Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 september 2018

Mer om klanen som alternativ till statens våldsmonopol


Stenbocken - bergsgeten

www.dn.se/debatt/vi-maste-lara-oss-att-forsta-klanens-dragningskraft/

Kanske är det kalkylerad mediedramaturgi, att någon i Bonnier-Expressen den 14 kommenterar Sveriges sönderfall i klanstyrda enklaver och två dagar senare  samma ämne dyker upp i Bonnier-DN. Eller också är SolTvillingen och klanforskaren Per Brinkemo just så alert och opportunistisk som det här tecknet kan vara. (Se gårdagsinlägget "Klan eller kollektiv - semantiskt tjafs" för länkar).

Ämnet kan knytas till astrologins ålderdomliga (och ändå tidlösa) verklighetsbeskrivning genom en avstickare till den småroliga nyheten (utom för offren) om de människoilska bergsgetterna i en amerikansk nationalpark som måste flygfraktas till avlägsna trakter för att människans mytiska fantasi om den goda naturen inte ska bli alltför kantstött. Turism och friluftsliv är alltför lukrativt för den låga mänsklighet som ägnar sig åt profittänkande för att den verkliga naturen ska få visa sig till och med i sitt eget habitat!
  
Så fantastiskt inför detta bisarreri att djurklanen vänder sig mot människoklanen genom sitt överhuvud Stengeten! I astrologin är denne Stenbocken, Patriarken, och motsvar i vår civilisation Staten och dess våldsmonopol. Stenbocken tål ingen utöver sig själv och betraktas därför som ett solitärt tecken - ingen älskar heller den Stat människorna i deras dårskap skapat men sedan misslyckats få att tjäna sig själva. Precis som Stenbocken och astrologins 10e makthus angriper Staten minoriteter - klanerna - och söker eliminera dem för att själv vara den enväldige. Min nya bok Folksjäl diskuterar i viss detalj problemet med den svenska staten men ur ett astrologiskt perspektiv för att ge kultureliten ett skäl att ignorera boken. I själva verket är den en ögonöppnare för det intima sambandet mellan en okunnig befolkning och en Stat som missbrukar samhällskontraktet.

Astrologin började ta form redan i det gamla Sumerien och det första som liknar vår tid läror kan dateras cirka fyratusen år tillbaka, även om visst material kopierats så många gånger och under så lång tid att forskare kan peka på svår korruption (avskrivningsfel) där man hittat flera versioner av samma gamla omentexter. Till en början verkar horisontlinjen och planeterna i interaktion ha varit avgörande, men planeterna i närheten av vissa stjärnbilder och förväntade resultat av detta, kan vara lika gamla. Det saknas kunskap om hur det här ämnet rullade igång.

Ett är säkert, från det att zodiaken får sin slutgiltiga form under det första årtusendet före vår tid, så kontrasteras två tecken som idag med lätthet kan identifieras som klanen och en överordnad statsapparat - det är familjens och de inre angelägenheternas Krabban som placeras i opposition mot Stenbocken, överheten. Eftersom det har gått några år nu, kan jag upprepa att Stenbocken på latin är Capricornus - de nyckfulla (eng: capricious) och därmed skadliga hornen - bara ett skäl att vilja hålla sig borta och i hemmets säkerhet från den folkilska stengeten eller den maktfullkomliga Staten! Alla vet hur nyckfull och oberäknelig stengeten är och också rättsstaten. Salig mor, själv Stenbock, formligen avskydde Sverige för dess brist på rättssäkerhet mot den enskilde.

Intressant nog noterade jag de få gånger hon verkligen tappade humöret hur stengetsaktig hon blev, faktiskt nästan våldsam. Från andra kvinnliga exemplar av samma tecken är det min teori att kvinnor födda i Patriarkens tecken kan ha svårt att hantera detta djuppsykologiska motiv till följd av missmatchningen mellan biologisk kropp och inre upplevd identitet. 

Detta behöver inte betyda att alla kvinnor födda Stenbock hade en manlig kropp i sitt föregående liv och nu ligger hotande nära hbtq-förvirringen, men uppenbarligen är Maktens arketyp ett dominant som ständigt spelar i deras undermedvetna, i bland naturligtvis i kombination med äkta rättrådighet eftersom till Stenbockens dygder också räknas kyligt omdöme och självbehärskning. Zodiaksymbolen bär faktiskt inom sig en enorm spänning eftersom den är så självrepressiv. I behärskningen uppstår ett övertryck som kan övergå i just det nyckfulla våldet, i det stångande hornet som den blödiga Krabban gömmer sig sitt skal för att undgå.

Jag säger som i min bok: lycka till med den här integrationen svenska Stat! Två omoderna koncept - familj och stat - behöver ersättas av en ny och högre insikt om människoartens verkliga natur och en ny samhällstyp byggas utifrån den förståelsen. Den modellen kommer att inkludera religion - en självklar minsta gemensam nämnare för världens alla folk men en faktor det dödsdömda Sverige med näbbar och klor sökt eliminera de senaste årtiondena.

Inga kommentarer: