Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 6 augusti 2018

Idrottsman i förfall
Ett stickprov på tyske Tour de France-vinnaren Jan Ullrich, för att testa vilka dekadensens och sönderfallets signaturer kan tänkas vara (eller åtminstone en variant eftersom många vägar kan leda till samma mål). 

Expressen skriver om ännu en idrottsstjärna i kris efter de framgångsrika åren, adhd som självmedicinerats med amfetamin och alkohol tills han blivit ett aggressivt vrak med akut dödslängtan och en pest för sin granne (f.d. vän). Tack vare känd födelsetid hos Astrotheme.fr visar sig flera av problemen matcha astrologiska signaturer av den störande sorten.Att Vattentecknen (Kräftan, Skorpionen, Fiskarna) drar mot det svampiga och missbruk är redan uppenbart. Vatten symboliserar Näringssjälen, en tom nivå i människans väsen eftersom allt den äger är reflektionen av ett Ljus, ett Liv som pågår någon annanstans. Biologer kan vara de mest avundsjuka som finns, därav alla denna parodiska ateism inom yrkeskåren.

Det börjar illa redan med cyklistens födelseögonblick eftersom Kräftans härskare, den låga sinnliga Månen har trillat in i åttonde korruptions- och dödshuset. Redan här ett första tecken på att mannen raglat runt och förklarat sig vilja dö. Psyket får här inget stöd alls från sin disponent Saturnus som också befinner sig i ett av de onda husen, det 12e för världsliga förluster. Dessutom finns anledning att ta hans thanatos, hans dödsdrift på allvar: invid Saturnus också halshuggningens södra månnod, den huvudlösa Draksvansen eller Ketu.

Dödsdriften indikeras ännu en gång av att olycksbringaren Mars visserligen står starkt i Väduren i 10e huset för världslig framgång och är en verksam välgörare för Kräftascendenten som behöver sexdriften för att den biologiska naturen ska fortplanta sig, släkte efter släkte. Men den röda feberplaneten associerades i Babylon med feberdemonen Irra - varav vårt "irrande runt som en yr höna" - och Donald Trumps "verksamt välgörande" Mars i ett annat Eldtecken i 1a huset visar hur en utagerande Mars mest är en bråkmakare och störig influens om inte övriga horoskopet håller ihop. Och det gör knappast Ullrichs karta med en Mars som angriper intellektets Mars och ett psyke/sinne som skåpats in i 8e och med 8e-ägaren själv inlåst i 12e. 

Dessutom angriper Mars från sin positiva punkt sitt negativt polariserade hem Skorpionen, som här råkar husera livskraften Solen. Det senare ser ut som Vädurens eller Barnets aggressiva och disharmoniska och illa genomtänkta utfall mot det egna livet, en genuint självdestruktiv aspekt.  TROTS att Mars tekniskt är en välgörare går ränderna aldrig ur tigern - planetens essens är den av den Lilla Illgöraren. Vad eldiga Mars överhettning och angrepp mot Solen gör, verkar vara just att bidra med adhd, så att den rastlösa energi sjukdomen ger i själva verket blev en motor som passar bra för en så bisarr verksamhet som tävlingscyklism - ingen normalbegåvad människa sätter sig på en cykel och trampar, trampar furiöst timma ut och timma in. Det är verkligen lätt att identifiera verksamheter som passar ihop med psykologiska beteendestörningar!

Eftersom Mars ligger på så hårt mot Solen, triggas den stora energikällans värdtecken i dess beteende: svartsyn, död och allmän dysterhet. Det är Barnets (Vädurens) sätt att demonstrera sin "kunde inte bry mig mindre" som driver fram Skorpionens mest perversa sidor, till vilka naturligtvis hör droger och förgiftning. Skorpionen som stinger sig själv med sin giftiga tagg...

Man undrar ju hur en sån här människa alls fick ihop skiten som ung och lyckades disciplinera sig nog för att bli en framgångsrik idrottsman. Självkontrollens Saturnus står svagt i 12e men expansionsförmågans Jupiter har ett betydelsefullt hörnhus och tar dock direktiv från sin disponent Saturnus, även om den senare är försvagad i sin världsliga effektivitet. Givet Mars prominens är det dock uppenbart att detta alltid varit en hetlevrad och "jobbig" typ.

Idrottsframgången beror nog mest på att Mars står i firad och inflytelserik position i 10e statushuset in. Att cykla kräver inte så stor talang, men desto mer av jävlarnamma och fysiska grundförutsättningar. Men många typer av Mars-karriär av Vädurens enkla och utagerande typ, kunde ha givit Ullrich ett socialt renommé. Vad som sedan skiljer ut honom från alla andra högenergiker är celebritetens och lagerkransens Jupiter som också den är verksam välgörare (förutom dess naturliga välgörenhet). Jupiter n står också i ett världsligt effektivt hörnhus, låt vara liksom i fallet Tiger Woods i det för Jupiter sämsta västra hörnet.

Jupiter vill upp på prispallen, då ska den inte stå vid dagens slut, i väster... Tiger Woods enorma mängd segrar inom golfen verkar nu motsäga regeln om Jupiters svaga position i väster, liksom Ullrich den förste tysk som vunnit Tour de France. Astrologins regelverk är knepigt och ett enstaka omen är just bara en åsikt i mängden... Uppenbarligen väger det tyngre att Jupiter här är verksam välgörare och trots allt ockuperar ett världsligt inflytelserikt hörnhus. Kanske kan man ana en röd linje, både Woods och Ullrich firar stora segrar (Jupiter, stor förmögenhet genom sponsorer) men tappar sedan greppet "vid dagens slut" och skämmer ut sig totalt. Trots att Ullrichs Jupiter är naturligt god och också verksamt god har Rikedomen korrumperat honom. Inte ens goda planeter är någon GARANTI för evig fräschör. Deras löfte kan förvaltas illa.

Ullrichs horoskop är ännu ett med Extra Allt - mycket potentiell destruktivitet men också en Jupiter med ett löfte om framgång via Stenbocken eller den mest formella och materialistiska sidan av livet (ingen garanti för belåtenhet med livet).

Mars ungdomliga vitalitet kulminerar vid 28 enligt hinduisk uppfattning och kanhända är det denna kraft som nu får 45-åringen att irra runt som en idiot, aggressiv och uppvarvad på amfetamin istället för den falnande Mars-energin. Han försöker "medicinera" sig tillbaka till sin ungdoms energinivå men märker inte vilket förgiftat haveri han har blivit (inte minst för omgivningen). Ett rätt tragiskt horoskop och, skulle jag tro, inte alls ovanlig inom stjärnidrotten.


PS. Så mycket annat pågår i horoskopet att man kan missa hur illa Sol och Måne samarbetar. De bildar det sociala utstötningssyndromet (Skorpionen på kant med gruppsociala Vattenbäraren). Här är en mild form av signaturen, men den tycks ändå bidra med sitt och här är det förstås Sol-Skorpionen Ullrich själv som gör sig omöjlig i sitt kvarter, i civiliserade sammanhang...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.