Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 1 juni 2018

Reptilhjärnan
Jag brukar försöka hålla mig för god för billiga poänger baserade på lyteskomik eller frenologiska betraktelser. Men en bild i DN gav en mindre aha-upplevelse: en pressad Löfven på defensiven tenderar att likna reptilhjärnetypen som den kan beses i Jurassic Park-filmerna! Statsministerns sideriska soltecken är förstås Kräftan, som distinkt anknyter till de biologiska kreaturens försvarsinstinkter. 

Någon kanske minns hur han likt en treåring försökte vifta bort en binge papper den alltigenom mentalt felkopplade Annie Lööf i debatt försökte trycka upp i näsan på honom. Då var det tragiskt att vara svenska och inse att det knappast är guldkornen som blir politiker utan någon otäck blandning av småsvensk, överambitiös karriärist. Den absolut värsta sorten. 

Det är därför 20% svenskar inte ser hur Jimmie Åkessons blick röjer en slugt beräknande och enbart egoistisk avsikt. Han är verkligen en Satan sänd för att pröva svenska folket och det föll som en man för den falske Fan på högerkanten. Hur tom i bollen är man om man köper han bara alltför simpla budskap om att landet har problem med individers härkomst snarare än den verkliga jätteuppgiften: att skifta ut hela det rådande ekonomiska systemet? Och bluffmakaren Kristersson för moderaterna orkar jag inte ens orda mer om. Hur är de möjligt att dessa tre kommit att bli den svenska demokratins tre dominanta ansikten? Hur sjuk är nationen?

Självmordsuppdraget är att återställa Sverige till ett ekonomiskt jämlikt land och lagstifta mot IT-support i vart enskilt fall där den hotar individens livskvalitet eller förmåga att utveckla ett eget intellekt. Det kan röra de nätcasinon som lockar av simpla grabbar deras pengar med hjälp av folkkära ansikten från underhållningseliten eller övervakningssystemen som placeras på hemvårdare, vilka tvingas utföra jobbet med mobilelektronik som bevakar och mäter effektiviteten i deras varje rörelse från en "vårdkund" till nästa. DÄR är två instanser av helvetet, Åkesson. Unga svenskar har redan blivit så lässvaga av de onda tiderna och för mycket mobilanvändning att ingen ändå märker skillnaden mellan pursvensk eller invandrare, med mindre man är en fullblodsrasist och så ytlig att man dömer folk efter hudfärg...


*****

Bilden på en sluggerhukande Löfven kommer som sagt från DN, som fortsätter som vallokomotiv åt en diffus borgerlighet. Tidningen producerar här ännu ett propagandastycke som låtsas objektivt skildra socialdemokraternas kris men där den egentliga avsikten är att skada och såra ytterligare. Den onda taktiken ligger i att vi alla avskyr förlorare så att ett parti i kris är det absolut bästa sättet att tillfoga sossarna skada (oavsett om de förtjänat attacken eller ej, sanningen är ju att de varit kriminellt högervridna i många år nu).

Enklaste psykologiska analys bekräftar att svenskar är materialister, älskar ungdom och avskyr utsikten att bli gammal och klok och därför t.o.m. på arbetsmarknaden stöter bort sina egna från och med fyrtio. Det är därför typiskt DN att journalisten beskriver Magdalena Andersson inför en "blandad skara, fler äldre än yngre". Undertext: här sitter de gamla och uträknade.  Förväntad effekt: ingen ung skänker (s) en röst i höstens val.

Rent fysiologiskt grundad rasism frodas sida vid sida med intelligensbefrielse och vältränade kroppar i pinsamma Paradisspåpor i detta avlånga land. Det är svårt att säga hur många av dagens svenskar som kommer att återfödas med fysiologiska handikapp i ett kommande liv - effekten över en kropps- och ungdomsfixerad ensidighet som slog över och framkallade korrektiv karma... 

Detta är den kollektiva karma gymmen och fitness-inrättningarna alstrar, en slags gruppsykos som medier bidrar till. Arbetsgivarna hejar på. Det är aldrig roligt att få pynta upp för en anställds behov av mat och hyra även under sjukskrivning. 

Så lägg också denna punkt till programmet för att rädda Sverige: stäng alla gym och tvångsmata folk med chips ett halvår. Det kanske skulle kunna få dem att lugna ner sig och sluta vara sådana sociopater! På en timmas promenad i Stockholm kan man bli passerad av hundratals flåsande och självhatande joggare med mätapparater inkörda i armar och andra kroppsöppningar - hjärntvättade och faktiskt besatta av en ond anda som TIDEN själv planterat i de svagas psyken. 

Dessa kroppsmänniskor (se uttrycket hyliker) är så mörklagda i sitt inre att den som med andlig röntgenblick kunde uppfatta en bild av deras inre processer - joggarnas och andras - skulle strax ha stoff till en episk skräckfilm.2 kommentarer:

 1. Det är till att ha ändrat åsikt sen 2014. Då kommenterade du incidenten med den påflugna Lööf med att någonting om att du förstod Löfven och att du skulle ha gått till handgripligheter om det varit du. Och jag kommenterade att det var tur att det inte var du som var statsministerkandidat. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag var väl ovanligt nära min egen inre reptil just den dagen. :-)

   Detta är ett av mina få intryck från svensk television på senare år och jag måste säga att centerkvinnan var otroligt näbbig och påflugen! Har själv ett stort revirområde (dominant Saturnus kopplad till ascendenten/kroppen),

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.