Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 8 september 2018

SVT-producenten med problem

När jag för en gångs skulle kollar upp den egna bloggen innan jag skriver om den fega och partiska SVT-producenten som chikanerade SD inför hela svenska folket (jag röstar inte SD!), ser jag att hon var i blåsväder även 2011:

http://siderisk.blogspot.com/2011/10/josses-vilken-komocka.html

Då var hon lika anti-SD som nu, och försökte dessutom smutsa (s) och (v) genom att ställa dem på samma sida som (sd) i en studiodebatt. Eftersom det här är tredje gången människan förestår valproduktionerna har hon någon slags makt- eller ledarposition och jag ritar den här gången kartan med chefskapets Sol i 1a huset. Inte blir det snyggare för det.




Detta är helt uppenbart en nyttig idiot åt Makten och Etablissemanget och frågan är om hon nu inte retat upp SD-väljare så till den grad att hon kommer att behöva livvakt tills glömskan åter sänker sig över detta bedagade land...

Det finns en fantasilös fixering vid "den rådande ordningen" hos Oxen och oftast landar preferensen med de besuttna eftersom Oxen är synonym (närapå) med 2a huset för pengar. Det är äganderättsfixeringens tecken, och det tycks byta partifärg beroende på hur mycket som finns i plånboken. Jag hörde om fallet där en socialdemokrat ärvde flera miljoner och kort därefter började uttrycka liberala åsikter. Jordtecknen styrs av MATERIA och materialistiska överväganden och klarar synbarligen inte att tänka abstrakt, bortom materien, och den vägen själv klarlägga vad som är rätt och fel politik.

Samma kritik gäller uppenbart även Jimmie Åkesson, också han Sol-Oxe och den mest lättlurade dåren inom svensk politik idag. Ett par luncher från Samhällets Högdjur räckte för att "skola om" honom till vårdvinst och klassklyfteälskare. 

Hos SVT-producenten är det om möjligt ännu värre ställt för ur det solära perspektivet (Solen i 1a) blir intelligensens egen bas - Venus - en verksam illgörare och hamnar här dessutom i den onda demonens 12e sektor! Och sista spiken i kistan är väl att den onda demonen själv verkar genom illgöraren Mars (den tillfälliga ägaren till 12e) och i just detta fall kliver fram och driver sitt djävulska spel genom kvinnans eget ego - genom hennes förstahus! 

Så här ser en osund själ i en osund kropp ut, skulle Oxen också vara det exakta födelseögonblickets fysiska ascendent. Men det är bara en chans på 12 och därför kan inget sägas om kvinnan verkligen går Djävulens ärenden. Solascendenten tyder dock på det, som ledargestalt gör hon mer skada än gott. Jimmie Åkesson med Solen på rak linje med djävulsstjärnan Algol är definitivt Den Destruktives hantlangare och det tycks göra båda till lika goda kålsupare i ett spel där det är Satan själv som drar i trådarna. Men vad annat vänta i Sverige, "världens mest sekulariserade land"?


Som om inte turerna mellan 1a och 12e räckte står ur handlingskraftens perspektiv (Solen) bollplanket Månen riktigt illa till i onda åttonde huset. Är bara disponenten god och fri behöver inte den nedsatta förmågan att reflektera och fördjupa störa nämnvärt utom här, där Månen-i-Skytten vilar i disponenten Jupiters händer och denne är en "verksam illgörare" för den statiska Oxen! I första huset dessutom och därmed en falsk välvilja, en hycklare, en fursteslickares tendens!

Det är ett extremt olyckligt födelseögonblick som - världsliga chefsbefattningar till trots - aldrig kommer att skörda någon ära. Jämför den samvetsdöva mördarkvinnan i dagens första inlägg. SVT-producenten har åtminstone en fungerande 9e hushärskare, men en slavisk och underdånig sådan i Jungfrun och i 5e huset för inflytelserika individer. Därav tanken om en djup osjälvständighet och ett nyttigt verktyg för en PK härskarelit.

Jag kallade en period mötet mellan Eld och Jord för "andens brutalisering" och här saknas många kvaliteter, det är ett typisk byråkrathoroskop, en legalistisk böjelse som indikeras på himlavalvet. Sol och Jupiter visar ond tursamhet, dvs. en människa som inte klarar att bedöma sin insats i ett större helt, särskilt inte som reflektorn Månen är utslagen i relation till solkartan och dess disponent Jupiter är "förvrängd".


Inga kommentarer: