Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 4 juli 2018

Politiker födda i soluppgången inget att skriva hem om

Till föregående inlägg lyckades jag bara skaka fram 125 horoskop med känd födelsetid för politiker och kungar av den gamla goda sorten, de som hade något att säga till om.

När det nu blev tid att bese den mest spännande gruppen, de 18 som föddes i soluppgången och som tydligast höjde sig över medelvärdet (10 solar per hus), uppstod genast problem. 

Franska Astrotheme.fr har listat ett antal gamla romerska kejsare vars data jag skrev av för många år sedan. Men det är så misstänkt många härskare inom en så kort period födda i soluppgången att man kan misstänka att detta är fabricerade data. Här finns dessutom ett snitsigt klockslag som väcker misstankar: vem i antiken förfogade över en klocka som kunde ange Vespasianus födelse på minuten, till 6.38? Astrotheme ger inga källhänvisningar.

Fyndet rimmade utmärkt väl med tanken på en "solkung", en utvald härskare född tillsammans med solens fysiska uppstigande, men att denna "naturlag" fungerade så mycket tydligare i Romarriket än i vår tid, det är lite för mycket begärt att tro på. Dessutom hade Virgins grundare Richard Branson nästlat sig in i gruppen genom att jag sparat en länk invid hans data som jag missade:

www.theguardian.com/politics/2016/nov/21/sir-richard-branson-funding-new-campaign-group-fighting-brexit

Plus... Grace av Monaco var en kunglighet vid sidan av sin furst Rainier III, men vid närmare eftertanke betvivlar jag att hon deltog i något politiskt maktutövande!

Subraherar man de fyra romarna (Vespasianus, Caligula, Nero och Hadraianus), Branson och Grace skiljer sig inte längre Solen i 1a huset nämnvärt från medelvärdet. Jag flaggade för ett signifikant fynd där inget fanns.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.