Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 3 juni 2018

Dästa skåningar flyttar sig inte och en 75-åring dör

DN laddar upp med hela tre artiklar på förstasidan som alla syftar till att måla ut Landskronaborna som ett däst och själviskt pack som inte ids röra sig ur fläcken ens när det gäller att rädda liv. Rubrikerna lyder anklagande "Flyttade sig inte för livräddning", "Likgiltighet för andras liv" och "Lyfte upp barn så de skulle se bättre.

Horoskopet för larmet som inte kan ha ändrats mycket på de minuter det tog räddningspersonal att komma till platsen ger en tankeställare om när "bra"  placeringar verkligen är bra (och onda verkligen onda).

Här stiger t.ex. Jungfrun i öster och ascendenthärskaren står i "det bästa huset", det 9e för samvete, religion och filosofi. Dessutom livets Sol här.

Men det är vid larmtillfället och beskriver således bara den människa som rådligt kallat på hjälp! 

Med Sverigehoroskopets just påbörjade folkliga måncykel i tanke (den hade just börjat när Svenska Akademin började klösa ögonen ur varandra och DN:s Björn Wiman lät som vilken hatisk populist som helst i sina attacker mot "etablissemanget") är det spännande att se hur illa Månen placerar sig under lördagen. Detta är ju den ansiktslösa massans symbol. Utifrån perspektivet av den alerta och alltid mentalt närvarande Jungfrun är inte Månen någon bra planet. Jungfrun fruktar som bekant folkmassor och är ett av zodiakens mer solitära tecken. Inte heller olyckans och hatets Mars är någon vän till Jungfrun-i-första-huset. 

Här samlar sig båda i det femte huset som har kallats ett tursamhetens hus. Vad som händer häri ges alltid medvind och slutsatsen måste bli att folkets allra sämsta sida framträder på ett "framgångsrikt" sätt. Månen i Stenbocken är redan från början känd som ett skoningslöst, makt- och positionslystet sinne som brister i medkänsla och här "lyckas" således en VERKSAMT OND Måne i samråd med en både naturligt och VERKSAMT OND Mars "framgångsrikt" visa prov av hur överjävligt låga tendenser människan har inom sig. Knappast ett horoskop och en tilldragelse för naiva optimister som tror idel gott om den mänskliga naturen! 

Vad gäller femte huset "lycksaliggör" denna sektor allt som den innehåller och det är också därför hinduerna talar om "brusten karma" inom ramen för "purva punya". Detta borde vara den goda karmans hus och släppa igenom talanger som själen förvärvat i tidigare liv, men det kan ibland hända - som här - att man ser ond karma kanaliserad genom femte...

Välvilja och generositet tecknas också av den Stora Välgöraren Jupiter, som hinduerna anser nära besläktad med båda de goda eller framgångsrika husen nio och fem. Men för Jungfrun-i-första byter Jupiter skepnad och blir en VERKSAM ILLGÖRARE. Här ligger den i den sociala harmonins tecken Vågen och bildar därför ett rent skämt till människor i samförståndets lag. Faktiskt, inte alls olik Sverigehoroskopets verksamt onda Jupiter fast där i ledarskapets femte hus. Här hittar vi den onda och inte alls så goda Jupiter i 2a huset som är ett passivt hus (och enligt de gamla grekerna dessutom portalen ner i Dödsriket).

Visserligen står både Venus och Saturnus på Jungfruascendentens sida (som VERKSAMMA VÄLGÖRARE) men det är inte räddningstjänstens arbete som DN fokuserar utan den nedriga lokalbefolkningen i Skåneland, detta tröga och livlösa materiella som Jordelementet - det syndafallna av elementen - representerar.

I snabba skisser på några minuter, som den här, utlämnar jag ofta månnoderna Rahu och Ketu eftersom jag ännu efter tio år känner mig osäker på dem. Tillsammans med ett ont sinnelag (Månen) och en ond olycksbringare (Mars) verkar den halshuggna Draksvansen (Ketu) ut att skapa just den avmätthet och likgiltighet som jag ibland noterat i personhoroskop. Folk som är så upptagna av sin egen coolhet att de helt enkelt inte bryr sig. Och det passar ju bra i detta sammanhang. AstroTekniskt kan man också notera att femte husets tillfälliga ägare Saturnus visserligen är en verksam välgörare men att de tre onda planeterna i huset är en riktig skitpropp som var i vägen för den organiserade (Saturnus) livräddningsverksamheten.

Det går inte att undvika att minnas den onda statsministern Reinfeldt som t.o.m. hade olyckan Mars i Jungfrun i sitt första ascendenthus (egot var illvilligt) och en ond Jupiter i pengatecknet Oxen i 9e istället för de samvetsfyllda människor som larmade kl 15.27. Hans sätt att sätta åt landets sjuka och arbetslösa borde ha gjort honom hedersmedborgare i Landskrona med omnejd!

Samma iskalla Jord, samma själviska materialism hos RenSvält som bland dem som Jord-objektifierat tittade på istället för lämna plats. Jordelementet handlar om kroppsliga ting, saker som står i vägen, vilket återigen visar hur DN valde att vinkla nyheten, helt logiskt eftersom nationen nu passerar igenom landets hopplöst primitiva subcykel tecknad av Månen...

Vimshottari Dasha:

 Rahu Maha Dasha  2002-10-05  -  2020-10-05

  Antardashas in this MD:

  Rah:  2002-10-05  -  2005-06-15
  Jup:  2005-06-15  -  2007-11-10
  Sat:  2007-11-10  -  2010-09-17
  Mer:  2010-09-17  -  2013-04-01
  Ket:  2013-04-01  -  2014-04-20
  Ven:  2014-04-20  -  2017-04-20
  Sun:  2017-04-20  -  2018-03-14
  Moo:  2018-03-14  -  2019-09-17
  Mar:  2019-09-17  -  2020-10-05

 

Ni kan ju gissa åt vilket håll valresultatet lutar med den extrema låghet som den svenska folksjälen för tillfället befinner sig i... Allt detta tycks vara Ödet, en i förväg skriptad plan om ett folk som valde att förringa sig totalt. Kanske är det kollektiv skuld som gör att svenskarna låter politikerna dra in dem i Natos och USA:s maktspel. Kanske är svenskarna så obotligt lågt utvecklade i tanken att de inte förstår att SD kommer att realisera deras värsta mardrömmar. 

Partiet är bara en packe karriärister som spelar på invandrarfientligheten bland dem som fruktar sina döttrars våldtäkt eller det egna jobbet. Detta SD ÄGS redan av Näringslivet som vill ha in FLER utlänningar i Sverige att ersätta vår inkompetenta arbetskraft med kanske lika inkompetent folk, men åtminstone billigare. Jimmie Åkesson är Djävulen själv i relation till det fåvitska svenska folket. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.