Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 21 juli 2018

Ljuset i New Yorks dekadenta mörker
I en tid när giriga svenska medier låser in mer och mer text bakom betaldörrar - inget socialt ansvarstagande bland krämarna! - får man vara tacksam för att rödgröna ETC rör sig mer varsamt mot dessa "gated communities". Vilket som helst av de borgerliga propagandaorganen hade utestängt allmänheten från porträttet av den karismatiska och omutbara gräsrotspolitikern Alexandra Ocasio-Cortez som tagit New York med storm! Men hos ETC har någon tagit sig tid att översätta en utländsk artikel och bjuder på en varm, human och uppbygglig text.

En enda blick på hennes födelsedag förklarar lovorden. Visst var det irriterande att upptäcka hur holländske rasistpolitikern Wilders var född under en dominant Sattva guna, det som hinduismen menar är en medvetenhetens och godhetens kvalitet. Men genom att närläsa kartan kunde den som så ville alltid hitta några smutsfläckar hos Wilders som förklarade detta kapitala missbruk av intelligens. 

Men när det kommer till Oacsio-Cortez finns än mindre att invända sig mot! (Här förbigås diskussionen om möjligheten att ett risigt horoskop kan göra individen medveten om livets baksidor och därmed gå fri från förbannelsen, åtminstone den som tar strid mot de futtigheter som nu tjänar som avstampspunkt för egna aktiviteter i motsatt riktning.)


Hela Ocasio-Cortez horoskop är upplyst av Ljusets kvalitet, och den enda förirrade placering som befinner sig nere på de oupplysta djurens nivå - Venus i Skorpionen - är t.o.m. den på väg att genomlysas då Skorpionens härskare själv står i Ljuset! 

Detta är, tror jag, väldigt viktigt: alla sattviskt placerade planeter är "rena" genom att även deras disponenter står i tecken av samma kvalitet. Kvinnan är ta mig tusan oantastlig och, som artikeln säger, omöjligt för onda företag att muta och köpta över som språkrör för sina särintressen.

Visst är talet om Ljuset och Mörkret mytologiskt, men också så sjukt likt stjärnornas utfall i de tydligaste fallen. "Som därovan, så därnedan" löd den antika insikten som sedan gick förlorad under materialismens och rovkapitalisternas korta tid på Jorden.

*****

Den sociala demokratens födelseklockslag är okänt och använder man aktivismens Sol som ascendent landar förvisso den verksamma illgöraren Mars i första huset, precis som i fallet Fredrik Reinfeldt (som efter sin politiska förstörelserunda direkt gick till en amerikansk storbank). Men till skillnad från den mediokra svensken har Ocasio-Cortez fint stöd av sparsamhetens och måttfullhetens Saturnus som är stöttande vän med en förstahusplacerad Jungfru. Och eftersom Saturnus "binder" den lättrörliga Jungfrun "mästrar" detta ankare eventuella tendenser i Jungfrun till egoism och profitlystnad. Detta är trots allt en politisk representant för de arbetande massorna (Saturnus är arbetarklassens planet i hinduisk astrologi). 

Än viktigare är att Saturnus står bra under födelseåret, i den universella och breda utblickens tecken Skytten, nära förknippad med viljan till "allt gott åt alla". Dvs., för dem som inte trillat dit och istället uttrycker Skyttens och Jupiters låga tendenser som chanstagande och spekulation, lätta, snabba och stora pengar (spel & dobbel) - rena nidbilder av Skyttens verkliga och nobla natur.

Nu hade t.o.m. den organisatoriska och strukturerande Saturnus kunna falla kort om verklig nytta, men den här födelsedagen är så gynnsam att Gränsdragaren baseras på en fundamentalt expansiv Skyttvision där visionära Jupiter befinner sig i det stimulerande oppositionsläget, hos välinformerade faktabitaren Tvillingarna. ETC-artikeln beskriver hur kvinnan kan förenkla t.o.m. radikala tankar och få dem att låta som det mest naturliga i världen. Den här Saturnus/Jupiter-opppsitionen ger kvinnan en enorm VY I HIMMELEN, i den supralunära eller gudomliga sfären och hon tar sedan ner insikterna till jordytan och verkar som en Sol-aktivist i den utomordentligt praktiska och tydliga Jungfrun.

Och folk lystrar! Ett välvilligt (jupiteriskt) sinnelag i Fiskarna indikerar också mottagliga folkmassor, och en fullmåne gör henne till en perfekt ledare (Solen) som fyller massorna (Månen) med ljus och medvetenhet. 

Hon är en fyrbåk för de arbetande fattiga som bara blir fler och fler i den kapitalistiska västvärlden alltmedan dess direktörer söker monopolisera informationen och informationssystemen som ska styra de arbetande mjölkkossornas tankar. Se bara Telias köp av Bonnier Broadcasting för 9 miljarder! Vd:n för Telia kommenterades kort för tre år sedan, och det horoskopet tycks bara gå från "klarhet" till "klarhet" i sitt näriga Mörker...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.