Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 24 september 2018

Sveriges politiker har förbrutit sig mot Samhällskontraktet


Den dagen skall Herren med sitt svärd,
sitt hårda, väldiga, skarpa svärd,
slå Leviatan, den snabba ormen,
Leviatan, den ringlande ormen,
han skall dräpa draken i havet.

Jesaja 27:1
 
Seg måndag igen och motvilligt börjar jag för formalitetens skull titta efter lämpliga jobb. Väl medveten om att det är en fejksyssla Staten ålägger medborgaren i väntan på att a-kassan ska tömmas och nästa oundvikliga tvångsplacering i någon meningslös sysselsättningsåtgärd vidtar. 

Västvärldens stater har idag gått i baklås och ingenstans är det tydligare än i Sverige där "arbetslinjen" är en standardfloskel som mörkar Krisen alltsedan marknadsliberalismen blev rådande doktrin. Den söker nu helt underkasta staten till foglighet inför det Giriga Odjurets kortsiktiga nycker. Ja, söker göra Staten till en del av det Giriga Vattendjuret - monstret Hydran eller Leviatan som Bibeln kallar näringsprincipen. 

Det är därför vi fick än ännu värre velpotta i Löfven efter Reinfeldt - båda odisciplinerade varianter av näringsprincipens Krabba (Vatten). Dessa är Kapitalismens nyttiga idioter och ordet demokrati har för länge sidan tappat sin betydelse i det här landet. 

Såg först på morgonen en några dar gammal men sanningssägande artikel i AB - läs "Mer liberalism räddar inte ditt parti, Löfven". Utmärkt klart skrivet om avgrunden mellan den dödande liberalismen och alla andra styressätt även om artikeln stilistiskt börjar med högtravande akademisk satsbyggnad för att en bit in övergå till simpla och populistiska ordvändningar. Var det två olika personer som skrev varsitt stycke? 

Man måste ändå vara tacksam för att AB (tills vidare!) valt att ta det demokratiska ansvar jag tidigare efterlyst på bloggen (eftersom jag tror mig veta att alla medier smygkollar ett urval inhemska åsiktsmaskiner i det som brukade kallas bloggosfär men nu närmast mördats av de stora teknikfascisterna Facebook, Instagram med flera hjärndödande ytlighetsfora. Bloggarna för nu en tynande tillvaro under samlingsbeteckningen "sociala medier". 

AB utgör en räddningsplanka för de som inte tänkt sig att dö just nu, medan de borgerliga tidningarna numera låst in allt bakom sina betaldörrar - ingen som inte redan sjunger löneslavarnas glada sång pendlande mot ännu en dags själsdödande arbetsuppgifter har längre rätten att ta del av borgerlighetens självindoktrinering. Landet har gått sönder, som det sades för några år sedan, och nu visar det sig i dessa isolerade, instängda bubblor som folk faktiskt betalar prenumerationspengar för att få tillhöra. Sickna små stackare, så rädda för att söka sin individualitet och de svar som enbart kan ges inifrån en människans dolda intelligens!

Jobbsökande... Det har varit sporadiskt återkommande rubriker i säkert tio år nu att rekryterare får plädera särskilt inför den Onda Arbetsgivaren om de hittar någon på hela FYRTIO ÅR som verkar passa profilen. Den Onda Arbetsgivaren är idag själv inte sällan en genomytlig 30-åring, obildad annat än i teknokratiskt pryltänkande och i behov av några år plus på de anställda att ha som hävstång för den obefintliga auktoritetsvibben. I sig är den här typen av chef en psykopatisk tom bubbla, ett barn av sin tid. I en själlös tid blir yttre markörer därför extremt viktiga för den som saknar verklig ledarskapsförmåga...Sådan bygger nämligen på hjärtats eller Solens utflöde. Psykopater har vänt leken bakfram, de riggar en tom form som de sedan - försöker animera. Det blir aldrig äkta.

Eftersom mitt senaste jobb var som webbansvarig - tack vare min sista sociala kontakt, en arbetsgivare som visste att jag var högkompetent som före detta systemarkitekt - sökte jag efter dennes rationaliseringsåtgärder snarlika arbeten innan jag efter ett halvår insåg att det inte längre fanns någon plats för en svensk närmare sextio än femtio. Det var då jag tog timeout och använde mina sparpengar till att skriva Folksjäl, boken om nationens dysfunktionella grundstruktur. Krafterna rann till igen, men nu är det som sagt seg måndag...

För se bara den första passande jobbannonsen jag fick syn på denna morgon. Det är det multinationella företaget som söker någon till en roll som påminner om webbansvarig:


We’d love to meet someone who...

Recently graduated or have a few years in to your career. You have a passion for...
bla bla bla


Redan i första stycket gör den Onda Arbetsgivaren numera klart att man inte är intresserad av någon som börjar närma sig det hotfulla trettioårsstrecket. Nyexaminerat lammkött eller två års erfarenhet i dagens Sverige är smärtgränsen.

Än mer generar sig det här företaget genom att på amerikanskt vis lista allt vad de "tror" på:

Our Values...

...We believe in people....



...men företaget är också...

...Cost-conscious...

Så där har ni det. Dagens Onda Arbetsgivare "tror på" människor så länge de är unga och gröna, och inte hunnit skaffa sig några löneanspråk. Ytterst är det Penningen som avgör hur mycket de i själva verket "tror på människor". Det är "kostnadsmedvetenheten" längre ner i trosdeklarationen som ger helhetsbilden. 

Med ord t.o.m. mer lömska än normal corporate bullshit söker Firman maskera att de är Mammons (penningdemonens) slavar. Anställda på det företaget kommer säkert inte att må bra, det luktar asiatiska huggtänder lång väg. (Minns att arbetarna på Apple-produkternas monteringsfabriker i fjärran Östern får skriva under att de lovar att inte begå självmord till följd av det livsvidriga företagsklimatet.)
 
Den här civilisationen är inte längre värd att arbeta för (vad än LO i länken ovan säger), och jag är glad att ha hunnit bli så här gammal innan Sverige urartade helt. Stärkt med filosofi med rejäla doser stoicism och kosmisk fatalism kan jag hantera ett kortare människoliv med en ålderdomsfas i armod. Den som åtminstone kan se igenom den korrupta smörja Sverige blivit är redan rikare än världen. Och världen hatar dem. 

Varför svarade inte en enda tidning på mitt erbjudande om ett gratis recensionsexemplar av nya boken om svenskheten? För att alla i någon mån ändå bejakar det rådande. Ingen vill egentligen bidra till spridande av en Berättelse om precis hur hemskt det ekorrhjul är som svenska folket lurats tro är den enda vägen.

Visst kan man i ren utopism fantisera om att Systemet gnisslande stannade av om alla slutade jobba i morgon, utan ätt rädas sin snara svältdöd. Men vi har redan sett hur den Onda Arbetsgivaren har nästintill oändlig tillgång till människor i andra länder som är mer än villiga att ta över jobben om nu svenskarna magiskt förvärvade förmågan till martyrdöden i protest mot Systemet. Ja, kamp intill sista blodsdroppen verkar vara enda reella alternativet till dessa banala töntprotester som bestod i en röst på SD. Jag menar, partiet var ju inte hemliga med att de totalt representerade det onda SlaveriSystemet. Men martyrium ingår inte längre i den degenererade svenska folkkroppen. Det är länge sedan vikingablodet svallade här.

Så hur illa tänker den femtedel av svenska folket som "missnöjesröstade" på SD? Sverige är helt klart ett land av Omyndigförklarade - inga vuxna själar skulle någonsin välja att återfödas via "svenska" genetiska linjer... Min bok Folksjäl berättar mer om hur astrologin avslöjar dynamiken som styr den ansiktslösa massan in i den korrupta Onde Mannens system. Spela med eller gå under, så lyder det numera illegitima Samhällskontraktet som de svenska politikerna ensidigt brutit mot folket genom att välja den Onde Rike Mannens sida!

Naturligtvis kan en sådan historia aldrig få någon plats i etablerade medier eftersom det är en förödande civilisationskritik - och dessutom sann.

Men dagens unga, kommer de att rusta sig till tänderna och vägra de sjufalt värre fasor som Överheten ämnar rulla in över medborgarna efter att Kapitalismen löst det lilla stillestånd vårt skendemokratiska val nyss resulterade i?



Har inte sett filmen men den handlar om korrupta politiker och ett korrupt System. Det mytologiska havsvidundret har figurerat åtskilliga gånger på bloggen under dels taggen Hydra men också bibliska Leviatan. Det senare ordet är ingen tagg men en sökning ger en drös texter som (alla på snarlikt sätt) studsar mot ordet:

http://siderisk.blogspot.com/search?q=leviatan

Hur skönt blir det inte att (åter)födas till Jorden när nästa stora Idé tagit människobarnen i besittning! Den Idén känner astrologin redan som Vattenbärarens tidsålder. Människan snarare än Penningen kommer då att vara det centrala motivet. Av människor för männskor. 

Men innan vi når dit - till vår egen tid - väntar en lång mörk natt...



Den suggestiva titeln till en av "barn-
boksförfattaren" C.S. Lewis romaner.







Inga kommentarer: