Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 5 juli 2018

Svenska IT-undret- en hög fifflare och profitjägare

Präktig svensk it-skandal uppdagad (AB). Men hur korkade var företagsgrundarna som redan i firmanamnet avslöjar att de är i branschen för att stjäla persondata och sälja vidare? De här kommer att åtalas.

Astrologin bjuder som vanligt på intressanta perspektiv när man har med små rötägg att göra. Här besannas - för vilken gång i ordningen? - att profitjägaren Jungfrun har en verkligt lömsk sida (den figurerar också starkt i kartor för främlingshatare). Några har koll på den här djupt asociala och självtjänande sidan, men de flesta som domineras av principen har det nog inte. Här hittar man t.ex. "liberaler" som tycker att var och en är sin egen lyckas smed. "Sköt du ditt och skit i vad jag sysslar med." Det är bara att studera Jungfrun i USA-horoskopets idealhus för att förstå den genomegoistiska hunger efter mer och mer åkerskörd (profit) som driver detta Jordbundna "resurstecken"...

Par i brott - som gjorda för varandra!


Det svenska blufföretagets vd i inre kretsen och styrelseordföranden i den yttre. Det finns hur många horoskop som ser ut just så här på bloggen så jag lägger bara ut dubbelkartan i studiesyfte. Missa inte att BÅDE sol- och månascendenten hos vd:n gör stora och lätta pengars Jupiter till en ond planet och resurskontrollören Stenbocken är det uppenbart hur dessa drägg valt rollen som underleverantörer till bankernas gemensamma tekniklösning och här tänkte sig tjäna en hacka genom att hänga sig fast vid de stora parasiterna.

Världen kan knappt vänta på att få komma vidare in i nästa tidsålder då vinstmotivet blivit kriminaliserat. Vad man ska göra med zodiaken då, vet jag inte. Kanske banta ned den till bara tio tecken. Profitören Jungfrun och motsatta tecknet, förloraren Fiskarna behövs inte i den kommande världscivilisationen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.