Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 15 juni 2018

Den osportslige skattefifflaren Ronaldo

Två års fängelse för fula trix med Skatteparadis omvandlades till en präktig bot på 190 miljoner kronor! (DN)

Det är svårt att förhålla sig neutral när låga och näriga dräggdjur så ofta tycks födas under precis den här typen av stjärnhimmel, helt i linje med antikens dom över materialismens bedrägliga snara:I ett horoskop som Ronaldos, eller närighetsminister Damberg eller den utsläppsfifflande Audi-chefen, eller gamla favoritexemplet med f.d. SEB-chefen Annika "Fallskärm" Falkengren där Vatten eller Vatten och Jord dominerar totalt, finns sällan något större intresse för att verkligen tänka och förstå livet. I Falkengrens fall var hennes psykopatologi så övertydlig att hon t.o.m. var tvungen att gå till motoffensiv och söka skadebegränsa med DN som villig plattform: "Jag är inte girig" lyste en stor rubrik för några år sedan. Tyvärr tog jag ingen skärmdump på den och nu har den sjunkit in i Glömskan och kvinnan flyttat till Schweiz där hon kan tjäna ÄNNU mer pengar.

Dessa själar har sjunkit så lågt genom olyckliga tidigare liv att de nu bara är näriga pragmatiker - rusar runt som gnagare för att samla ihop så mycket "resurser" för sig själva eller - i Dambergs fall - sin huvudman som möjligt är.

Ronaldos karta med känd Skyttascendent är fascinerande, dels för att bloggaren kände en kvinna som också hade sin ascendenthärskare Jupiter placerad i 2a ekonomihuset. (Jupiter = "stora pengar" om själen nu inte lyckas gestalta storhet på något mer genuint sätt). I detta fall gjorde ett försök till smart investering för att snabbt förmera investeringen, men kvinnan blev lurad och en utdragen rättegångstvist följde. Ronaldo trodde åtminstone han fixat sina "stora, lätta pengar" en stund innan han blev ertappad men den här kvinnan som gick i väggen direkt hade den olyckliga kombinationen av Jupiter med begränsaren Saturnus (och typiskt nog kommen ur enkel arbetarmiljö). Saturnus ger verkligen ingenting till skänks, inte undra på att den fått namnet Den Stora Illgöraren! Jag tror att konjunktionen (eller kombinationen, delat tecken) med Jupiter är en verkligt svår position eftersom Jupiter inte får till det alls med denna ogina tidsstudieman på sig. 

Ronaldos Jupiter har åtminstone inte det problemet och dess lyckobringande natur är därför fri att få 2a penninghuset att växa som bara Jupiter kan. Men missa inte att Jupiter anses "fallen" från nåd eller grace i Stenbocken. Den materiella ackumulatören Stenbocken är verkligen inte Jupiters rätta "verkshöjd", planeten som indikerar Gud eller människans samvete.

Ronaldos begärsfyllda Måne i Kräftan i onda 8e huset är en sänkare eftersom Vatten i ett Vattenhus indikerar en ovanligt tydlig hunger på näring. Och när samtidigt självkontrollens och konventionella moralens Saturnus sätts på undantag i 12e huset för exil eller materiella förluster, blir Månen i 8e en rent dolsk fifflarinfluens. Månen opposit en fallen rikedomsplanet Jupiter i 2a huset aktiverar den här husaxeln som jag kallat "den sataniska" eller kanske "djävulusiska" eftersom den ger ett så sjukt materialistiskt sug att individen blir en slav under denna världens herre (Djävulen). 

Nu kom visserligen den "onda" Gränsdragaren som en sur kalldusch i efterhand, och den håller ju ett öga på Ronaldos 2a finanshus som i lönndom. Saturnus betecknar, när situationen sådan är, MYNDIGHETER, vilket tycks vara dess funktion här.

Den förhöjda libidon (Mars + Venus) i ytterligare ett Vattentecken säger allt om hur begären är helt sjukliga hos den här mannen. Han måste ha levt flera liv på svältgränsen i följd för att återvända till Jorden i detta eländiga skick.

Visserligen är finansminister Magdalena Andersson också född med Solen i resursdyrkande och kontrollerande Stenbocken, men därefter upphör alla likheter mellan hennes och Ronaldos födelse. Eller gör de? Både Saturnus och Jupiter (nöd resp. blomstring) står i det näriga Vattenelementet hos finanskontrollörskan och det är uppenbart varför också hon dragits till PENGAR, symbolen för mättnad och trygghet för en hungrande och otrygg själ. 

Finansministerns dygn som sinnelagshoroskop
med en intellektuell Luft-Måne i första huset

Någonstans skulle jag ändå vilja säga att Andersson har en mer sympatisk konfiguration: Jupiter är här UPPHÖJD (i Kräftan) istället för att som hos Ronaldo vara fallen. Kräftan kan därmed bli mer av en vänlig matmamma som känner empati för sin familj och bjuder in den till sina rikedomar. Saturnus är naturligtvis svag i sorgebarnet Fiskarna ("samhällets förlorare") men bärs eller disponeras av den upphöjda Jupiter. Magdalena Andersson verkar därför ha en noblare målsättning med sitt liv än Ronaldo, vars fallna ascendenthärskare i opposition till den instinktivt begärsfyllda Månen av Vattentyp faktiskt är en rejält degraderande influens.


Att plocka ut Solen med fallna Jupiter i Stenbocken och sedan addera Mån-Kräftan för en fullmåne ger ett så specifikt sökmönster att mina tiotusen datum bara ger 3 träffar utöver fotbollsproffset.  De är:


  • Edward Nassau Nicolai d'Abo;10.02.1914;12:00 - fadern till 60-talsgruppen Manfred Manns sångare Michael d'Abo. Inga persondata alls, men efternamnet d'Abo låter som om det skulle finnas ett släktträd och förmögenhet... En nära släkting till Michel blev en Bondbrud, så nog tycks det finnas "etablissemangets försänkningar".
  • Abdus Salam;29.1.1926;12:00 - Nobelpristagare i fysik som inte hymlat med att hans islamiska tro varit en integral faktor i hans upptäckter.
  • Juan-Carlos Cruz;20.1.1962;12:00 -amerikansk tv-kock, hyrde tre hemlösa sluskar för att mörda sin fru.
Andra och tredje träffen tycks ju kvitta varandra: i ena fallet förmår även den "fallna" Jupiter uttrycka sig på sin ädlaste nivå, religionen, och i andra fallet en mer Ronaldo-liknande figur som inte skyr några medel för att nå sina mål (Stenbocken kan vara totalt hänsynslös). Jag utgår från att tv-kocken ville komma åt hustruns pengar, det brukar ju vara det.

Eftersom första träffen saknar biografiska data kommer inte bonusspaningen så mycket längre. Tv-kocken tyder på att Ronaldo tillhör mänsklighetens skithögar, men den klartänkte Nobelpristagaren talar ett annat språk.

Ingen av de tre har känd födelsetid så om någon av dem upprepar Ronaldos fullmåne längsmed de sataniskt materialistiska husen (2/8) förblir okänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.