Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 27 oktober 2018

Horoskopet för anklagelseakten mot svenska medier



Horoskopet för föregående inläggs publicering visade sig intressant och kommenteras här kort. Till del skrevs texten en helg tidigare men så mycket går förlorat före Manifestationen att antikens tänkare gjorde rätt som valde att göra horoskopet utifrån det faktiska födelseögonblicket...

Som i ett ögonblick av självmedvetenhet medgav texten mot slutet att dess underliggande vision var orealistisk i dagens Sverige, men inte alltid varit så. Hur väl stämmer inte det med textens publicering några minuter senare, där idealisten Vågen stiger i öster, och dessutom en äkta idealist som agerar ut (Solen) det Fridsfursten Venus anger!

Eftersom jag sågar hela den svenska medieindustrin vid fotknölarna blir 3e huset av intresse. Här ser vi att en av "de onda" äger publiceringssektorn, För en himmelsk Våg är storfinansens Jupiter en av de verksamma illgörarna och i synnerhet när den står i den näriga naturens tecken Skorpionen. Det kan förklara varför Satans stjärna Algol - Åklagaren - riktar sig direkt mot medieindustrins planet Merkurius i ohelig allians med den onda rikedomens Jupiter i 2a huset för ekonomi!

Det är således ett besynnerligt ruttet svenskt medieklimat som en av den idealistiska Vågens vänner - Rättskiparen Saturnus - har att gå hårt åt och också gör så i det 3e huset.

Jag medger att jag ofta menat att en för förstahuset ("vad saken gäller") välgörande planet som Saturnus här är, undermineras av en ond disponent (här Jupiter i 2a). Var och en får själv bedöma om inte blogginlägget vidrör en besynnerligt varig punkt och att Saturnus, Liemannen, därför behåller sin kraft att utifrån Vågens sociala och mänskliga perspektiv agera skarprättare mot den degraderade underström av näring penningmentalitet som horoskopet också så tydligt indikerar. 

Kartan påminner om hur extremt viktig födelsetidpunkten är eftersom det här blir Våghärskaren Venus som anger grundtonen. Därmed menar jag, ges inläggets perspektiv klartecken - åtminstone ur ett högre, idealistiskt perspektiv. Att sedan Sverige inte längre når denna nivå, det är landets tragedi.

Inga kommentarer: