Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 9 maj 2018

Ska man tala klichéer...


Överst: Tyska hårdrockgruppen Scorpions visade 1975 hur en slipsten ska dras. Den ultimata elgitarrklichén prydde albumomslaget In Trance. Idag är "nip slips" så  politiskt inkorrekt att skivbolaget retuscherat CD-skivans omslag. Ingen kittling om stundande fröjder alls för dagens tonåringar. Istället homofieras grabbarna och manas att narcissistiskt jobba på sitt sixpack, Någon vill döda den här civilisationen och det är inte islam.

Därefter: Varför tror skribenter att allt måste vara så himla ball? Svenskarna har fått tsunamis på hjärnan, men följande är nog det hittills mest tillkämpade (och havererade) försöket att koka sopa på den gamla spiken:

"Lindström har en sällan hörd stilkänsla, som tycks uthärda den enorma flodvågen av elgitarrspel som förr eller senare måste skölja över den som fördjupar sig i instrumentet." (DN)

Jag säger med Scorpions på deras furiösa urladdning till album In Trance:

"O-o-ooo I'm a Robot Man"

Se där, en kliché som säger det mesta om den samtida västerlänningen.


*****In Trance var ett av de senare hårdriffande gitarralbum bloggaren köpte vid femton. Började växa ur rockmusikens poser, men omslaget var erotica med viss klass! Med nästa album gick Scorpions helt överstyr och omslaget till Virgin Killer var så osmakligt att det är ett mysterium hur det alls kunde finnas ute i butikerna ens en vecka. 

Jag höll koll på mina favoriter som bara en tonåring under marknadskrafternas inverkan är motiverad till, och köpte det första dagen. Jag var rätt generad vid kassan eftersom det var musiken jag var ute efter och inte omslaget... Släppte av den och de flesta rockplattorna i en andrahandsbutik några år senare. Idag är det osmakliga skivomslaget värt tusentals kronor t.o.m. svårt nedslitet av ovarsamma hårdrockskonsumenter i samhällets lägre skikt. Men vem i hela friden skulle vilja berika sig på pedofili? Och vem köper? 

Omslagsbilden försökte sig på en allegorisk framställning i stil med In Trance, men Virgin Killer misslyckade grovt då "jungfrun" i den spräckta spegelbilden - krossad av ett kraftigt slag i höjd med könet - var en liten flicka på kanske sju år! Inte ens en "fjortis" som grabbarna på den tiden hånfullt kallade kjoltygen som kompisar, för fega att ta kontakt med jämnåriga, sökt sig till. 

På 1970-talet riktades den hånfullheten (i moderata villakvarteren i Bromma där jag bodde några år innan farsan misslynt drog upp bopålarna och valde det mer gemytliga Danmark) mot en åldersskillnad på kanske bara två-tre år. Det är inte så konstigt att Sverige lider av en värre åldersdiskriminering på arbetsmarknaden än något jämförbart land i västvärlden. Jantelagen krymper personalens åldersspridning på Stockholms arbetsplatser och förstärker tendensen till svenskarnas underpresterande i fråga om sociala kompetensen.

Står det "vi är ett kul gäng" i platsannonsen (i Stockholm) behöver ingen över 35 besvära sig, även om jobbet i sig inte innehåller några moment där omognad är att föredra framför den överblick som följer med ett uppmärksamt liv. Det handlar bara om att svenska arbetsgivare är så sjukt oprofessionella att de värdesätter en generationsbetingad nivå på lunchrumssnacket högre än att företaget ska producera excellenta resultat. Det är inte konstigt att arbetsgivarna ständigt gnyr över kompetensbrist. De skulle inte hitta russinet i kakan om de så hade det för ögonen - de är drivna av omedvetna - svenska - attityder! 

Ibland måste man bara ge upp om ett land, och det är sedan dess tankestrukturer fullständigt skurit ihop. Det är i det skedet av ett lands sammanbrott journalisterna börjar låta klämkäcka och sökta. Men inifrån folksjälen växer sig desperationen ut och resulterar i allt mer ogenomtänkta handlingar...

Se även: I huvudet på en svensk tv-tittare
och: Riksdagsvalet 2018: Storfinansen säkrar makten via moderat fascism

I ärlighetens namn gavs folket inga möjligheter att rösta klokt. Eliter har aldrig varit intresserade av befolkningen i stort... Det ska bli skönt när Kollektivets tecken Vattenbäraren tar kontroll över mänsklighetens kollektiva medvetande. Om, typ, 75 år är vi där och då inte Kapitalets version av globalism utan mänsklighetens egen känsla av samhörighet. 

Handelslederna i världen må ha lagt grunden till det mänskliga brödra- och systraskapet men den här gången såg de utnyttjade länderna hur rovdjur utnyttjat dem och lade sin solidaritet med nya och historiskt inte lika befläckade aktörer. 

Bara de dumme svenskarne valde att fördjupa samarbetet med den historiska förloraren...
Den uppblåste försvarsministern tror han är med och bidrar med något historiskt - men det är bara spiken i kistan för Sverige. Snart har vi USA:s kärnvapen stationerade här och i Finland. Folkets ledare är i själva verket folk- och landsförrädare och allt för att de lever i samma förvirrade tankevärld som landets arbetsgivare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.