Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 17 oktober 2018

Det fula ordet hora - vem är mest, Anka eller Elena?

Jag reagerade först inte på Anna Ankas comeback eftersom jag inte förgiftar mig med skit-tv. Inte förrän hon tog det fula ordet hora i sin mun googlade jag måltavlan, den okända "svenska Hollywoodfrun" Elena Belle, bara för att upptäcka att det var en kvinna som tidigare hette Natacha Peyre och som Aftonhoran i sin blick reducerade till just en hora för några år sedan. I sig var Peyre en pseudokändis som var med tidigt i tv-serien Paradise Hotel, en långkörare för landets alla fördömda förlorare.

Eftersom ordet hora nu viner i luften (se just föregående inlägg) och båda kvinnornas horoskop tidigare förekommit på bloggen är det bara att lägga dem sida vid sida och begrunda vem av dem som är den mesta horan Mycket nöje!

Båda inläggen från den tiden jag i allmänhet valde att placera psyket eller sinnelagets Måne i 1a huset:
 


Som var och en som läst in grunderna till den här bloggens psykologiskt fördjupade astrologi kan se, gäller här den gamla sanningen "lika barn leker bäst".

Eftersom båda har psyket i Oxen blir per definition sinnelagets fundament Venus en verksam illgörare och ingen av kvinnorna verkar speciellt hjälpta av att den står i tecknet för sin upphöjelse, Fiskarna. Det är ju så att även Fiskarnas härskare, lycksökerskan Jupiter, är en verksamt ond kraft för Oxen-i-första. Båda kvinnorna faller inom ramen för något av en "dubbel-hora". Och de horaktiga svenska medierna jublar och samlar klick och reklamintäkter...

Vilken vansinnigt ovärdig civilisation den vita människan skapat sig! Som till hälften djur och hälften människa föds vi bara för att sedan via näringslivets benägna bistånd sjunka som en sten till nivåer som mer påminner om demoni än något annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.