Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 22 maj 2018

Svenska politiker väljer att skapa en kris, ger ut varningsbroschyr till folket, DN parasiterar på eländet


Svenska statens upprätthållare representerar inte
längre folkets intresse, vilket de senast visat med
denna falska och fega namnändring av
originalets "Om kriget kommer".


Numera gnistrar DN med jämna mellanrum till av fräna avslöjanden (när det gäller "mjuka frågor", ofarliga ämnen som alla oavsett partifärg håller med om att det här, det är bara skit - sjukvården, tågen...) - jag har sagt det förr och sedan började tidningen ETC säga detsamma (en indikation om hur liten den svenska ankdammen är).

Men lika ofta publicerar DN skit av ovanstående slag för de läsare, kan förmodas, de ansvariga ser ned på och finner lättmanipulerade. Dvs. den stora massan som utgör de rådande makternas valboskap som verkligen tror på Storspelarnas dimridåer. Det finns ingen kris att oroa för utom den som de folkvalda diktat upp på USA:s order!

Rysslands annekteringar som nu anförs som skäl till områdets instabilitet var i reaktion på USA:s allt mer aggressiva anspråk på hela världen. Nu försöker Sveriges folkvalda dupera befolkningen att vi fortfarande är ett folkhem i beredskapstider. Är det Nya Moderaternas PR-nazi Schlingmann som är framme och historieförfalskar igen? Grävande journalister, titta lite på vilken reklambyrå sossedjävlarna anlitat för den här grandiost upplagda chimären! Snacka om hjärntvätt med Storfinansens fulla stöd. Det finns krigsprofitörer i bakgrunden som gnuggar händerna av förväntan just nu...

Dummermjönsen Sverige sitter drömskt fast i Kristina från Duvemåla och tror det lönar sig att vara vän med den Store Satan. Detta kommer att debiteras var svensk som inte på något sätt markerar mot politikernas insiktslösa val av framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.