Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 7 oktober 2018

Döden kör en bröllopslimousine

Den egendomliga olyckan i delstaten New York där en bröllopslimousine krockar med en annan bil och fotgängare med minst 20 döda (Expr) är värd en snabb horoskopgranskning. 

Strax före ett på söndagen var tiden och typiskt nog stiger Döden i öster i formen av Saturnus, en ytterst olämplig planet som chaufför i Skytten när det optimistiska (intill fartblindhet) jupiteriska tecknet stiger i öster. Ett samlingsalbum med spacerock-gruppen Hawkwinds flummiga 70-tal är en given illustration till ett sånt horoskop!Den här frusna portionen tid skulle förstås bli mer meningsfull om man hade födelsehoroskopen för alla de inblandade, men utöver att iskalla Döden stämplar kartan ser det gruppsociala 11e huset ytterst egendomligt ut.

I västtraditionen ett grupp- och idealhus, och benämnd "den goda daimonen" av de gamla grekerna. Men i hinduisk astrologi ett märkligt neutralt hus som t.o.m. verkar teckna problem eftersom (av någon anledning) samtliga 12 ascendenter har en planet i dess verksamt onda läge som 11e husets tillfälliga härskare. 

Även om Skyttascendenten bär den inbäddade döden som en delhärskare borde Skyttens härskare Jupiter skydda den här elftehusgruppen där den ligger i äktenskapstecknet Vågens 30e och sista grad. Förvisso kallas Jupiter "mriti", död, enligt hinduismen (för ordroten mrt, jämför latinets morte).

Lyckliga stjärnan är med andra ord visserligen horoskopets atma karaka (ingen annan når så långt som till 30e graden) som här skulle kunna teckna tidens strävan (istället för den enskilda själens strävan). Men denna strävan är samtidigt svag pga. planetens döda tillstånd. Saturnus blir med andra ord ohyggligt stark som opasslig och definierande faktor för ögonblicket/tiden ifråga! 

Dessutom är, som nämnt, 11e husets ägare en verksamt ond planet och när Venus ligger hemma i härskarläge i Vågen ser det här bröllopet verkligen dödsdömt ut! En döende Jupiter i 11e, en ond härskare hemma i sitt hus och sedan transportfordonens Merkurius i detta sällskap, en Merkurius som äger nymånen i "oskuldsfulla" Jungfrun.

Här finns märkliga antydningar för den som redan känner till typen av händelse... Vad var det här för bröllopssällskap egentligen? De hade hyrt mördarnas biltyp, en SUV, och bilen körde i hög fart nerför en backe rakt ut i en bilkorsning. 

Det låter som den nya sortens människor på jorden - de som kommer att slaktas om några årtionden vid Räkenskapens Dag. Vissa kunde tydligen inte vänta så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.