Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 26 augusti 2018

Kuhnke Kritiserar Kristersson (omvänd KKK)


Bah-Kuhnke förevisar handlingskraftsposen
på svenska Wikipedia

Den 25e, i tidningen ETC, gick Alice Bah Kuhnke (parti-ditt-eller-datt) mot den "slappa" Ulf Kristersson (m) som ostraffat låter partikollegan Hanif Bali sprida högerextremistiskt hat mot (gammel)media. 

Jag hajar genast till inför Kuhnkes snäva perspektiv. Kanske vill hon hålla diskussionen på det inrikespolitiska planet men det verkligt intressanta är ju att "världens mäktigaste man", USA:s sittande president, ägnar sig åt exakt samma sak. Är också Kuhnke en dresserad och duperad svenska USA-kramare som ser till att tiga still för att inte hota den stora Intrigen, nu när svenskarna köper föråldrade Patriotmissiler från USA så det står härliga till och inom några år och med samma underdåniga "mössan i hand" kommer att låta den Stora Satan placera kärnvapen på svensk mark? 

Ja, de stora och allvarliga problemen med Sveriges så kallade demokrati  kommer aldrig att diskuteras i de medier Kuhnke tycker att vi bör visa respekt (hon ÄR hjärntvättad!), men texten har ändå sin poäng. Ulf Kristersson är en förslappad borgarbracka, introducerad som partiledare genom ett charmerande Hemma hos-reportage i DN med bilder på husets herre hängande (med dålig hållning) i en av sina komfortabla läderfåtöljer. Oinspirerande borgarbracka måste Kuhnke själv passa sig för att bli - hon är seriöst i farozonen.




Kul är det att placera "kultur & demokratiministens" horoskop sida vid sida med kritiserade Kristersson. Gör den utagerande Solen (ledarskapets planet) till utgångspunkt (1a egohuset) och notera sedan hur deras delade soltecken Skytten går helt skilda vägar på den djupare nivån där Solen faktiskt ägs av välståndets och rikedomens Jupiter:




Ur det solära ledarskapsperspektivet ligger det något i Kuhnkes kritik! Rent tekniskt finns inget ont att säga om Solens disponent Jupiter där den hos Kristersson ligger i sitt andra härskarläge i Fiskarna i besittning av sin essentiella godhet men för Skytten-i-första också i rollen som en "verksam välgörare". 

Men med lite eftertanke inser man strax hur förslappad denna position djupast inne i den 4e sektorn för det EGNA HEMMET, den egna läderfåtöljen och det privata och skyddade och komfortabla (Jupiter) livet. Den här Jupiter skiter fullständigt i allt annat än sin egen bekvämlighet. Denna Jupiter är ett hån mot den verkliga Jupiter som vill "allt gott åt alla". (Jfr Moderaternas senaste falskhet på valaffischerna: "lika för alla".)

Utan att ha ett ont ben i kroppen blir Kristersson likväl en mardrömsmänniska, en tafatt och usel ledartyp som permissivt (Fiskarna är extremt tillåtande!) släpper igenom det mesta. Jupiters frihetliga eller liberala sida handlar här bara om den egen lilla gruppens (4e) privilegier.

Kuhnke då? Hennes Sol-Skytt är av en helt annan sort trots att också den bärs av en "negativ sensationalism" ("alarmism"), dvs. en som skriker "vargen kommer" i tid och otid. Om Eld är karismatisk och "mediamässig" blir Eld som har Vatten i bakhasorna en livskraft som ständigt fruktar (eller sörjer) livets utslocknanden, en typ som fokuserar farorna. I den mån den förslappade borgarbrackan Kristersson verkligen har någon åsikt, torde det vara frågor om det egna hemmets rätt att må bra (på andras bekostnad om så krävs). 

Kuhnke har en betydligt större empati med de som har det svårt, hennes soldisponent står i 12e huset för samhällets olycksbarn - en grupp som ingen älskar i ett psykopatiskt egosamhälle som det svenska. Samtidigt är Jupiter i Skorpionen betydligt tuffare än Jupiter i Fiskarna, trots att de båda delar det inkännande Vattenelementet. Skorpionen är någonstans en krigare och det visar Kuhnke här genom att inkännande (som ett vatten som sipprar in i varje hålighet) sondera, identifiera och träffa Kristersson med det värsta tänkbara adjektivet: "slapphänt"!

Apropå Fiskarnas extremt tillåtande natur är det troligen detta som gör dem till sådana förlorare i denna hårda värld. Kuhnke själv spelar hård som en Skorpion men skrapade man lite på hennes yta, hittar man samma problem även här. Hennes "villkorade" eller stränga JupiterSkorpion (samma som hos undertecknad för övrigt, apropå den här bloggens ibland hårda ton), mjuknar betydligt när man söker upp Jupiters disponent och hittar aggressorn Mars i just Fiskarna. Där har den ett perfekt läge att hacka på Ulven Kristerssons förslappat självefterlåtna inre natur, den som först gjorde honom till den eviga tvåan bakom Fredrik Reinfeldt och nu ser ut att föra Moderaterna mot ännu sämre opinionsstöd än Anna Kinberg-Batra.

Men Mars-i-Fiskarna kan även skapa problem för Kuhnke själv, i formen av sexuell identitetskris. Låter man sådana här horoskop få makten inom fel områden är snart halva Sverige förlorat till homosexualitet till följd av Fiskarnas oförmåga att förstå och inskärpa denna världens spelregler... 

(Den enda ytterligare rikspolitiker jag kan komma på rakt ur huvudet och med stark betoning på Fiskarna, är Ebba Bush Thor. Hon samlar i sin person det sämsta med Kuhnke och Kristersson: Mars och Jupiter i Fiskarna. Och se hur kristdemokraternas opinionssiffror ser ut!)

Och det är sant: i zodiaken är det faktiskt Jupiter i sitt härskarläge över ett Vattentecken, i den negativa polariteten, som ÄR den onda daimonen som grekerna talade om, och vars uppgift är att lösa upp banden till denna världen (hinduismens moksha). För en partiledare är det naturligtvis inget mindre än en katastrof att egentligen bara vilja softa hemma i läsfåtöljen, den vibben märks genom Kristerssons Sol i Eld, dvs i ett vekt och vagt ledarskap. 

Den som minns tillbaka, vet att detta verkar vara en arvssynd som löper genom borgerligheten. Fredrik Reinfeldt beskrevs ofta som en oengagerad politiker som bara satt av timmarna i riksdagen för att via politiken egoistiskt stärka sitt eget varumärke - just sådana man inte vill ha som folkets representanter, men som man i Sverige ändå får i 99,5% av fallen.

Men till skillnad från Kristersson var åtminstone Reinfeldt rolig att ha roligt åt... Här är några minnen från bloggens mer energiska år - apropå en annan (lättviktig) ETC-artikel om politisk satir:








Nej, sitta i riksdagsbänk var inte rätt för den där mannen! Fredrik Reinfeldt var född i soltecknet Kräftan, Månens och sömnens tecken. Men osann mot sig själv kunde han bara projicera detta faktum och skylla på alla andra slapphögar, som med boken "Det sovande folket"!

Inga kommentarer: