Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 2 juni 2018

Father John Misty: begåvad, men ett geni?Sajten genius.com har lagt ut låttexten till Mr. Tillman som beskriver Josh Tillman aka. Father John Misty ur perspektivet av en hotellvärds oro inför rockstjärnan i ett dekadent tillstånd. Kort sagt, en rak skildring där artisten egocentriskt använder sig själv som subjekt för texten. 

Jag råkade av en slump få syn på Tillmans nya album denna lördag, bara ett dygn efter att det släpptes, och låten ingår i "God's Favorite Customer" (vrålironi - självironi och kapitalismens fejkade "kundperspektiv").

Ett mycket bra album, men sången underströk det enda som irriterade mig på hans förra, kritikerrosade skiva "Pure Comedy". Där fanns en ballad med en rudimentärt utvecklad melodi som kändes som att den bara upprepade sig i  tio minuter - sju för många - och där han själv är i centrum, vers efter vers efter vers.

Och nog klickar det till rejält när man använder den sideriska zodiaken. Här bekräftas totalt att Tillman har ett ego på nivå med Adolf Hitler om inte i en ännu intensivare viktklass.

Det är helt uppenbart att hans alter ego "Father John Misty" och all kredd denna oåtkomliga karaktär givit honom rimmar perfekt med en ovanlig mängd planeter just i PERSONANS, Vädurens tecken. (Jag var helt omedveten om att han, före den korta period med fenomenala Fleet Foxes som fick mig att upptäcka honom, hade gjort hela sju album i sitt eget namn, Tillman!) 

Det är inte att undra på att psykiska problem åtföljer en karta som på detta sätt samlar så många ägg i en och samma påse!

Hans oförsonlighet inför väldens tillstånd och personliga problematik kan säkert också knytas till den märkliga egocentrering i kombination med en oförlöst frihet (Jupiter) bunden av Saturnus och hela detta krispaket instuvad i 6e olycks och fiendehuset. 

Eftersom den intellektuella reflektionen sägs ha kort skärpedjup under en nymåne när den utagerande Solen dominerar över den reflektiva Månen, och Väduren är ett synnerligt utagerande tecken, kan man förstå att detta är en gossen Ruda.  Engelskans "rude" anknyter till en rödlätt hy eller hår - "ruddy" - vilket också är den färg som tillhör krigsplaneten Mars som är hemma i härskarläge i Väduren. Åtminstone bland bleka kaukasier tycks detta ofta stämma in bokstavligt.

Förstå nu varför dessa karaktärslösa popjournalister ligger och dräglar vid Tillmans fötter. Det är ju exakt detta de önskar att de själva varit, den stora Personligheten! Nej, något geni är han inte, men jag gillar han famlande efter svar i religionen. I studien av 200, tror jag det var, filosofer, upptäckte bloggen att religions- och filosofiplaneten Jupiter tog ledningen i just Vädurens tecken. 

I kartan ovan ser man istället religiösa problem och grubbel pga. den omaka kombinationen av frihet och bundenhet. Jag har enstaka gånger under åren påpekat att några generationer med den här kombinationer teoretiskt skulle kunna ha problem att blomma ut. 

Runt 1960-61 låstes Jupiter upp i Stenbocken och anammade dess formalism eftersom Saturnus låg hemma då. (Stilgurun Susanne Ljung är ett perfekt exempel från den sub-generationen). Och när Tillman föds 1981 ännu en sådan här period. Efter 11 egna album har han fortfarande inte vunnit något annat stort pris i USA är för bästa design (på förra albumet "Pure Comedy"). Rätt typiskt för Jupiter (celebritet och framgång) via total "plastmänniska" eller styling (formalistiska och formgivande Saturnus)!

Nå, han får väl sin Grammy också tids nog, om han lyckas göra så här bra musik som på "God's Favorite..." av alla sina ego-vållade personliga kriser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.