Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)



söndag 14 oktober 2018

Aktiebolaget Sverige - klippa och klistra för hela slanten





Expressen lånar in en nyhet från en näringslivstidning. Isabella "Blondingrälla" Löwenstrip får låna en massa pengar för att komma igång. Åt den som horat till sig ett namn ska mera vara givet. Från den som inte säljer ut sig ska det lilla man äger tas ifrån en. (Vad Jesus menade med sin mystiska paradox om dessa "kosmiska processer" vet väl ingen längre. Ett är säkert, det kan inte vara den uppmaning till företagsam kapitalism som orden på ytan skulle kunna tas som.) 

Och vad har då kvinnan som redan i unga år myglade med textreklam och "glömde" deklarera intäkterna som den bästa moderat nu tänkt sig göra? 

Yippee - ännu en firma som säljer skor över nätet. Så originellt och precis vad Sverige behöver!

För Blondingrällas horoskop se ett antal äldre inlägg, jag tror inget var mer smickrande än det här. Men vad ska man säga om en kvinna som lär ut småflickor att bli cyniska diskriminerare och döda plastmänniskor?
Löwenkramp är en gårdagens människa, helt omodern i sitt monetära tänkande.

Löwengrip gav under en period tips
åt unga flickor i Aftonhoran


2 kommentarer:

  1. Apropå detta med pengar och IT - och lite fascism ;) https://www.dn.se/kultur-noje/app-app-app-det-borjar-likna-bolsjevism/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag såg den häromdagen! Det tog några år men nu har tiden börjat komma ifatt den här bloggens utfall mot teknikens degradering av medborgarna! DN-texten var bakom betaldörr, men inte svårt att lista ut hur det lät. Samma kvinna hånade tyvärr religion någon vecka tidigare - även det bakom betaldörren. En syster hade tagits ifrån henne, vilket jag tolkar som att den sekulära kvinnan hatade att syrran blivit "sektifierad" och inte längre tänkte som henne själv. Rätt egoistiskt faktiskt. Hade hon gillat sin syrra så mycket hade hon väl kunnat konvertera, hon med, till vad det nu var som höll dem åtskilda...

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.