Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 28 september 2018

Löfvens baneman Norlén





Jag har avstått från att läsa eller radiolyssna till nästan allt sedan valet. Sveriges sammanbrott är ett faktum och alla kan se hur folket är grundlurade på sin framtid. De lägger sin röst vart fjärde år varpå vidtar ett spel som inte har något alls med demokrati eller folkintresset att göra.

Dock fick jag syn på Ingvar Perssons bra summering av situationen efter att Jimmie Åkesson kastat in en skiftnyckel i den onde Ulfven Kristerssons och det ekonomiska Etablissemangets maskineri.

(Persson använder svenska formen "grus i maskineriet" - är det den snåla fattigsvensken som t.o.m. är snål när han söker sabotera - använder det billigaste materialet för att irritera, snarare än det mest effektiva?)

Inför Ulvens inbillat snabba steg för att - trodde han - under statskuppsliknande former bekläda statsministerposten visar Jimmie Åkesson exakt hur Oxens tecken som en psykologisk grundprincip beter sig: den "tjurar" och vägrar gå med på något alls. Det här kan vara zodiakens minst resonabla tecken, undantaget debutanten Väduren som brinner av otålighet att komma ut på bana men strax bränner ut sig varpå just Oxens totala negativism vidtar som en motreaktion. "Stand one's ground" som de amerikanska mördarna/nybyggarna sade efter att ha bestulit indianerna på hela deras värld. 

Affärsjuristen och numera moderaten Andreas Norlén avfärdades i ett kort inlägg redan 2012 men har nu blivit förste talman. Som första uppgift skedde det historiska i Sverige att han formellt avsatte sittande statsminister Staffan Löfven. Ouch! Svetsaren ångrar säkert att han i sin ytlighet lät sig luras in i nationell politik som högerintressenas nyttiga idiot. Det där var ingen rolig sorti.  

(Inlägget från 2012 innehöll faktiskt ett starkt argument för att Kristerssons osäkert placerade Måne hör hemma i Tvillingarna snarare än i Oxen.)

Intresset rör sig från den falske Ulven (och hans gamla partner i brott, Norlén) till det parallella dramat Löfven och Norlén - vilka märkligt likalydande efternamn! En synastri-karta visar att astrologin noterar moderaten som var den som (formellt) dödade Svetsaren (mer om det strax), hur en intellektuellt överlägsen men ond Elit inte har några problem med att driva sitt djävulsspel gentemot enkelt folk med kanske mer hjärta än hjärna:




Juristen i den yttre cirkeln har ett väloljat samspel mellan två positivt polariserade tecken: Tvillingarnas intellektsplanet Merkurius befinner sig i hetsporren (t.o.m. fanatikern) Väduren, vars energi här är av mer luftblå (intellektuell) art eftersom dess härskare Mars står i Vattenbäraren. Men psykets Måne, som i Tvillingarnas Luft har mer med diskursiv tanke (ett tänkande från punkt till punkt, via sunt eller falskt bruk av logiken) än känslor att göra, eldas här upp genom härskaren Merkurius position i Väduren. Månen bollar tillbaka och fast det här inte är en "ömsesidig reception" använder jag två pilar som pekar mot varandra för att illustrera "flödet" i en högt utvecklad intellektualitet, typisk för visionärer eller smarta (men falska) advokater och affärsmän.

Löfven är bara populism! Här visar de röda pilarna en äkta "ömsesidig reception" eftersom utagerande Solen i självbevarelsedriftens Kräfta disponeras av Månen i utfallets och aggressionens Vädur, medan Månen inte egentligen svarar rakt eller vettigt alls eftersom dess disponent står fallen i självförsvarets Kräfta och bildar det ömsesidiga mottagandet mellan två planetära teckenhärskare.

Det viktiga här, tror jag, är att "receptionen" överdriver den korttänkta emotionalism, ja t.o.m. sensationalism som Eld och Vatten i kombination tecknar. Och ur perspektiv av Staffan Löfvens dagliga liv (Månen) är detta en negativ sensationalism eftersom MånVäduren, hur progressiv och framåt den än skulle vilja vara, i grunden är negativt polariserad genom disponenten Mars fall ner i defensiva och milt oroliga Kräftan. Rädsla knyter sig och något ängsligare än Löfven har jag aldrig sett på den här nivån i inrikespolitiken.

Den solära motorn hos Löfven är således hämmad och motsvarar exakt de fyra tveksamma år regeringen Löfven fick - minns inte minst att deras knappa seger tvingade dem att underkasta sig Alliansens budget! Löfven upplevde bara en repris från sin tid som medlare mellan Metalls svetsare och den Onde Rike Mannen - en som valt överlöperi framför klassolidaritet. (Ja inte ens sin egen klass är svenska löntagare trogna när de tror den Rike Onde Mannen låtit dem kommit upp sig ett pinnhål eller två.)

Löfvens emotionalitet i Eld möter Vatten ger en perfekt kombination av symboler för en empatisk barnmorska eller dagisfröken som pekar med hela handen eftersom det räcker för väldigt unga intellekt. Men i politiken blir det exakt den till synes principlösa hattighet som snart fick mig att sluta respektera förre statsministern som MITT VAL av "landsfader". 

Placerar man Löfvens ledarskapssymbol Solen i 1a huset (som på kartan) finner man nu att moderaten är hans baneman. Brittiske astrologen talade om placeringar i 10e huset som aspekterade det personliga 1a huset som makthavare från ovan som kommer för att "sätta dit en". Eftersom hinduisk astrologi faktiskt har ett set av mindre viktiga planetaspekter som är närmast identiska med den västerländska traditionens, ser vi faktiskt här en Sol som ur Löfvens egoperspektiv och ledarroll är förödande: moderatens SolVädur i 23e graden kastar en disruptiv 90-gradersvinkel mot Löfvens Sol och Eld vinner alltid över Vatten, dvs ångar bort Löfvens själva livsbetingelse. Alltså: puts väck med Löfvens Sol i bemärkelsen Ledare eller statsminister.

Det här dramat i vad för Löfven i ledarroll är det 10e makthuset visar också vilken vek populist han var under de år högersosseriet tillsatte honom för syns skull. Okänt klockslag ger en osäker månplacering men jämför med Andreas Norléns Sol i 23e graden Vädur och hur den gradexakt "elektrifierar" halshuggningens Ketu i Löfvens horoskop och effektivt entledigar den senares Måne från sitt "dag-till-dag-liv" i maktposition. Här ser man Löfvens medfödda kris mellan sin mor och barndomshem och hur södra månnoden/Draksvansen avskildes från drakens huvud via halshuggning. Svansen är den kapade eller eliminerade delen och här visar astrologin hur den "ser" att historien faktiskt upprepar sig på det principiella planet. Löfven förlorade sitt hem (makthuset Rosenbad) under extraordinära former en andra gång. 

*****
*****

Man skulle t.o.m. kunna spekulera över om avsättandet hjälper till att i efterhand rekonstruera Löfvens födelsetimma. Astrologer är i allmänhet usla på "rektifikation" och deras finurliga efterhandsrekonstruktioner visar sig ofta felaktiga om senare ett autentiskt födelseklockslag dyker upp... (Gång på gång har korrigeringar dykt upp av celebritetsdata på astro.com.) 

Men jag kan inte hejda mig från en ytligt övervägd rektifiering: ponera att han föddes på sena eftermiddagen, med Månen (hemförhållanden, livets början/slut) i dramatisk kontakt med halshuggna Draksvansen (Ketu). Med gradexakt kontakt skulle en eftermiddagsfödelse i Stockholm kunna ge en Skorpionascendent och nu hettar det till direkt. I likhet med Socialdemokratiska partiets födelsehoroskop står nu underklassens Saturnus i 1a egohuset, en deprimerande och tung position som knappast gör en folkkär eller ens effektiv.

Obama hade den och trots att hans Saturnus stod i sitt eget tecken Stenbocken presterade han inget i närheten av det man kunde ha förväntat av det politiskt motiverade, förhastade och allmänt illa uttänkta Nobels fredspris som norrmännen bestod honom med. Premiärminister Margaret Thatcher hade t.o.m. sin Saturnus i 1a huset i tecknet för dess upphöjelse, "rättrådighetens" Vågen och ändå saknade hon fullständigt allt förstånd. Startade ett onödigt krig och drev senare i livet in i senildimma och begravdes utan en enda vän närvarande vid gravsättningen (jag tror någon officiell representant deltog). 

Det är något så fel att placera Döden i öster, just när Livet ska till att födas på nytt. Saturnus bästa position är i väster där ett antal av dess innebörder kommer samman. Åtminstone i hederskulturer, som den gamla kinesiska, där ålder och erfarenhet värderades högt. I Sverige mobbas alla över fyrtio, på arbetsmarknad och med pensioner som är ett hån. Det är Ulven Kristersson och hans likar i Eliten som har gjort detta land till vad det är. 

Skulle nu Stefan Löfven ha varit född med depressiva Saturnus i en Skorpion i första huset, är detta en värre position än både Obamas och Thatchers eftersom Saturnus inte bara är den Stora Illgärningsmannen utan i Skorpionen-i-första dessutom "verksam illgörare". Paradoxalt nog indikerar Saturnus både makt och den maktlösa underklassen - den senare är saturnisk i den meningen att arbetarna är de Mäktigas ägodelar, resurser, produktionsfaktorer som spär på Överhetens makt och rikedomar. 

Men en ond Saturnus i egohuset omvittnar något jag tycker man ser hos Löfven: den Ägdes innerliga drömmar om makt (och kanske t.o.m. revansch för vad mamma gjorde honom när hon lät adoptera bort ena sonen). Dessa är så djupa ting att jag inte tror Löven ens med psykoterapi skulle kunna öppna sig mot sanningen om detta hans jordelivs verkliga motivationsgrund. Det är från början till slut återbetalning för dålig karma och jag har fått associationer till grymma och hjärtlösa diktatorer från Romarriket mer än en gång när jag set hur Löfvens sinnesstämningar fångats på bild... Var han en korrupt romersk senator för tvåtusen år sedan, och fick vänta ända till nu på en nytt politiskt öde så att den onda karman kunde klippa till?

Jag har resonerat att ingen själ kan återbetala sin skuld förrän den jobbat upp något positivt kapital varmed att betala av. OmLöfven-livet nu var "payback time" för den här själen stämmer en Skorpionascendent med att han kom hit med åtminstone en ambition att börja tänka mer idealistiskt än den upplagefixerade dvs. korttänkta wolodarskiska Eld/Vatten-kombinationen låter antyda (man kunde också använda artisten Madonnas Eld/Vatten-horoskop, men hon har ändå lyckats väl som affärskvinna). Det 5e huset är den goda karmans sektor och ägs tillfälligtvis av Jupiter för en Skorpionascendent med dess näringslivsvänliga utblick (Vatten = näringens liv och tillika elementet som bäst symboliserar villkoret för den biologiska varelsens liv). Och det är här det intressanta uppstår: Jupiter står i 11e huset för ideal, vilka här inte sträcker sig längre än till Jungfruns domän: den individuella egennyttan. 

När Löfven började förhandla om löner med Arbetsgivaren var det kanske ändå detta man såg via hans idealhus - hans goda karma var i princip inget annat än en idé, en föresats som ännu väntade på att bli en solid karaktärsegenskap. Men Jungfrun representerar inte enbart individen och dess egennyttiga orientering utan också den splittrade mängden löntagare/arbetare. Överheten härskar över dem genom att söndra dem och lura dem att var och en bara tänka på sin egen plånbok. Således: att ha som god föresats (11e) att gagna myllret av arbetande individer. Men en skock individfragment som låter en förhandlare som Löfven tala för dem kommer aldrig att få ut något av den Rike Onde Mannen. 

Skäl: feghet och fruktan. Löfvens Saturnus i första huset gav (som i fallet Obama) en extremt låg självkänsla av den typ som alltid drabbar ett samhällets undre klasser. Med så låg självkänsla var det självklart att han aldrig skulle kunna göra någon verklig nytta för dem som bäst behövde en ledare. Löfven föll för frestelsen att tacka ja till partiledaranbudet, däri låg hans största misstag i livet. Han kommer att frestas av Djävulen även i kommande liv, tills dess han lärt sig att förstå spelets regler i det samhälle han nu återvänder till. Men tiden är kort att återfödas och putsa sina talanger inom det rådande paradigmet:  kapitalismen kommer att vara restlöst utrotad som det hån mot mänskligheten det alltid var och det snart. Om 200 år arbetar människor utifrån hela andra koncept...

Om nu Löfven verkligen föddes sen eftermiddag får någon annan ringa upp honom om! Men det är rätt talande att Skorpionascendenten placerar starten å hans liv under sämsta tänkbara förhållanden: Månen i 6e olyckshuset och fjärde trygga hemmets sektor ägd av en ond Saturnus som smittar hans unga bebiskropp (1a huset)! Dessa omen stämmer perfekt med bortadoptionen (för att inte tala om den "styvmoderlighet" som Saturnus alltid lyckas introducera om den är en personlig faktor.) Saturnus ger också talproblem i 1a huset vilket jag noterade i samband med Obamas verifierade Stenbocks- och Saturnusascendent. Också Löfven har otroligt svårt att formulera dels vettiga tankar och dessutom klä dem i korrekt grammatisk språkdräkt. 

Undantag var Margaret Thatcher som jag minns om en kvinna som lade sina fraser väldigt väl (men ganska långsamt, som om hon inte tillät något Eld/Vatten i omgivningen stressa upp henne). Men Thatcher hade säkert hjälp av sin Merkurius i Vågen i första huset och även Jupiter i 3e grammatiskt medvetna kommunikationshuset är en tillgång. Att Thatcher baserade sin Våg på en sämre placerad Venus i Skorpionen i 2a ekonomihuset, visar hennes djupa psykiska störning och nyliberalismens djävulska väsen... (Thatchers namn och troligen också horoskop har taggats 9 gånger på den här bloggen för den som vill se strukturen jag just satte ord på.)

Inga kommentarer: