Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 25 maj 2018

Närstudie av fyra par: homokärlek bottnar i narcissism?

[Ett inlägg som vilade i sju dagar medan jag begrundade om det var pärlor för svinen. I Sverige förvandlas åsikter snabbt till mental fixering utan knappt något intellektuellt förarbete alls. Kom slutligen fram till att här finns tillräckligt mycket matnyttigt för en publicering, om så bara för "en på miljonen".] 

*****

Efter att ha kommenterat regeringens sjuka förslag om att underlätta könsbyten följer SvD senare samma dag upp med ett inslag om "Sveriges sannolikt mest älskade konstnär", den homosexuelle Lars Lerin, enligt Wikipedia vigd i homoäktenskap av socialdemokraten Margot Wallström.

Eftersom jag tidigare ordat om homokärlek som en ego-kollaps och projektion av självkärlek på en motpart som liknar en själv t.o.m. ut i genitalierna, kan det ju passa att ta ett stickprov på ett homopar för att se om planeternas placering ger något stöd för den tesen...




Och visst fog verkar det finnas, åtminstone i denna konstellation. Det är t.o.m. smått löjligt hur den nästan 20 år äldre folkkäre svenskan plockat sig en toyboy i något exotiskt land och tagit hit, precis som torsksvenskar hämtar fruar från Asien. Att vara svensk medför tydligen en viss generisk urartning vare sig homo eller straight...

Som synes har båda Solen i samma tecken, det identitetskaotiska Fiskarna. Konstnären Lerin har tydligen haft avsevärda identitetsproblem uttryckta via drogproblem som han nu söker stabilisera genom ett partnerskap.

Båda männens Sol disponeras av Jupiter i det simpelt kroppsfixerade tecknet Oxen, vilket tyder på att ingen av dem har lämnat spädbarnets tillstånd. De behöver alltjämt kroppar eller andra fysiska ting att hålla fast i och suga på som det lilla barnet i sin orala fas. 

Med Sol-Fiskarna i 1a huset har Jupiter en neutral funktion men eftersom den naturligt är en välgörare så finns inget ont uppsåt i de här männens materialistiska agerande ut mot tröstnappen. De är på botten av själens syndafall men i det här stadiet är själen så bortglömd att man letar efter andra gudar som ska ge lindring åt vilsenheten. Det handlar naturligtvis inte om någon homoorientering utan om en långt djupare identitetskris. I Fiskarnas tecken är det själen som står på spel!

Intressant nog blickar den äldre mannens FORMGIVARE Saturnus i sin kontrollerande 3/4-varvsvinkel exakt på tiden för den yngre mannens födelse och hans Saturnus i de interna känslornas Kräftan. Här är ett annat argument för att homosexuella inkrökt söker sin egen fysiologiska form i den andre, en helt redundant form av kärlek enligt universums styrande principer. Men även sådana här tidpunkter måste existera eftersom alla schackdrag måste finnas representerade för fallna själar att möta sina egna tillkortakommanden. Astrologin är byggd som romerske filosofen Plotinus tänkte sig utflödet ur den gudomliga Enheten: emanationsprocessen avstannar inte förrän allt som kan tänkas också är tänkt och förverkligat. 

Detta är existensens gigantiska kedja (the great chain of being) som tar slut först med den mest primitiva och ofärdiga av dem alla: Djävulen, ett gigantiskt väsen just snäppet ovanför den onda urmateriens intighet. Djävulen blir därför den som sjunger intighetens lov, bl.a. genom naturromantik, vilket jag tycker mig förstå att Lars Lerin sysslar med i sitt måleri. 

Att även moderna svenskar är naturromantiker framgår av Nationalhoroskopets folkliga Måne vars disponent är Mars i tät förening med Djävulens stjärna Algol. Som nämnt av och till, är det kanske bättre att i sammanhanget ge Djävulen namnet Pan eller Fan (Faun som i fauna), en kåt och principlös liten fan som inte har vare sig intelligens eller intresse av att fundera över hur man kan falla så lågt i tillvaron eller vad det nu är man sätter på. Fan, med en populär nutida floskel, "bara är", varken känner till eller bryr sig om rätt eller fel. Primärbehoven styr helt och man måste utgå från att även Djävulen har ett enormt behov av egobekräftelse.

Pan/Faun våldför sig på geten -
berömd staty i Neapels museum

Konstnären Lerins tidigare instabilitet och alkoholvanor syns tydligt i omoraliska Mars som angriper hans känsliga nymåne i Fiskarna och enligt synastrikartan (dubbelt partnerjämförelsehoroskop) också angriper partnerns Måne via opposition samt dennes analt restriktiva Saturnus. Inga kommentarer behövs där. Konstnären har själv sin Saturnus i anala åttonde huset.

Anm. Det ålderdomliga uttrycket om att "Djävulen tar sig in i människan genom ändalykten kan mycket väl alludera till homosexuella bruk och varför Saturnus kallas "anal" har ju att göra med dess åtstramande och begränsande inverkan - jfr. ringmuskelns (sfinkter) funktion för att hålla avföringen kvar i kroppen.

Den brasilianska dansarens Mars angriper i stället hans solfundament Jupiter! Hans Saturnus kontrollerar via 3/4-varvet identitetsmarkören Solen hos partnern konstnären, vilken som sagt är diffus i Fiskarnas tecken. Saturnus formalism och fixering vid ytan tyder inte på att det här kommer att bli lyckligt eller hållbart. Bara i den mån båda vägrar att mogna det minsta kommer de att kunna fortsätta leva i den pseudoverklighet vari homokärleken spirade. Jag har sett hustrumisshandel med horoskopkombinationer av den här typ där den enes Saturnus angriper den andres Sol.

Jag är inte säker på att det här är Sveriges "mest älskade" - det är ju etablissemanget självt som utser sina kelgrisar och sedan lämmeltågar pöbeln och beser det som anses fint. Med Margot Wallström som vigselförrättaren anar man baktankar, kanske Sveriges perversa försök från visst politikerhåll att normalisera det som är en sexuell sjukdom och som snarast borde behandlas tills dess att själen vaknar upp ur sitt förvirringstillstånd.

Den som förgiftats av en materialistisk verklighetsbeskrivning förstår naturligtvis inte vad saken handlar om. En sekulär människa är med nödvändighet så likgiltig att "Herren kommer att spy ut honom på den dagen" som det står någonstans i Bibeln. Pan som våldför sig på geten kan ha stått i staden Pompeji som begravdes i het och kvävande aska vid Vesuvius väldiga utbrott år 79, men jag är inte säker på dess proveniens. Att den illustrerar den personifierade drivkraften cupiditas är i vilket fall uppenbart.

*****

Varför inte undersöka några homopar ytterligare? Det första manliga som kommer i tankarna är Jonas Gardell och Mark Levengood (om de nu ännu är ett par, jag följer inte slaskjournalistiken särskilt noga).



Båda männen har sin Sol i Luftelementet vilket borgar för mänskligt och kommunikativt tankeutbyte. Men hos Gardell (inre kretsen) återigen en formalistisk och kroppsfixerad Saturnus (i Jord) som bojar identitetsmarkören Solen. Identiteten är det redan skit med eftersom dess disponent förirrat sig ut i sexträskets Skorpion och där angrips av Mars som är hemma i sitt eget element... Reptilhjärnan kontrollerar Gardells begåvning och förstör för honom. Han är ett offer för sin irrationella lägre själ och ett sinne (Månen) i Väduren verkar stämma med hans hetsiga och utagerande natur (fullmånen här är extremt instabil pga. mötet mellan Ljusens disponenter i Skorpionen).

Levengoods Sol går fri från Saturnus formalistiska snävhet men den bildar istället en 3/4-varvsvinkel mot Gardells könshaveri i Skorpionen. Männen skapar tillsammans det "sociala utanförskapssyndromet" vilket kanske är varför de sett till att bevara sina respektive karriärer enskilt för att inte tappa publik. 

Som synes har även Levengood hor- och horbockssyndromet (Mars och Venus i kombination) och eftersom planeterna här befinner sig i Oxen, mitt emot Gardells klump, bildar männen tillsammans "den sataniska axeln" som indikerar en förfallenhet åt lusta och köttsliga excesser. Normalt folk vill helst inte tänka på vad "trevlige farbror Levengood" i förvandlas till i hemmets helgd! Den "social utstötningen" bildas dessutom dubbelt eftersom Gardells horbockssyndrom i Skorpionen angriper Levengoods Saturnus i sociala Vattenbäraren.

