Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 14 september 2018

Honan Sverige, förgiftad av militärindustrin generation efter generationFöga förvånande upptäckter jag i boken Folksjäl att det militärindustriella komplexet syns i nationalhoroskopet - och att det stinker svårt! Symboliken indikerar att Sverige var något Gud lämpade över till Satan eftersom han inte ville få sina andliga händer och avhandlas relativt utförligt. 

En lustig koincidens blir det att Aftonblånaden redan dagen efter publiceringen innehåller en artikel från Svenska Freds som tar avstamp i en ny dramathriller som handlar om just Eliten och dess korruption.

När jag tittar på den thrillerns regissör, Parisfödda Charlotte Brändström, hittar jag en människa med mitt eget födelseår och tänker att det kanske ännu fanns anlag för samhällskritisk blick, innan 1960-talets barn tog mark på Jorden och i sinom tid förstörde det sista som var bra med Sverige i sina liberalistiska frihetsprojekt...Mot frågetecknen som hopar sig med Satans stjärna som stirrar den Rike Onde Mannen i vitögat (Jupiter är en ond planet utifrån Oxen i 1a huset), verkar det tydligt nog hur den fungerar i den politiskt medvetna regissörens fall. Detta är inte en djävul som korrumperar människan och får henne att vika ner sig i orättfärdig materialism (Jimmie Åkesson som sålde sig till Näringslivet för en bit bröd i vårdvinstfrågan). Nej, Brändström är själv Satan, i dess version som en av Gud bemyndigat Åklagare!

Samtidigt är det så många och starka signaler av gott och ont att tankarna går till dessa advokater vars horoskop ofta ser ut som "kom och hjälp mig" tills man inser att deras brödföda kommer av att veckorna igenom umgås med mänsklighetens lort och elände och därför knappast kunde se annorlunda ut. Det verkar som ett självvalt mörker även i regissör Brändströms öde, och ur det utagerande perspektivet blir man naturligtvis misstänksam över vad slags horn i sidan hon kan tänkas ha haft till sin uppenbart privilegierade hemmiljö (man föds inte i Paris som svenskt underklassbarn). 

Det är föräldraplaneten Saturnus som här står illa till och dessutom baserad på Jupiter i sin variant av "ond rikedom". Naturligtvis är det här bara spekulation baserat på några få kända omständigheter. Alla de hundratals svenska barn som föddes detta dygn hamnade inte i privilegierade hem vilka de sedan gjorde uppror mot genom att anta en rebellisk eller avvikande ideologi (politisk eller annan)...

Det verkar nämligen finnas något i grunden sunt och riktigt över de horoskop där Solen i det materiella villkorets Oxe kombineras med det reflektiva sinnelagets Måne i intellektuella och konceptstyrda - ofta rent ideologiska - Vattenbäraren. 

Eftersom möjligheten till en sen födelse och Månen i Fiskarna existerar för Brändström, vill jag påminna om att Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg har sagda kombination av jordnära Oxe och socialteoretiserande Vattenbärare, och där ser man det goda utfallet av kombinationen i en knivskarp kritik över samhället (Vattenbäraren) och dess ägarförhållanden (Oxen). Det mesta tyder på att Brändström har samma kombination, men därutöver lite vässning via den onda stjärnan Algol.

Luft och Jord förefaller ge en sund realism, men kanske inte så spännande, av de olika elementkombinationerna tror jag taggen "rationalism" är den som blivit minst använd.

2 kommentarer:

 1. "Det verkar nämligen finnas något i grunden sunt och riktigt över de horoskop där Solen i det materiella villkorets Oxe kombineras med det reflektiva sinnelagets Måne i intellektuella och konceptstyrda - ofta rent ideologiska - Vattenbäraren."

  Har själv, som Våg-ascendent, just denna kombination och "social rättvisa" är ett tema som återkommer för mig. Ideologiskt lutar jag åt någon form av "grön, frihetlig socialism"; frihet ja, inom ramarna för ett större ansvar inför varandra och planeten. Har så svårt att förstå det verkligt irrationella hat(!) som osar fram ur våra svenska högerpolitiker så fort någon form av "socialism" kommer på tal... det är verkligen extremt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är dags för en senkommen specialundersökning av kombinationen Luft+Jord för att se om denna "sunt verklighetsförankrade" typ ändå utmärker sig på något sätt. Högerns hatobjekt nummer 1 var länge ekonomen Karl Marx. Idag är mycket av Marx terminologi och tankar införlivade i ekonomiämnet... Hans horoskop finns på bloggen och naturligtvis kombinerar det Luft och Jord, Oxe och Vattenbärare... Kolla även min dagsfärska och försonliga sak om näringsminister Mikael Damberg (som jag häcklat många gånger). I jämförelse med mördarpastorn Helge Fossmo är hans mix av Jord och Luft ett under av rimlighet !!! :-)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.