Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 20 maj 2018

Statsmaktens propaganda och medlöpande medier




För att ha full kontroll över "berättelsen" lät USA utvalda journalister "bäddas in" i amerikansk trupp under deras senaste vanhedrande imperialistiska tilltag i "demokratins namn", minns inte ens vilken räd de var ute på när begreppet började diskuteras. Resultatet istället för observant rapportering blev en sjuk skröna som presenterade den amerikanska insatsen som heroism. En skammens dag för journalistiken.

Eftersom svenska folkvalda politiker redan sålt ut vårt land till amerikanska intressen - storföretag som Facebook har gynnats skattemässigt av en krypande förrädarregering som bara till namnet är socialdemokratisk - är det inte förvånande att borgerliga Dagens Nyheter bjuds med försvarsminister Hultqvist i hans propagandatripp till USA för i därpå basunera ut att det nu minsann är annat ljud i skällan från Mad Dog och de andra satans mördarna än bara för ett år sedan. Nu finns "försäkringar" att storebror ska skydda lilla Sverige från ryssen.

DN-journalisterna borde skämmas som deltar i den officiella lögnen. Den påminner mycket om den generande insikten inom den nya fysiken att det inte existerar någon solid och mätbar materia utan att det tvärtom är experimentledaren själv som med apparater och sina egna matematiska beräkningar trollar fram "spår" av subatomiska partiklar - men bara vid mättillfället. Egentligen finns potentialen till det som registreras vid mättillfället överallt och ingenstans. Vår värld är ett Spöke - en Världsande!!! Det är de fegaste bland människorna som försöker skapa en solid värld av fakta. Är vi rent av kriminellt fega gör vi det inte ens tillsammans som ett folk. Nej, eliten vanhedrar sitt löfte att representera folkviljan och bildar istället nationsöverskridande karteller, global kapitalism, global mördarvapenindustri. 

Ryssen är det minsta problemet här, men det är inte så DN beskriver världsläget. DN har blivit USA:s inbäddade journalister i det krig de bedriver mot övriga världen och de ansvarliga på tidningen borde inte bara skämmas, de borde börja frukta för sina liv. De har ju valt att bli mänsklighetens fiende, kanske inte på kort sikt men i ultimata termer, på den dagen frågan måste besvaras. Vilken värld valde du att arbeta mot? En bättre värld eller upprätthållande av en självdestruktiv modell?

Bra mediemänniskor borde helt enkelt undlåta att göra nyhetsartiklar av statsmaktens utskick i de fall den granskande journalistiken ser att det bara handlar om propaganda som syftar till att upprätthålla en ensidig bild och som kanske inte ens delas av befolkningen.

När denna regering av landsförrädare nu kan tänka sig att pytsa ut skattemedel för könsbytesoperation till suicidala människor som inte "känner sig hemma" i sin kropp (vem fan gör det, som har hygglig intelligens?), frågar man sig naturligtvis: vad om alla de tusentals svenskar som på samma sätt får självmordstankar inför regeringens vansinne och landets oförmåga att redan idag börja bygga sig ur kapitalismens destruktivitet? Var finns de statliga pengarna för att rädda alla dessa svenskar kvar i livet? 

Kort sagt, varför diskuteras inte medborgarlön redan nu? Då kunde så mycket kreativ tid frigöras från de själsdödande skitjobb som den kommersiella marknaden binder upp att svenska folkets samlade tankeförmåga på bara några år skulle kunna utveckla en ny infrastruktur utanför det sjukliga vinsttänkande som - och det vet regeringen Löfven - skadar både människor och miljö. 

Det är dags att sätta de superrika på pottan och lära bete sig. Eller också kan de åka till Mars med Elon Musiks raket och aldrig mer komma tillbaka. Den är jorden förtjänar bättre än rovdriften och den vettlösa konsumtionsideologi som obsoleta partier som Moderaterna, Liberalerna, Centern, och framför allt Socialdemokraterna, står för. Att inte framtidens ideologi släpps fram kommer att kosta många, många svenskar i ledande ställning så mycket mer än de någonsin kunde föreställa sig medan de levde. När de dör och får en skymt av de större sammanhang de blockerade i sina livsval skulle de önska att det var möjligt att dö. 

Men själen kan inte dö, så där står de ruttnaste bland de ruttna med sin skam som själva den struktur som är deras väsen och som är hur andra själar uppfattar dem och därmed skyggar från. Så uppstår hierarkin Hög-Låg på den "andra sidan" vilket i sin tur förklarar sociala orättvisor i vår värld. Mången hög potentat kommer att återfödas i ett krigshärjat och sönderslitet getto någonstans i världen, allt i proportioner till hur mycket han (för det är oftast en han) slog dövörat till det som måste göras. Att så många lever i fattigdom fast den rika och illasinnande eliten är så fåtalig har att göra med den kollektiva skuld som sekulära individualist-egon i Väst ogillar att på påminda om. Men de som röstar fram eller rent av bara tigande accepterar en ond ordning är medskyldiga och flyttas med, de också, till gettot i sitt nästa liv.


PS. Vem kan förvåna sig att DN:s inbäddade journalist, moderaten Mikael Holmström är född den 28 februari, dvs. tangerar Sverigehoroskopets solposition! Dessutom tycks han ha psyket/Månen på rät linje med den korrumperande Satansstjärnan Algol. Horribelt utgångsläge och mycket riktigt gick han heller inte i land med att göra något värdigt av detta sitt enda liv som Mikael Holmström. Inbäddad var även en Eva Tedesjö, ett så litet namn i svensk journalistik att hon inte har något artikel i Wikipedia. Med tre planeter i Jungfrun var hon väl närmast att betrakta som mäster Holmströms hjälpreda under dennes skapande av propagandastycket i DN.

Inga kommentarer: