Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 23 augusti 2018

En ekonomisk brottsling Trump kan tänka sig benåda i vänskapskorruptionens namn



Paul Manafort kan enligt AB stå inför livstids fängelse för sina skattebrott. Så ser Kapitalistens (Trump) närmaste vänner ut! Horoskopet (ställd för middagstid) ser rätt beskedligt ut jämfört med skurkpresidentens andre brottsling/vän, Michael Cohen (ännu inte dömd, han kan komma att läcka mer snaskigheter om "presidenten"). Men tittar man närmare på det och känner till zodiaktecknens styrkor och svagheter förstår man att det här är en finansiell bedragare, just en sån som Kapitalisten i allmänhet är, bara ännu värre eftersom det handlar om USA nu.

"Negativ sensationalism" linslusiga Psyket i ELD
ägs av Mars i negativt polariserat VATTEN
 
Det är främst genom psyket / begäret som en spekulativ solascendent röjer problemen. Månen hamnar då i egocentriska Väduren med giriga Rahu i just finansiella 2a huset. Och ägaren, Mars, står i egohuset tillsammans med pengarnas planet Venus, för att inte tala om den gatsmarta Merkurius och identitetsmarkören Solen - allt i 1a egohuset för en tät koppling mellan den är kalla fisken och hans ofattbara närighet och hunger på stålar i 2a...

Men kartan har fler problem. STORA PENGAR handhas inte av Venus utan av Jupiter. Detta är soltecknets härskare men med Fiskarna i 1a huset lustigt nog bara en "verksamt neutral" faktor. Det kan ha att göra med att Fiskarna som symbol handlar om att avveckla engagemanget i det syndafallna Vattenelementet, närigheten, så att Jupiter inte till fulla kan få tummen upp i 1a huset som är ett "ungt" hus och likt dess naturliga korrelat Väduren har aptit på livet, mycket mer så än Fiskarna. 

Men om Jupiter i ett girigt tecken som Stenbocken är en tveksam placering blir den definitivt kritisk när Stenbockens härskare Saturnus blockerar kungavärdighetens Regulus och dessutom inifrån Olyckans och Fiendens 6e hus. Det här är betänkliga omen kring Manaforts ledarskaps-Sol. Att han tog emot otillåtna pengar för att lobba för USA-vännen Ukraina stämmer väl in med alla onda symboler i kartan, fiendeindikationer och pengar av olika storlek... Det är här förstås en oerhört grovt tillyxad analys, men i brist på födelseklockslag vore det idioti att spilla en dag på analysen...

Fiskarna är känsliga och lättpåverkade. De kan anta alla möjliga kulörer. Kapitalismen som ekonomiskt system är det som har överlägset störst förmåga att göra skitstövlar av folk och korrumpera den bäste. Försvarare av det här systemet saknar tillräcklig överblick för att se detta enkla faktum, eller också är de medskyldiga och jäviga. I ett samhälle där äganderätten avskaffats skulle ett fåtal må tjyvens, men merparten av världens befolkning skulle ha tillräcklig mognad för att uppskatta den nya mänskliga frihet vi i vilket fall snart kommer att få åtnjuta ... i Vattenbärarens tidsålder.

Inga kommentarer: