Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 juni 2018

Audi-chefen och den groteska närigheten

 


Dags för mer tyskteknofascism att dras ut i det avslöjande ljuset. Och mer utsläppsfusk med bilar. DN berättar om ett tillslag hos Audi-chefen Rupert Stadler för att säkra bevis. Även statusmärket, gamla nazibilen Mercedes, ingår i härvan. 

En enda blick på Stadlers födelsedygn bekräftar bloggens tidigare linje, att Vattenelementet visserligen är en förutsättning för biologiskt liv men som metafor för den Irrationella Själ som driver låga varelser kommer det att symbolisera näringslivet och näriga, giriga, hungriga människor. Kort och gott alla de onda kapitalisterna (och det finns ingen annan sort med mindre de genomskådar sin ungdoms synder och blir stora donatorer och välgörare).



Utifrån handlingsmänniskans solascendent är han onekligen associerad med stora pengar - DN noterar att Audio är koncernens mest lönsamma bilmärke - och Solen tillsammans med stora förmögenheters Jupiter talar sitt tydliga språk om framgång inom närighetslivet. 

Problemen tycks ligga på psykets sida. Månen är fallen i Skorpionen och tyvärr är också dess disponent det i sin position, närighetskramaren Stefan Löfvens position.

Överhuvudtaget påminner den här typen av karta om svenske närighetsministern Damberg - bara Jord och Vatten och en förbannat gyttjig lera av torftiga tankar om hur vinsten ska maximeras. Tyskens enstaka placering i Luft omvittnar här faktiskt ohederlighet eftersom den står i den onda daimonens sektor och ägs av Saturnus som för Fiskarna i 1a huset faktiskt blir tecknet på ett ont 11e idealhus när ägaren (här: Saturnus) är hemma och en verksam illgörare! 

Lyckligtvis står bestraffningens Ketu i samma tecken så att den giriga demonens drakhuvud verkligen ser ut att vara förutbestämt att huggas av någon gång under den här människans liv.

Utifrån den beslutsfattande Solen (ledarskapssymbolen) i första huset, tror jag det är den fallna Mars i Kräftan i kombination med äregiriga Drakhuvudet i 5e "lyckosamma" ledarhuset som förklarar hans karaktärslöshet. 

Brittske astrologen Charles Carter varnade för STORTRIGONEN som överdriver det element i vilket "den gudomliga" triangeln faller. Och den ständigt hungrande Naturen (Vattenelementet) i sin obotliga avund att inte vara den högre himmelska världen är klassisk bland alkoholister och drogmissbrukare. Bland vd-typer blir det en som är beredd att gå över lik och ljuga hur mycket som  helst i reklamen för att säkra vinsterna...

Audi-chefens karta är intressant eftersom rent TEKNISKT det inte är något fel på Jupiter i 1a, Månen i 9e  eller ens Mars i 5e. I ett annat yrke kanske aldrig detta hade hänt, men som Whitney Houstons horoskop visade blir dominant Vatten så karaktärslöst när det torskar på piller och alkohol att den sårbara Naturen inte längre går att reparera, särskilt inte om tom glamour ingår i den dödliga cocktailen. 

Det är definitivt något som saknas i människor som tror på och lierar sig med Marknaden, med Hydran, monstret!

På fotot ovan liknar till och med Stadler den suspekte Carl Bildt, åtminstone en smula. Och visst, Bildt ska ha Skorpionascendent och har då Månen i Fiskarna och hela tre planeter i det skorpioniska 8e huset.

*****

Se även några dagar gamla SvD-texten "Vi behöver vinstjakt och mer vinstintresse" av Maria Rankka, fd chefspropagandist på Timbro och f.n. vd för Stockholms handelskammare. Hennes horoskop är om möjligt ännu mer sjukligt än den tyske Audi-chefens eftersom här kombineras Solen i den passionerade närighetens Kräfta med sin dödsfiende den organiserade och systemiska Saturnus. Det kan bara betyda fanatism och en total låsning på attitydplanet. Den här typen av signatur ger idéer om att fixeringen vid näringen bottnar i att man svälte till döds i sitt föregående liv. Det är ett djupt trauma och dålig karma som tecknas. 

Om något är Audi-chefens Sol+Jupiter närmare ett tillfrisknande än Rankka som just tagits gisslan av dåliga krafter och nu måste genomleva helvetets alla nivåer innan hon får chansen att bli fartblind och korrupt med gräddfilens Jupiter, som tysken. 

Alternativt skulle man kunna försöka få denna ranka kvinna att chilla och börja förstå livet, genom - och rådet är det motsatta jämfört ett till Whitney Houston - massor av knark och medvetandeöppnande stimulantia. Rankkas horoskop kommenterades för två år sedan. Jämför särskild de skriande brutala och förståndsförsämrande störningar som Mars orsakar horoskopet med den här personliga utvikningen i debattartikeln: "När det gör så ont att man vill hoppa från balkongen är betalningsviljan för allt som lindrar smärta hög. Maskinen [som Rankka tipsades om] har även gjort att jag har kunnat träna mer och därmed också kunnat jobba mer."

Så låter en rent patologiskt sjuk människa. Träna mer och jobba mer? Vad har hon fått in för onda andar i psyket? Har hon med hull och hår svalt och internaliserat hela Reinfeldts gamla "arbetslinje"? Svaret är ja: Saturnus ÄR slavdrivaren och invid Solen kan kan förvänta sig sådana här ytterlighetsformuleringar. Den här kvinnan har aldrig vågat filosofera och fundera över frihetens natur en sekund i hela sitt liv. Totalt skadat gods i en störd kultur.

Inga kommentarer: