Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 24 augusti 2018

Kväst och förgrämd redan innan något hänt

Avslutade just morgonens gratisläsning av svenska medier. För nog är det svårt att uppbåda någon lust att betala för sig när man tvingas utstå pinsamheter som den här texten i AB. Skribenten tillhör redaktionen och ondgör sig på det mest förgrämda sätt över de sociala medierna, anklagar dem för slapphet och tomt tyckande. De gör ju inte som AB just gjort, ägnat många mantimmar åt att granska politikernas resekvitton på jakt efter oegentligheter att slå upp stort och skapa lynchstämning i landet. 


Artikeln är så in-i-helvete sjuk i huvudet - upplägget så korkat - att ett horoskop måste beräknas. Jag menar, varför inte invända eventuell positiv respons på tidningens serie av avslöjanden, varför ta för givet att AB inte har någon möjlighet att påverka landets tanke- och samtalsklimat. Varifrån denna defaitism? Var det i själva verket skribenten själv som satt och sorterade resekvitton timma in och timma ut - och hatade skitgörat hon fått sig tilldelat?


*****

Precis som i föregående inlägg om Fridolin och Åkesson väljer jag att reducera skribenten till föga mer än en idé, en principskiss på himmelen, genom att använda den naturliga zodiaken. Kartan ger ett solklart fall. Kvinnan var född till missmodig kverulant, det är hela idén. 

Den som vill kan leta upp Woody Allens horoskop på bloggen - västerlandets största gnällspik (men dessutom smart och humoristisk). Han har samma überstarka konflikt mellan ideologiska eller socialt orienterade Vattenbäraren och den rasande negativa och giftiga Skorpionen. Den här AB-skribenten ÄR själv de sociala medierna, bara att hon kommit upp sig ett snäpp och nu sänker AB till sin egen naturliga smutskastarnivå. 

Skorpionens nyckelord är "jag hatar" och här riktas oviljan på en sociala gruppering (sociala medierna) och en samstämmig folkopinion (Månen + formala Saturnus) som den här människan upplever pressar henne abnormt och som radikaliserar henne så att hon själv blir en simpel mobbare, en översittartyp.



Hela horoskopet definieras av ett gigantiskt
SOCIALT UTSTÖTNINGSKOMPLEX
ÄVEN KÄND SOM MOBBNINGSINDIKATORN

Här finns definitivt mycket arbete att göra på de egna attityderna och bevekelsegrunderna...


PS. Man kan fundera över om inte skribenten förläst sig på sin egen tidning och utifrån en text från dagen innan försökt göra en variant på den modell som Martin Aagård redan tänkt ut åt henne:

"Uppdrag granskning fortsätter sitt korståg för att avslöja att vänstern har fel. ... som i onsdags när man försökte sätta dit en forskare för att han inte forskat tillräckligt mycket..."

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/Mg80eo/bolibompa-nytt-for-bjorn-soder



Inga kommentarer: