Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 26 maj 2018

SvD anknyter till Sideriska siktets tes om homonarcissism

Det ser nästan ut som mer än en slump att SvD (egentligen en lågpristext köpt av TT) bidrar med ett femte homopar dagen efter jag publicerad min ministudie i ämnet. Det är troligen ingen slump, annat än att den tajmade med en aktion där en brevväxling mellan författaren Proust - han med överlägsenhetskomplexet - och hans latinska exotiska manliga älskling bytte ägare. 

Möjligen kan man tänka sig att den här bloggaren, som han länge misstänkt, har undermedveten kontakt med en större intelligens och "rörelser i tiden". En kontroll visar att Sotheby's i Paris höll auktionen den 24, dagen innan jag slutligen valde att publicera ett inlägg skrivet redan den 18 men där "något" sade åt mig att ligga lite lågt med texten. Jag inbillade mig att jag ville sova på den några nätter för att se om den var homofobisk och när den inte var det, råkar den hamna perfekt i tiden med vad som blir det andra homoparet med internationell strålglans. Pusselbitarna som bildar livet förbereds i den osynliga världen och hamnar sedan på precis rätt ställe...

Och vad ger då fallet Marcel Proust/Reynaldo Hahn för utdelning? Jo, hypotesen stärks att homokärlek uppstår ur extrem egofixering. Man ska inte räkna med att exakt samma signifikatorer är för handen i vart enskilt fall, förra inlägget kommenterade att homoparen uppvisade kopplingar man lika gärna skulle kunnat möta i heteropar, men i det här femte fallet återkommer återigen en symbolik som jag kommenterat tidigare och som verkar suspekt. Gränsdragaren Saturnus (som snävar in) i kontakt med Solen (som representerar jag-kärna, identitet eller själen - olika individer har olika kapacitet att bottna i symbolikens olika nivåer):



Två män båda med en brottningsmatch mellan
Identiteten (Sol) och Formgivningen (Saturnus)
"Jag opponerar den FORM som
betecknar min upplevda IDENTITET"

Att homoparet enligt SvD gick skilda vägar efter några år är rätt tydligt eftersom Prousts tonvikt på Luftig intellektualitet egentligen inte relaterar till kompositörens emotionella Vatten. Kompositören verkar lyhörd (Månen) inför det Proust solärt ger ut, men de verkar mest ha gjort homoversionen av den ytliga attraktionens koppling: Mars och Venus i respektive karta kontaktar varandra. 

Bara att Marcel Proust, likt journalisten Orrenius i förra inlägget, har en sexdrift som är hans egen värsta fiende - Mars angriper 1a jag-huset!  Orrenius tycks förneka sina inre homoimpulser medan Proust har en förstärkande Eldascendent som idagenlägger dem!

Denna introvert självupptagna tendens hos den franske författaren söker den venezuelanske kompositören underdånigt harmoniera med via sin "fallna" Venus. Jag noterar här ett partnerval som luktar exotism, precis som i det svenska paret Lerin, men dessutom med en knivsudd fransk, kolonialistisk härsklystnad Det kan inte ha rått någon tvekan om att det var Proust som valde denna "kvinna" för sin egen felkopplade lusta.

Fallet Proust är intressant eftersom södra månnoden/Ketu förminskar betydelsen av den formella Saturnus, vilken därför inte bidrar med sin normala hämning. Prousts solära motor lät inte det faktum att han numera själv hade en manlig form hindra honom från att tafsa på andra män. Solen med hybrisdemonen Rahu i 3e intellektshuset säger allt man behöver veta om fransmännens överlägsenhetskomplex och den här nationens djupa homosexuella störning. Jag ser inte så mycket "kvinnohat" i horoskopet som en gränslös, manschauvinistisk egofixering. När en ung Proust skriver att han vill ha älskaren hos sig som en "gud i förklädnad, vilken ingen dödlig skulle upptäcka" går tankarna förstås till nuvarande franske presidenten Macron som ville bli betraktad som gudarnas gud, som Jupiter/Zeus!

Inför all denna solära självfixering hjälper det naturligtvis inte Marcel Proust att Väduren (viril macho) i öster gör kvinnoplaneten Venus till en "verksam illgörare" och dessutom Venus-i-Lejonet som skulle kunna tolkas som kärlek till imposanta män även om placeringen inte i sig indikerar homosexualitet. En viss homoindikator är istället den "fallna" Mars i Kräftan hos Reynaldo Hahn, även om placeringen naturligtvis oftast hittas i perfekt heterosexuella horoskop. Mars traditionella "fall"  bekräftades dock via min studie av Mars och Venus i homohoroskop

President Macrons betydligt äldre hustru har ju diskuterats som ett möjligt skenäktenskap som döljer homosexuella preferenser och nog är hans falla OCH PROMINENTA Mars i 7e partnerhuset en smula tankeväckande, särskilt som han har lystnadens Måne i Marstecknet Väduren och kvinnoplaneten Venus i "vämjelsens" Skorpion och också den hanterad av den fallna Mars...

Macron taggad fem gånger med detta inlägg. Proust dök parentetiskt upp i ett inlägg 2014 som avhandlade planetära cykler i samband med min summering i bokform av teman från bloggens fem första år.

De två anonyma hustrumisshandlare jag ställt horoskop för hade typiska problem. Den ene hade Väduren stigande och en illa placerad Venus i 6e olycks- och fiendehuset. Mannen har så mycket kvinnliga tendenser att det är begripligt om han resonerade i termer av "hävdelse" på kvinnans planhalva istället för mot andra bockar! 

I det andra fallet fejkade Vågascendenten jämnmod och försonlighet (som i Sverigehoroskopet) medan verkligheten var en annan: Mars och Venus i opposition, och Venus inblandad i en hopplös gröt av motsägelser. Fri kvinna via Jupiter? Bojad kvinna via Saturnus? Mannen hade en preferens för invandrarkvinnor från länder där kvinnan traditionellt har en underkastad roll... Hustrumisshandlare och homos är, tror jag, olika hållplatser på en skala där själen försöker komma till insikt och få kontroll över allsköns problem. Homo är ett smärtstillande men adresserar inte den själens verkliga problem...

Inga kommentarer: