Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 6 september 2018

Bob Woodward - legendarisk grävande journalist


När den ene av Watergateskandalens avslöjare nämns i DN i samband med en ny bok, måste man titta på horoskopet. Han är ju en av världens mest kända merkuriska personligheter! Och det är glädjande att som omväxling kunna skriva något bra om Jungfrun och Skorpionen! Woodward har båda som viktiga nycklar. (Obs. Han har  ett säkert födelseklockslag, AstroDatabanks framlidna skapare Louis Rodden, inspekterade själv Woodwards födelsecertifikat.)

Men ju mer man betraktar kartan, desto mer börjar också han framstå som en mörkerman! Här finns åtskilliga ingredienser som bloggen triumferande pekat ut som "förklaring" till diverse gangsterfasoner inom näringsliv och politik. Så vad gäller?

Efter att ha tittat på den merkuriska och faktavakna Jungfruascendenten, sett dess härskare Merkurius "fallen" i Fiskarnas tecken och påmint mig att även "geniet" Einstein hade denna tekniskt klena Merkurius samt påmint mig en och annan i bekantskapskretsen, klarnar bilden. I Woodwards horoskop leder Vattenelementet till en sådan empati med, en sådan inlevelse i det onda och korrupta att man skulle kunna tro att han spelade på den Mörka sidan. 

Men här innebär inlevelsen bara att Vattnet har en kuslig förmåga att INFILTRERA och tränga in i många material och i denna INLEVELSE sedan dra fram merkuriska fakta som t.ex. avslöjade president Nixon i Watergateskandalen. 



Mot Merkurius tekniskt sett "fallna" läge i Fiskarna, som skulle kunna leda till tankar om ett diffust intellekt som bara driver runt och förnimmer snarare än tänker redligt, måste man ställa motargument som dessa:
  • Intellektets planet är ascendenthärskaren
  • Den har därmed en mäktig nyckelroll - den både äger ett hörnhus och ett trigonalt hus, den är både världsligt effektiv och lyssnar till Dharma (universums inre morallag, den som uttrycker sig genom de triangulära husen).
  • Merkurius själv befinner sig i ett prominent läge i ett hörnhus.
  • Den har en ömsesidig reception med den stora framgångens Jupiter i maktens 10e hus
Den sista punkten är samtidigt en av de kritiska och samtidigt enormt mäktig. Det här en ömsesidig reception mellan Fiskarnas och Tvillingarnas härskare men Vatten och Luft indikerar ibland just den ohederliga människan som blandar ihop fantasier och fakta, receptionen håller med andra ord en desinformationsström konstant levande. 

Lyckligtvis för Woodward, kan han avbörda sig allt personligt ansvar genom att PROJICERA SIN EGEN IDENTITET (Solen) PÅ "DEN ANDRE", in i sjunde partnerhuset. Eftersom även Solen i Fiskarna är en verksam illgörare för Jungfruascendenten kan man säga så här: Woodwards enorma framgångar ligger helt i Fiskarnas förklädnadstrick, och genom att inbilla sig att han studerar den andres - särskilt den andre i mäktig position - har Woodward i detta liv kunnat undgå att själv blir den bedrägliga och sliriga falskprataren. Han har lagt all kraft på att spana efter dem i maktens korridorer!

Missa inte hur det "fallna" psyket i Skorpionen friskar till sig genom att ägas av Mars i dess "upphöjda" läge i Stenbocken och dessutom i det femte ledar- och politikerhuset. Att också Mars är en verksamt ond planet för Jungfruascendenten är en annan av de gåtfulla indikationerna. Woodward skulle ha kunnat bli en utmärkt förbrytare! Kanske var han det i ett tidigare liv och att detta var hans "överkompensation" för att gottgöra själens tidigare felsteg?

När jag 2009 såg schackmästaren Bobby Fischers horoskop tycktes det som det mest krångliga i bloggens då korta historia. Men journalisten/författaren Bob Woodward har massor av gåtfulla indikationer, även han. Vad om den universella morallagens representant - niondehusägaren Venus - instängd i 8e onda huset för korruption och död? Är det denna faktor som gjorde honom till en grävande journalist med sanningslidelse?


Inga kommentarer: