Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 30 maj 2018

Verkliga ledare, pajaser och något om rollmodeller för barn



Så droppade på tisdagen propagandatexten Om krisget kommer ned i brevlådan. Senare samma dag publicerar SvD en åtföljande text nominellt författad av två av pajaserna i sittande regering. Både USA-karriäristen Hultqvist och Morgan Johansson är mig veterligen ateister och som sådana implicit av åsikten att det inte existerar någon högre mening med livet. Allt vad människorna företar sig är bara godtyckliga konventioner.

Ett annat sätt att uttrycka den här flata världsbilden är att de båda är Djävulens barn, två kollapsade intelligent som tappat kontakt med själens styrka, vilket är tillräckligt hos en medveten befolkning för att avvärja "fienden" utan parodiskt pansarvärn. En medveten befolkning vet dessutom att "fienden" bara är ett hjärnspöke och slipper alltså den fruktan som dessa två satanister söker inge som ett led i regeringen Löfvens försök att reducera ett ömkligt Sverige till ett USA:s och Natos bihang.

Dessa ledare är helt ur fas med den Framtid som kallar mänskligheten till en ny insikt om vår andlighet. Kvantfysiken avslöjade materialismens falskhet redan tidigt under 1900-talet, men tro inte att Sverige har nåtts av den nyheten än, eller åtminstone inte fått oss till liv några texter på DN:s "vetenskapssida" som avslöjar fyndens implikationer för den gamla materialistiska världsbilden. 

Nej, i Sverige sitter vi still i båten för att inte skada Etablissemangets intressen! Och de är det artikelförfattarna menar med att ett krigsförberett Sverige är "robustare". Ett otäckt propagandastycke är vad det är, innan SvD-texten lugnar ner sig och blir mer saklig.

*****

Att se dessa två pajaser på bild fick mig att tänka tillbaka på ett äldre Sverige, när vi hade en kung med folkets bästa som en hederssak. En tid när inte karriärpolitiker som Hultqvist hade någon talan och de fick ta sina ogrundade ambitioner i annan riktning. Plötsligt dök några riktig gamla minnen upp, hur enormt starkt jag som fem-sjuåring identifierade mig med dåvarande kung Gustav VI Adolf

Såvitt jag minns hade min far ännu inte spårat ur i stressad karriärism som gav honom vd-positioner men förlusten av hans familjekärleken till följd av allt arbetstrycket och ett allt sämre humör. (Trycket på en ledare som egentligen inte riktigt klarar sin uppgift eller ett arbete för kapitalismen sak som själen innerst inne vänder sig mot). Vid 5-7 har jag ännu bara goda upplevelser av en far med tid att leka med sonen efter frukosten och före arbetsdagens början. Det fanns heller ingen överdriven rojalism i familjen, det här var min alldeles egen identifikation.

Några rader om gamle kungen på Wikipedia berättar att han vid tiden var den äldste kronprins världen skådat, Först vid 67 trillade farsgubben av pinn. Wikipediabilden (ovan) visar en mogen man som alltjämt bara är kronprins.

Nästa upptäckt är exakt den man kunde förvänta sig av den närmast telepatiska känslan av att stå någon mycket nära: bloggaren och gamle kungen visar sig båda ha Tvillingarnas tecken stigande i öster ("den kroppsliga personan") och båda var födda i jämnmodets och harmonins tecken Vågen. (Den enda människa av de 60 på ett IT-företag som kraschade 2001 som jag fortfarande har kontakt med visar sig på samma sätt ha Solen och intellektets Merkurius i Tvillingarna för en bra psykologisk matchning med bloggarens Luft-Måne och Luft-ascendent. Är man bara något så när "typisk" slår astrologin aldrig fel!)


Men som den som övervunnit den scientistiska indoktrinering som står som spön i backen i detta land och tittat djupare in i ämnet astrologi, ser också att parallellismen går än djupare. Den unga bloggaren, under sin tidiga intellektuella fas (Merkurius råder över barnets tankeutveckling 5-14 år) stod verkligen kungen nära "i anden": hans Merkurius i Vågens 27e grad matchar gradexakt kungens Sol i Vågens 27 grad. 

Och som för att understryka att båda var på "samma våglängd" upprepar födelsehimlarna samma kontakt än gång till men nu omvänt: kungens Merkurius i Vågens 9e grad snuddar vid bloggarens Sol/Mars-komplex i 5e ledarhuset (en f.d. "krigarkung"?) i intervallet 6-8. 

Dessutom placerar gamle kungen sin rojalistiska Jupiter i Tvillingarnas 9e grad smack på bloggarens ascendent i 10e graden (och Månen i 12e). Vilka spektakulära överlappningar! Inte undra på att pojken upplevde sig "veta" vem kungen var! Gamle kungens egen suspekta hemmiljö ("fallen" Måne i sexualdriftens Skorpion och i 6e huset för olyckor och fiendskap) ger naturligtvis upphov till frågor. Teg och led gamle kungen i hemlighet över sin fars homosexualitet? Hur mycket mer på hovets insida vid denna tid nådde aldrig allmänhetens kännedom?

Detta var sannolikt min själs första projektion av ett eget avlägset förflutet på en liknande gestalt, en makthavare, i detta liv (runt samma tid kom också föreställningar om att ha varit kines "en annan gång", och fler Kinadrömmar dök upp runt tjugo och då mycket mer precisa - jag hade varit bokhållare hos en feodalherre!). Det är sådant här Platon avsåg med begreppet anamnesis, själens rekollektion  (bokstavligen: icke-glömska) av sin gudomliga och alls icke simpelt materiella härkomst. 

Men Platon menade att själen måste gå hela vägen och inte stanna i projektioner, upplevelserna måste gå sitt fulla varv och förankras i det egna väsendet. Skulle svenska folket lära sig Platons konst skulle vi inte behöva dessa vilseledande makthavare där man bakom varje vällovligt tilltag strax ser den dubbla agendan. Var och en skulle bli sin egen makthavare och vägen till direktdemokrati ligga helt öppen.

Sossarnas två pajaser har valt som de har förstånd till och en del av oss kommer onekligen att "gå nedåt" efter att vi lämnat våra kroppar. Som de gamla kinesiska naturfilosoferna sade om den ledare som funnit sin "rätta tid" efter att efter många generationer ha studerat samspelet mellan Ljuset och Mörkret i fenomenvärlden:

Vad menas med talesättet, "draken tar flykt i skyn, sök audiens med den stora människan"? 
Mästaren [Konfucius] svarade:
Ting som samstämmer i ton vibrerar tillsamman. Ting som har en släktskap i deras innersta naturer söker efter varandra. Vatten flödar mot väta, eld vänder sig mot det torra. Molnen följer draken och vindar tigern. Således uppstiger den visa människan och alla varelser följer henne med sina ögon. Vad som är fött av himmelen känner släktskap med det därovan, vad som är född av jorden känner släktskap med det därnedan. Var och en följer sitt slag.
Ur Ji-Jing kapitel 1, de konfucianska tilläggskommentarerna, cirka 3e årh. fvt.

När den dåraktiga Stefan Löfven dabbade sig i årets början och såg en framtid med militär som bekrigar de illa integrerade och allt motsträvigare förorterna, hörde hela Sverige den ovärdiga fega människans ande, en som verkligen inte förstått antikens visa människor utan tror på ohämmat försvar och massor av mordisk vapenexport. (Löfven har Solen och en fallen krigare, Mars, i hemvärnets Kräfta och illustrerar en som lätt råkar i affekt och talar innan man tänkt - den absolut värsta sortens ledare skulle han ha varit enväldig.) 

Sveriges våldsfixering (via vår mordindustri) gör oss till västvärldens vidrigaste land, räknat per capita. Naturligtvis kommer detta att straffa sig med mindre än folket vaknar upp. Kanske har folkets ackumulerade dåliga karma redan passerat den kritiska gränsen. I så fall skulle inte ens ett mediernas uppvaknande räcka, de har ju hittills tillhört det privilegierade Etablissemanget som stryker varje regering medhårs noga lyssnade till maktintrigerna och redo att knivhugga de sittande makthavarna i ryggen om det viskas om ändringar i toppen.

Det svenska folkets misstro - även den bildade andelen -  är inte tagen ur luften! Ingen bryr sig längre om två pajaser som pratar om ett "robust samhälle" - en politiker kan förspilla allt förtroendekapital vilket tråkigt nog regeringen Löfven lyckats med även utan särskilt DN:s ständiga intrigerande.

Inga kommentarer: