanen av Brunei fartyget som säkerhet för ett lån. Sedan sålde sultanen snabbt vidare yachten till Trump, som i sin tur gjorde sig av med den i början av 90-talet för att bygga en större yacht, vilket aldrig blev av. Han sålde den till den saudiske miljardären Alwaleed bin-Talal, som var en av de prinsar som kronprins MbS anhöll för ett år sedan och fick sitta inspärrade på Ritz-Carlton i 83 dagar. Talal tillbringade fångenskapen med att titta på sportsändningar, läsa nyheter och be.

Värt att notera är att den här historien fått sådan uppmärksamhet i media, medan saudiernas utrotningskrig i Jemen bemötts med tystnad.

Seaward sa...

Tack för att du hakar på Berns uppföljning, en viktig blogg jag glömt att besöka på länge.

Om svenska (internationella?) mediers tystnad om saudiernas krig beror väl (som vanligt) på att vi är så insyltade i den amerikanska livsstilen och handeln. Eller på att svenska journalister med några undantag är fega eller bara okunniga och inte har en susning om hur man skulle kunna bygga upp ett scoop eftersom detta kräver att man själv inte redan är indoktrinerad...

Havsörnen sa...

Bara för att jag skrev om att Jemen inte uppmärksammas tillräckligt i media, har det rapporterats om konflikten i nyhetssändningar under hela dagen. Bara några timmar efter publiceringen av min kommentar meddelade James Mattis att man vill hålla ett möte med de inblandade parterna i Sverige. Det amerikanska försvarsdepartementet läser tydligen både bloggen och dess kommentarsfält. Om jag nu ska raljera med bloggarens sedvanliga misstankar vid liknande synkroniciteter. ;-)

Seaward sa...

Eller också är det att kosmos "tänker" i sina rotationer ("planeterna") och jordborna återspeglar som små spegelskärvor Världssjälen.

Ska bara påpeka att den jungianska synkroniciteten är en logisk motpol till kausalitet, i din avslutande mening använder du typerna av förlopp som synonyma. Jag tror mer på synkronicitet för upplevaren (du) än att någon längre bryr sig om den här femtioöresbloggen, som haft sin tid! :-)