Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 28 juli 2018

Läckbergs alla dubbelgångare


Jag tänker inte bevärdiga Aftonhorans länk med ett klick för att få veta att det är solipsism som är det "det ultimata beviset" för att Läckberg upptäcker så många dubbelgångare. Det är för ändå bara ett copycat-tema på den här bloggens look-alikes. Kan inte påminna mig att dubbelgångartemat figurerade lika ofta i AB och Expressen innan Sideriska började kommentera snarlika människor och deras horoskop.

(Nej, det var inte mycket logik i första meningen - men värmen !!!)

Att Läckberg har Solen i härskarläge skulle annars kunna förklara att hon verkligen är en dussinmänniska. Solen är teoretiskt starkare i detta tecken än något annat och mejslar ofta ut en av ett antal tydliga lejontyper. Jag tror den här bloggen oftare hittat look-alikes i Lejonet än något annat soltecken, men jag har inte räknat...

Alla människor vill förstå sig själva men Solen är hemmablind och behöver en reflektor. Det är Månen eller det inre sinnet som bjuder på en återspegling. Det är just typiskt att Läckberg har sin Måne i det formalistiska Jordtecknet Stenbocken och därmed är mest benägen av alla sorts Lejon att söka KONKRETA SPÅR på sig själv och detta via det tecken jag missstänker ligger bakom rasbiologin, svenskarnas största pinsamhet innan vi släppte in marknadsliberalismen som en vän, och den blåste oss totalt (Nya Karolinska etc). 

Både den systematiserande och strukturfixerade Carl von Linné OCH 1809 års Sverigehoroskop har Stenbocken som ascendenttecken. Än i dag spelar dess formalistiska härskare Saturnus en viktig roll eftersom det moderna nationalhoroskopet har Solen i det andra av dess två tecken, Vattenbäraren.

En snabb sökning av månplaceringen rubrikskapande Lejon utan känt klockslag (8.391 st) ger ingen särskilt trend:

Månen
ARI 73
TAU 54
GEM 59
CAN 62
LEO 49
VIR 63
LIB 52
SCO 51
SAG 70
CAP 68
AQU 64
PIS 68


Men det är möjligt att dessa åttatusen mest liknar en slumpmässig mängd datum, spridda över så många områden, stort kändisskap eller bara 15 minuters berömmelse...

Jag provar istället alla taggade "writer" - och det kan vara allt från Nobelpristagare i litteratur till kändisar av den svenska allt-i-allo-typen, inte riktigt bra på något och ser istället ut att breda ut sig med både böcker, vin, skärbrädor och skådespeleri. Typ.

Hela 824 kartor blir det i varje fall med samma grupp födelsetidslösa, hela 10%. Då följde även författare till låttexter med ("songwriter"). Dom räknas också även om "hjärta - smärta" inte rankar värst högt. Skulle dock tro att flertalet låtskrivare jag noterat ligger i en högre kategori än dansbandstexter. (Som för all del kan innehålla en och annan livsbetraktelse då och då...)

Av alla dessa skrivande människor är nu bara Läckbergs SolLejon av intresse, det är 70 stycken, dvs ganska prick en tolftedel av gruppen. Så här delar deras psykplacering (Månen) upp sig:

Månen
ARI 5
TAU 6

GEM 3
CAN 3
LEO 7
VIR 6
LIB 8
SCO 4
SAG 6
CAP 9
AQU 5
PIS 8

Här brände det till en smula. Just Läckbergs sort, skrivande Lejon med Månen i Lejonet tog ledningen. Inte så att det går tretton på dussinet men kanske har Läckberg en smula rätt som "ser sig överallt". Det här är dessutom ett av de mest förråade och onyanserade Lejontyperna, utmärkta i de blodiga och maktpolitiska intrigernas Rom, så det förefaller rimligt att de i vår tid söker dominera genom det skrivna ordet.

Då och då tittar det lustiga axel-fenomenet upp och så även här. Den äregiriga MånStenbockens motpol producerar klent i kategorin författare och ger sökningens sämsta resultat, bara tre Lejon med nattens symbol i hemmaläge i Kräftan. Jag har faktiskt märkt att MånKräftor är väldigt ojämna och opålitliga i responserna. Där kastar man ofta pärlor för svinen om man försöker kommunicera när de är inne i en av sina inåtvända faser... Kräftan är så "naturlig" att den inte känner något behov att för den goda formen (Stenbocken) responderas på t.ex. mejl.

Det här var en rätt hjärnslö spaning i sommarvärmen. Men vänta bara, jag har en "kvantitativ" upptäckt på lager som jag gjorde för en tid sedan men inte haft tid att kommentera pga. försöken att sammanfatta ett och annat från bloggen i en bok på svenska. Första månaden var det motvind pga. ett sjuhelvetes borrand och bankande i fastigheten (ROT-subventionerade ombyggnad som de rika unnar sig och som samhällets fattiga är med och betalar via skatten).

Den andra månadens skrivande drabbades istället av denna stekande hetta! Uppgiften tar längre tid än beräknat för jag litar inte på tankeskärpan i denna värme. Tredje efterkollen får vänta tills det svalnat lite.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.