Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 2 juni 2018

Analfabetiska Sverige - gick han på vattnet eller i vattnet?

Publicerat klockan ett på natten var väl sidredaktören för trött för att ta notis om den skorrande illa valda prepositionen. 

Att svenskar låter genanta när de i tid och otid misslyckas sätta de engelska prepositionerna - "man in the street", "standing on the corner" o.s.v. - är begripligt. Men när inte man inte ens kan det egna språket och till råga på allt är journalist till professionen - då har nationen tippat över kanten och faller handlöst mot avgrunden. Inget medlemskap i Nato räcker för att rädda ett land som ruttnat inifrån. Småbittert tänkt och skrivet av en som jobbade som webbredaktör under flera år men vid 58 inte längre är intressant i denna cirkus av unga och egendomligt lässvaga människor på de svenska företagen och organisationerna! 

Går det att stämma staten för att de har låtit arbetsmarknaden urarta till något som inte bara liknar utan i vissa fall är ren rassegregation?

Vi lever nu i slutfasen av "Sverige under ond demon 2002-2020" och det är, som ofta upprepat, det tredje skriftspråkliga och intellektuella huset som gick åt helvete under den här ödesperioden vars mest framträdande drag kanske är att internet vaknade upp efter sin kollaps och blev monetariserat in till det perversa. På svenska delen av nätet försöker fattighjon av alla de sorter tjäna pengar på information som man lätt kan inhämta själv bara man är engelskspråkig. 

Och nästa planetära cykel blir ännu värre, för då kommer svenskarna att drabbas av samma bolånekrasch som amerikanerna och sedan har vi Jordens sista tid över oss! Tungt beväpnad militär kommer att se till att ordningen upprätthålls mitt i nöd och ångest. Statsminister Stefan Löfvens förflugna ord om militär mot förorterna var sanna ord (men det är sådana som Ulf Kristersson som kommer att beordra attacker mot folk)! Vi har ännu inte sett hur långt kapitalismen är beredd att gå för att skydda de "viktiga" tio procenten av befolkningen från "de andra", de mindre lönsamma.

Och allt är it-teknologins fel, eller människans oförmåga att lägga band på sig inför den senaste frestelsen. Se föregående inlägg om när Djävulen kom till stan utklädd till en iPhone. Apparaten gjorde intellektuella dönickar av folket och de förstår inte längre några sammanhang. De sliter och jobbar på underbemannade företag och konsumerar sedan senaste "årsmodellen" som vore de hundar som Pavlov betingat. En sådan civilisation kan omöjligt bestå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.