Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 september 2018

Lungcancer och det sjuka Sverige




Jag skrev boken Folksjäl delvis ur perspektivet "välutbildad skeptiker" och ägnar därför de första 100 sidorna åt diverse argument och introduktioner för att göra astrologin mindre oaptitlig för den som verkligen tror kunskapen gått framåt sedan Upplysningen annat än på den mest uppenbara nivån: den materiella. Materiella faktorer kan t.o.m. byfånar varsebli med sina fem sinnen och Överhetens gränslösa svek mot svenskarna är att dra en linje vid det materiella och t.o.m. söka styra befolkningens intresse bort från de större frågorna, allt för att kunna behålla makten i den här helveteshålan ytterligare någon eller några generationer...


När nu DN (bakom betalspärrar så klart) berättar att lungcancer - trots Sveriges hälsofascism med historiska rötter tillbaka till rasbiologin - dominerar som dödsorsak bland landets cancerarter, finns ett tillägg att göra till Folksjäl - trots att många sidor där ägnas folkmentaliteten och hälsan - ett tema av extremt betydelse för de svenske sedan de slutat vårda sina själar genom korrekt omvärldsorientering.
 
Den som läser boken kan till de återkommande diskussionerna av Merkurius som handelns och marknadens planet också lägga dess grundläggande koppling till den enskilda människans kropp: andningsvägar och lungor. I en bok som använder astrologi för att teckna en nationalpsykologi var det inte nödvändigt att gå till botten med astrologin på individnivå (även om flera svenska individer används för att förankra nationens dominanta teman).

Boken, och långt tidigare den här bloggen, förklarar att problemet med Merkurius som den svenska marknaden är planetens närhet till den expansiva rikemansplaneten Jupiter. Den senare är tyvärr en illgörare för svenska folket! Transponera nu detta till individnivå och cancerarterna. Låter det inte som att just lungsjukdomar där den försåtliga Jupiter som breder ut sina onda verkningar, är just vad man kunde förvänta sig i folkhälsofrågor?

*****

Om svenska nätmediers allt mer aggressiva bruk av betalspärren kan mycket sägas. Vi lever (alltjämt) i en kapitalistisk ekonomi och de involverade behöver en månadslön som produkten ska frambringa. Samtidigt är de svenska mediehusen precis lika talanglösa som svenska datatekniker, vars designer måste vara världsunikt usla. 

Efter Arbetsförmedlingens dyra satsning som inte ens gav en ny sajt (projektet havererade pga. prestandaproblem), Polisens oanvändbara och svindyra it-system, Nya Karolinskas it-haverier, bankernas usla säkerhet och betaltjänsten Swish som kraschar för ofta för att jag någonsin skulle ge upp PayPal och använda den svenska bankkartellens konkurrent, kommer senast nyheten om att Stockholms stad bränt över en halv miljard av skattebetalarnas pengar på ett it-system för skolorna som stinker halvdant hemmabygge upp till Höga Himmelen. 

Med bara dryga 100 miljoner kvar i budgeten har "intrimningen" av detta it-system inte ens börjat. Från mina år inom IT vid millennieskiftet vet jag att stadens satsning redan gått åt helvete. "Avlusningen" av it-system drar lätt en tredjedel av projektbudgeten så folket i stadshuset har inte lärt sig ett dugg av eländet under den första internetvågen. De har gjort ett dåligt uppköp och ägnar sig efter det åt förträngning av sakernas tillstånd eller åt rena glädjekalkyler. Vet inte vilket som är värst.

De svenska dagstidningarna är som sagt lika dåliga på EXCELLENS som it-företagen och när för ett par dagar sedan SvD satte betaldörr framför en potentiellt spännande artikel om den intelligenssänkande inverkan smartfånen har på befolkningen - numera Härskarnas favoritstyrmedel! - var försöket att tjäna lite extra pengar tafatt i det absurda. Tidningen läckte nog med ledtrådar i aptitretaren för att man på två sekunder kunde googla fram det fritt tillgängliga amerikanska originalet från 2017 som de använt - sannolikt bara till en liten del eftersom det engelska originalet är fem gånger så långt som vad en svensk drillats att betrakta som "långläsning" via bildskärm. Svenskarnas låga prestationer beror på att Överheten tillvänjer oss att acceptera lite mindre mot full betalning eftersom samma Överhet har ett gapande hål i botten på sina fickor. Jag kommer in på ämnet Överhetens slöseri i min bok...

Det är naturligtvis alienerande att inte längre kunna läsa annat än "väderrapporten" om sitt hemland, men det går uppehålla en viss omvärldsorientering via radion och nätet, så länge inte hela världen anammar Sveriges sjukliga jakt på lönsamhet och inget förutom lönsamhet. Bokomslaget till Folksjäl gastar redundant PENGAR två gånger- ett försök till visuell galghumor och en illustration av hur något låst sig i huvudet på den svenska själen, något som blockerar vår förmåga att redan idag börja tänka på NÄSTA samhällstyp. För att en ny är på väg det står t.o.m. skrivet i stjärnorna...





Inga kommentarer: