Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 13 maj 2018

Nya moderaternas horoskop som homo mördar-nekrofil...


Jo, jo. De börjar krypa fram, de otäcka exemplen som påminner om Fredrik Reinfeldts nya moderater och deras politik... I en kort text slätar DN halvt över det faktum att den skotska seriemördaren Dennis Nilsen var en rabiathomo, vilket i sin tur påminner om att homosexualitet tills ganska nyligen var klassad som sinnessjukdom och i äldre tider också åtalbar om utlevd. 

Fjollschlagern à la Sveriges television är så att säga bara den harmlösa ytterligheten som sedan söker går allt djupare ner hos andre och mer störda själar. Denne skotte med det danskklingande efternamnet Nilsen var t.o.m. på Londons homoklubbar ansedd som en udda figur, och hans 15 mördade gay-offer lade han sig på runkade och fick utlösning över. Allt enligt kortbiografin hos astro.com.

Horoskopet är lika sjukt som Lady Gagas, vars sexuella preferenser nog ingen vill gräva allt för djupt i. Här haglar det också av "dissociationer" mellan den irrationella och begärsfyllda Vattensjälen och den rationella Luftsjälen. Och den verksamt ONDA Jupiter (falska bubblor) exakt i öster i Jungfruns tecken är det som påminner om falska hycklare och posörer, likt det marknadsliberala pr-tricket med Nya moderaterna och dumprat om "individuell frihet". Så här ser alltså deras "individens rätt att gå sin egen väg", om den hårddras en smula. 
Massmördarens mordiska uppsyn skulle kunna knytas till soltecknet Skorpionen men faktum är att jag har ett anonymt kvinnligt fall med samma förmåga att signalera genuint hat och vars horoskop innehåller aggressorn Mars i sitt fallna tillstånd i Kräftan, precis som hos Nilsen. Jag tror de här ovanligt lätt reser ragg och signalerar mordiskhet genom blicken. I fallet Nilsen är den skorpioniska dödssymboliken ovanligt djup - och det redan innan man inser att Döden (Saturnus) står precis invid Mars! 

I nämnda kvinnofall stod istället Saturnus opposit den fallna Mars och BÅDE illgörarna aspekterade hennes fysiska ascendent. Nilsens fysiska ascendent påverkas av Saturnus som håller den i strama tyglar men den onda Mars närvaro tycks göra Saturnus, som normalt är en tillgång för den exakta och välkontrollerade Jungfruascendenten, problematisk. 

Dessutom är det känsloladdade Vattentecknet Kräftan sjukt in i själen eftersom dess böjelser och instinkter triggas av den underliggande Luftnivån (Kräftans disponent Månen i Tvillingarna står med giriga demonen Rahu i tionde huset för makt). Kartan påminner om f.d. statsministern Reinfeldt genom att även här finns en RATIONALISERANDE Luftnivå som gömmer sig under och bakom den till synes helt irrationella känslosamheten, den makabra nekrofilen hade alltså en "mind map" eller en mental föreställning om vad han ville göra, och gjorde det.

En fallen Mars som angriper kärlekens Venus, normalt välplacerad i sitt eget tecken Vågen, blir här som att säga "kvinnohat" eller en ovanligt sjuklig homoläggning och kartan blir knappast bättre av att den korrupta sexualdriftens Mars befinner sig som en både essentiell illgörare och för Jungfruascendenten också verksam illgörare...OCH i 11e huset för ideal och socialt klubbliv. Mannen idealiserade sin egen sjuklighet och tog den via formalistiska Saturnus till ytterligheter.

Jag har tidigare på bloggen noterat hur radikalt hög andel mord som är kopplad till en homosexuell böjelse, och arketypiskt representerar förstås Mars både libido och våld. När ett inte funkar ligger det andra nära till hands...

Och till sist. Jag trodde knappt mina ögon när jag såg ovanstående ungdomsfoto på en värnpliktig Nilsen, han är så lik en ung Tom Cruise att man plötsligt förstår varför den senare dragits med envisa homorykten, tre skilsmässor, och excellerar i kategorin våldsfilm!

Ung Nilsen, ung Cruise

Det finns något lätt galet även hos Cruise, något han döljer bakom sin professionellt bussiga yta. Men eftersom han närmast paranoid vakar över sin officiella image lär ALDRIG födelseklockslaget läcka ut. Det är i alla fall en god början på dubbelgångarfenomenet att Cruise uppvisar Dennis Nilsens sol- och månpositioner men OMVÄNDA!


Kanske ett litet frågetecken för soldisponenten Merkurius med denna solascendent eftersom intellektet nu ramlar in i 12e förlusthuset, vilket kan ge den känsla av vilsenhet (och paranoia) som Cruise så bra kan uttrycka på film (skärrad, flackande blick).

Väljer man istället Månen/psyket i Kräftan som förstahusägare, hamnar istället hans identitetsmarkör Solen i "oåtkomliga" tolfte huset, vilket visserligen gör hans lunära känslonatur dominant, han har lätt att glida in och ur roller, men bidrar också till frågan om han lider av någon slags identitetsstörning... Det är tur att han använder filmens värld för att rasa ur sig sina mörkare sidor...

Något med 2a, 8e och 9e huset säger mig att Cruise utanför sitt bussiga leende när det är dags för intervju är en iskall "killer" en psykopatisk amerikansk affärsman som hungrar efter pengar. Solascendenten visar verkligen en "go-getter" i det ofattbart begärsfyllda andra ekonomihuset... En som skulle kunna gå över lik efter pengarna (se kopplingen till 8e dödshuset).Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.