Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 7 oktober 2018

Eliminera IT-sektorns alla rövhål genom genuin tankeverksamhet

Sannerligen rätt att huvudstaden blockerar det unga "startup"-bolagets vidriga app som profiterar på samhällets fattiga och får dem att bjuda under varandra för nåden att få frakta den vidriga urbana medelklassens skit till soptippen! 

Appen illustrerar både kapitalismens sanna ansikte ("äta eller ätas") och modern teknologi som hamnat i händerna på folk som inte kan tänka. Framtiden, fast det är en bra bit kvar än, kommer att kriminalisera stora delar av den IT-sektor som just nu är platsen dit egoistiska unga karriärister söker sig och som från sin uppväxtmiljö saknar varje anstymmelse till kultur eller social medvetenhet. Mentalt förkrympta barn av det nya och alltigenom ruttna Sverige, landet som tippade åt höger därför att folket så effektivt hjärntvättats att allt bara gällde dem och deras plånbok.

Dags för nytt grundskoleämne på schemat: Tänka. Minst en timma per dag.

Vem behöver för övrigt dessa appar? Vem behöver alls en mobil? Det är den Onde Rike Mannens dressyrpiska, blippande och blinkande och glatt färglagd så att den ovaksamma underklassen (98% av befolkningen!) ska svälja betet med hull och hår.


Tillägg

Två dygn senare har nyliberalen Johan Norberg grävt klart och kommit upp med ett dråpligt försvar i Aftonhoran för appens existensberättigande. Tragiken med denna man är att hans varje tanke och ord kommer inifrån Lådan, inifrån den rådande ordningen. Han tycks varken äga intellekt eller vision nog att uppfatta den annalkande världsordning som inte längre bygger på principen "äta eller ätas", inte på ekonomiska begrepp som vinst och förlust. I Vattenbärarens tidsålder kommer klokskap i varje beslut att vara allenarådande, det är Vattenbäraren som bär urnan med vatten - en metafor för den lätt förorenade naturen. Det vuxna samtalet var inte ens Ulf Kristerssons att föra, men en tid för ett vuxet människosläkte kommer att komma. Det ligger inprogrammerat som "sporer" i Tiden själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.