Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 11 maj 2018

Trump och Stormy - som gjorda för varandra


Stormy Daniels - den nakna torson bortklippt, men notera
hur kvinnan hänger med huvudet i skam och bara
förmår producera att sorgset leende...


Dagens Nyheter har på sistone gjort några tappra försök att normalisera pornografi - all människoförnedring det går att tjäna pengar på är ju lika gott som något annat! Åtminstone för en marknadsliberal slav under sin låga begärsnatur. Faktum är att de gamla grekerna ansåg att en sådan människa inte ens kan sägas ha framfött sin intelligens hur smart han/hon än är när det gäller att trixa med siffror på jakt efter mera vinst på nedlagt arbete! 

Häromdagen en rubrik som där kvinnliga porrfilmare försökte intala sig om att de bredde ut sig inför kameralinsen med heder, även om sexet var snuskigt, och strax därpå ännu en artikel i DN om Donald Trumps stora misstag att gå i säng med porrstjärnan Stormy Daniels.En enkel synastri (dubbelexponering av båda horoskopen) visar hur fatalt detta möte var för Trump, och också att det var hans lägsta nivå i den Irrationella Själen (Vattenelementet, "Naturen")  som Stormy Daniels triggade med sin uppenbarelse. Se hur hennes Sol faller in i hans 8e hus för omedvetna drivkrafter, sexuell instinkt. 

Själv föddes han spektakulärt med ledartecknet Lejonet i öster, driftslivets och konkurrensens Mars stigande i 1a egohuset och med första kroppshusets ägare Solen i högsta maktposition i 10e. Så ser horoskopet för en ledarfigur ut! Men sedan börjar problemen (fullmåna längs den sataniska axeln, med mera...)

Att Stormy Daniels fungerar som en vattnets siren inuti Trumps lägsta själsnivåer är nu inte problemet, utan hur hon i långa loppet (Saturnus, tidens gång) skulle komma att påverka Trumps affärer. De är svårt att tänka sig en mindre lämplig hora att dra hem än en som placerar sin artificiella Saturnus och ärelystnadens Drakhuvudet i makthavarens kroppsliga första hus. Saturnus är INTE bra placerad i solens eget tecken eftersom de två är ömsesidiga planetära fiender, Solen står för ymnig livsutlevelse och Saturnus den iskalla Döden...

Att Stormy Daniels hatar män är uppenbart med den här svarta fläcken i faderstecknet Lejonet, och hon växte också upp med en fattig underklassmamma efter att fadern checkat ut när dottern var bara fyra år. 


Ritar man porrstjärnans karta individuellt (A-rankat födelseklockslag hos AstroDatabank), ser man direkt att hon påminner om Fredrik Reinfeldts näsa för OLYCKLIGA pengar. Där den f.d. statsministern hade Månen i venusianska Vågen i 2a venusianska penninghuset, där placerar horan direkt sin Venus, baserad på nyssnämnda Saturnus och dess usla placering. Dessutom innebär Skytten stigande i öster att Venus blir en "verksam illgörare" vilket direkt för oss tillbaka till senantikens astrologi - en tid då mänskligheten ännu inte tappat ryggraden och likt DN söker legitimera allsköns mänsklig urspårning. En verksamt ond Venus är inte längre en gudinna utan en hora. En ond Venus i 2a huset blir då "hora för pengarna" och tydligare går det knappast att beskriva varför DN så engagerar sig i Trumps snaskiga affärer.

Horoskopet är verkligen tydligt. I onda 8e huset, ett slags infruset hus, står välgångens, välmåendets och de stora pengarnas Jupiter i hemmets tecken Kräftan, men i slirig Vatten/Luft-dissociation till Månen/hemmet. Månen i Vågen baserar sig på den onda viljan till pengar och de här faktorerna tycks sammantaget peka på just det amerikanska samhällets ekonomiska bottenskikt. Göran Greider vände sig i någon krönika mot att en svensk slarvigt kallar amerikansk underklass "white trash" eftersom dessa är offer för USA:s vidriga nationalpsykologi. Fattiga vandrade européerna in i landet och fattiga förblev de allra flesta därför att egoismen skrevs in i den nybildade amerikanska nationalsjälen från första början.

Horoskopet är verkligen ett svart hål som leder in i syndens 8e hus! Jupiter är upphöjd i Kräftan men dess potentiella nobless (eller adlandet av den feminina, yppiga naturen) är här helt blockerad och det dagaktiva levernet (Solen i Fiskarna) kontrolleras därför av Stormy Daniels DÅLIGA KARMA. Något fick hennes själ att välja (eller acceptera) en återfödelse för att uppleva ett skitliv, troligen ett val som bottnade i att hon tidigare varit en översittare.

Även hennes kroppsliga instrument - Skyttascendenten - leder tillbaka till Jupiter i 8e huset för gamla synder och biologiska drifter.

För lycksökaren Skytten är naturligtvis gränsdragaren Saturnus ingen kul upplevelse och den redan så omilda planeten förvärras vid Skytten i första till en både naturlig och även verksam illgörare. Här har vi grunden till hennes manshat och vilja att skörta upp männen och ta deras pengar. Det är hämnden på den frånvarande pappan som alla andra män nu ska betala. När horan rullar tuttarna i ansiktet på dem som viftar med dollarsedlar - Björn af Kleen verkar nästan lite upptänd när han i detalj redogör för förehavandena på den klubb där kvinnan drar in sina pengar - då kan den med antikens klara intellekt snarast se Saturnus-i-nionde som en ELAKARTAD BLOCKERING AV DEN GUDOMLIGA GODHETEN.  Det är bara kvinnans omogna, nästan flickaktiga ansikte (Sol-Fiskarna tenderar att se barnsliga ut) som döljer demonin som innebor i detta födelsehoroskop. Att hon aldrig kommer att komma någonstans (i detta liv) anas av just Jupiter i rigida och blockerande 8e som en blockering av hennes solära intelligens. Jag måste tyvärr också meddela att jag mött flera exempel av extremt omogna vuxna "spädbarn" som haft Solen i moderlivets 4e hus. 

Om något ställe är ledarskapets och individualitetens Sol bortslösad i det privata fjärde huset! I många fall indikerar detta att det grekerna kallade det "högre" eller verkliga intellekt aldrig ens kommer att födas i detta liv. Individerna stannar i sin andliga/mänskliga tillväxt och förblir i "skyddad verkstad" i fjärde hemmet. Jag har t.ex. det anonyma exemplet med en kvinna född i privilegierad miljö men där hennes mor skar av underhållet eftersom hon aldrig växte upp och tog ansvar för sitt liv... I det fallet en osjälvständig Kräftascendent kombinerad med Solen i Vågen i "kräftiga" 4e huset - återigen en tydlig påminnelse om vilken falsk glidare och parasit Reinfeldt egentligen var... "Arbetslinjen" gällde de andra, inte honom själv.

I den meningen har åtminstone Donald Trump energi tusenfalt starkare än förre (och nuvarande) svenska statsministern. Trumps Eldascendent stöter på patrull eftersom ascendenthärskaren Solen står i ett Jordtecken. Eld/Jord skär sig och gnisslar illa och det blir krig eller kamp om varje millimeter när den här typen plumpt och brutalt försöker bestämma var skåpet ska stå. Därför är verkligen ett nytt storkrig under Trump en möjlighet (se föregående inlägg) - hela hans karta skriker våld och krig! 

Horan Stormy är i själva verket en själ exakt på Trumps egen evolutionsnivå - i detta liv! Mänskligheten har ännu ingen inblick i hur karma fungerar och hur själar ömsom lever firade liv för att i nästa försmäkta och kanske degradera sig själv enormt pga. den dåliga miljön. Är det ens en fråga om evolution eller devolution? Om tiden bara existerar inom Naturen men inte i Övernaturen, då är själarna från sin korrekta nivå kapabla att se alla sina liv samtidigt. I så fall är de inget som hindrar en själ att gå direkt från "1200-talet" till "2000-talet" och sedan kanske putsa lite på en annan livsupplevelse som utspelade sig mittemellan dessa två punkter i tiden.

Kort sagt, tidlinjen är ett hjälpmedel och en "åskådningsform" (Kant) för en våldsamt outvecklad mänsklighet. Själar upplever förmodligen verkligheten så annorlunda att människan, med de intellektuella egenskaper hon fötts med, skulle kastas in ett förfärande kaos om hennes egen själ öppnade sig på vid gavel och berättade vem hon egentligen är! Det är därför den hinduiska (och filosofiska) astrologin beskriver födelseminuten som BINDU - bindepunkten där evigheten snörs av och fängslad i en lokaliserad liten jordekropp som från och med nu kommer att vara underkastad upplevelser i sekventiell form. 

Stormy Daniels är född med påfallande låg intelligens (sök upp bilder på nätet och se henne i ögonen!), och det är hennes BINDU, representerad av den fångade och inburade Jupiter i 8e och även ägare till hennes intelligensplanet Solen, som förklarar detta liv hon nu lever i töcken och som en liten parasit söker kompensera sig för tidiga miljöstörningar. Ska man utfärda en varning för haverier till följd av en dålig barndom är nog Vattenelementet det som är mest benäget till psykotrauman och hang-ups som kan bli livslånga. Luft, åtminstone ren Luft utan blandning med Vatten, "tänker sig ur problemen" och går vidare. Eld är så utlevande att de också bränner bort dåliga upplevelser eftersom de är så orienterade mot att göra många upptäckter i sina liv. Jordelementet är redan på botten av tillvaron och representerar "karmas somatisering" eller objektifikation. Handikapp och liknande hämningar gör att själar starkt under Jord "valt" att studera sin karma som ren projektion på det materiella substratet.


När åttonde korruptions- och dödshuset slukat en planet som är både ascendenthärskaren och soldisponenten kan det inte nog understrykas hur tydlig den negativa effekten på livet och omdömesförmågan blir! I just detta fall bildar mötet mellan Eld och Vatten en präktig "sensationalism" - just de braskande rubriker som tidningarna lever av. Men åttonde huset som generell indikation på gammal dålig karma (från andra liv) som ligger som en surdeg i botten på detta livet, måste också jämföras med den goda karmans femte hus. Också detta hus kan dock indikera "brusten god karma" - dvs. goda egenskaper som likväl inte kommer till fullt uttryck eller om så är, inte får något erkännande i detta liv. Stormy Daniels verkar ha ett sånt snöpt femte hus eftersom dess tillfälliga ägare är Mars och står i det tvivelaktiga mediala tredje kommunikationshuset och opponeras från den problemskapande auktoriteten Saturnus ("fadershatet"). 

I den meningen anar man att femte huset - som också står för ledare - berättar om en karmisk problematik i ett tidigare liv som i detta kommer att involvera en kamp mot en auktoritetsfigur. Sedan kanske psykologiskt lagda människor tycker det räcker att tala om olösta fadersproblem, men mer troligt är att Trump och Stormy lär ha mötts i ett tidigare liv, och vem vet, kanske båda var män - eller kvinnor - den gången. Det är inte alls säkert deras gamla groll rör sexualitet, utan kanske bara rent och skärt översitteri och buffelmentalitet. Och då kan man misstänka att det är en dold man inuti Stormys undermedvetna som nu smakar på hur det känns att domineras av man helt utan respekt för andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.