Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 18 juli 2018

En tid att mörda i det svenska hemmet

Expressen rapporterar en dom mot en svensk som hetsade upp sig på en fest långfredagskvällen och slog ihjäl en vän med knytnävarna. En titt på planeternas position den dagen (exakt timma inte så viktig) ger förbluffande resultat.Den aggressiva människan i inre cirkeln, självdistansen dålig eftersom Solen (utåtriktad, agerande) "bränner" reflektionens Måne och gör den osynlig - nymåne kort sagt.

Nu blir det viktigt att Solen i redan så utagerande Skytten har ett gott förhållande till sin disponent, expansiva Jupiter. Här opponerar sig Jupiter mot sitt eget tecken, en bra aspekt förklarar de 3-4 böcker i hinduisk astrologi jag läst. På den här bloggen finns talrika exempel på det motsatta! Uppenbarligen är astrologi mer komplicerad än enskilda saliggörande principer. Det finns en helhet att ta ställning till.

Utifrån båda en sol- och en månascendent blir jag t.ex. misstänksam över attacken från en svagt placerad intellektsplanet (Merkurius) mot just Jupiter. Merkurius hamnar i 12e huset för "den onda daimonen" som jag ägnar några sidor nya funderingar i min annalkande bok.  Merkurius står i ett instinktivt och irrationellt Vattentecken, i förlusthuset, och aspekterar därifrån den vidlyftiga Jupiter, ägare över både Sol och Måne. Detta är smått kritiskt, redan innan man inser att "lagens långa arm" inte alls gillar denna SkorpionMerkurius utan från kollektivets Vattenbärare närmast ser ut att låsa in Merkurius i 12e som ett "fängelsets hus".

Dessutom finns halshuggningens södra månnod (Ketu) inrörd i den här smeten som, som synes, bjuder på två "socialt utstötande dissociationer" mellan instinkt (Vatten) och förnuft / mänsklig sociabilitet (Luft).

Våld (eller våldsam idrott) finna närapå skriven genom att våldsmannen Mars är så överhettat invid Venus. Den här typen svänger snabbt mellan kärlek och hat, och Stenbocken är omvittnad hård och okänslig, så getens skadliga horn är definitivt en av Stenbockens läsarter man ska hålla i tankarna här. Det ser ut som en privat liten statsmakt med våldsmonopol.

Hur långfredagens transiter i yttre kretsen påverkar födelsehoroskopet behöver knappt förklaras. Det är sådana här kartor som omedelbart kan få en skeptiker att konvertera och tur är väl det, för jag kan som en parentes just rapportera att den "fallna" Mars just tappade sin signifikanta överrepresentation i HBT-gruppen när jag kollade de 320 kartor som samlat sig sedan sista. 

Det här var första gången jag noga inkluderade alla transhoroskop (34) och det är möjligt att den här undergruppen skiljer sig från homosexuella eftersom den inte innehöll en enda Mars-i-Kräftan (medeltal 2,8 vilket hade räckt för att Mars-kvar-i-mammas-trygga-mage skulle vara fortsatt överrepresenterat som homosignatur. Jag måste fundera mer på metod och resultat innan jag (eventuellt) skriver ett separat inlägg om saken.

Att Liemannen Saturnus stod precis i mitten av Skytten den här dagen leder till frågan om mördaren kanske faktiskt var född runt lunch eftersom hans psyke (Månen) också befann sig exakt i mitten då. Det är sannerligen heller ingen högtidsstund är BÅDA de naturliga illgörarna går samman som de här gör, exakt.

Dessutom kastar enligt hinduiskt schema Saturnus här en kort 60-gradare mot sig själv i sitt födsloläge och påminner om ... tid att döda? Tid att dra en definitiv och oåterkallelig gräns? Och så våldets Mars i släptåg. Givet födelsehoroskopets mentalt veka utgångsläge är dessa fruktansvärt usla transiter!

Men det finns minst en sak kvar att säga om transiterna. Se halshuggaren Ketu i Stenbockens 19e grad. Noderna backar alltid så den är på ingång mot vänskapliga Venus i 18e graden. Och vem dikterar halshuggningens eller bestraffningens Ketu om inte Stenbockens härskare Saturnus, Liemannen, här aspekterad av sig själv i transit och kastandes ett sjukligt kontrollbehov över Merkurius OCH halshuggningens Ketu i födsloläget. Bestraffningens princip är även den högaktiv vid denna tid i mannens liv och att halshugga Venus är väl en rätt bra beskrivning av att döda en vän...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.