*****

Nästa (före detta) homopar var sångarna i danspopbandet Alcazar. Ett tidigt inlägg på bloggen kommenterade just deras lustiga självinneslutenhet, som om de bara i den andre sökte en spegelbild för sig själv. Båda har Solen hämmad av formella Saturnus och båda har Månen i Lejonet och därmed en speglare av den märkligt snöpta eller självinneslutna Solen:



Personen i kartans inre krets visade sig efter deras uppbrott i 2000-talets början HIV-positiv, och det är också i den kartan man hittar horbockssyndromet (Mars och Venus) och därtill i det lösaktiga tecknet Tvillingarna som föredrar en fri och "obunden" livsstil... Och så ska man minnas att Venus är en illgörare för venusianska Sol-Oxen i 1a huset. Ett promiskuöst utagerande liv i Oxen löper således risken att bestraffas via veneriska (= Venus) sjukdomar. Att dessutom ha den mångfaldigande (pluralistiska) Jupiter som GÖRARE AV ONT i opposition till sitt horbockssyndrom säger väl egentllgen det mesta.

*****

Det fjärde och sista homoparet i den här ministudien är det enda med internationell celebritetsstatus "Sir" Elton John och den oheliga avkomman till en chef på ett farmaceutiskt företag.

Anm. BigPharma ni vet, en av kapitalismens fulaste ansikten och djävulskt inriktade på att medicinera sönder människor med småkrämpor man lätt kan åtgärda med alternativa metoder i syfte att tjäna storkovan för egen del och finansiera utvecklandet av verkligt nyttiga mediciner. Nej vänta nu! De är så ohemult prissatta att de tjänar in sin egen produktutveckling - BigPharma förblir således en skamfläck i västerlandets medvetande som ogenerat exporterar läkemedel västerlänningarna inte själva vill ha för injicering i mindre intressanta "undermänniskor" i de fattiga länderna...

Är det någon familjebildning som borde attrahera vilsegångna själar är det chefspositioner i det kapitalistiska systemet - man kan tänka sig att dessa födelsemiljöer tjänar som perfekta utmaningar från själen till sig själv att söka vakna upp, se helvetet, och göra något gott. I fallet John Furnish verkar rent självintresse dominera, han har bara marginellt lyckats öppna sin egocentriska störning till att göra behjärtansvärda saker i ämnet AIDS, dvs. han jobbar likväl i egen sak (eller potentiellt i egen sak).


Precis som i fallet Lerins är åldersskillnaden anmärkningsväg hög mellan den åldrade popsångaren och hans partner, vilket utlöser frågor om homosexualitet kan innehålla något incestuöst motiv, en längtan att bli påsatt av sin pappa som perverst vrids i fantasin och får äldre homosexuella män att söka substitutsöner att sätta på och inge Herrens tukt och förmaning i? 

Den exceptionella flygingenjören och metafysikern Arthur M. Young demonstrerade i sin bok The Geometry Of Meaning (1976) hur den tolvdelade zodiaken implicerar de grundläggande formler fysiken använder som axiom (grundteser som inte ytterligare kan brytas sönder och kan säga gälla som gudomligt ingivna villkor för skeendet i världen). Man skulle kunna säga att Världssjälens rörelser kan studeras utifrån samma formler som flygingenjörer för att för att förstå kroppar (materialiserade platonska former) i rörelse...




Young använder just begreppet "fas" för varje 90-gradersvridning inom cirkeln/zodiaken och i fallet John Furnish (kartans yttre krets) möter vi den "fasvridning" jag starkast misstänker för att störa ut den homosexuella människans verklighetsförankring - den räta vinkeln som förbinder hemkärlekens Kräfta och balanssinnets (och heteroorienteringens) Våg. Även Elton John innehåller en fasvridning mellan den Irrationella Själens nivå och den Rationella Själen (Vatten resp. Luft) 

Hos Furnish (beräknad inför detta inlägg) möter den fallna sexualitetsplaneten Mars i Kräftan och den attackerar ifrån detta omedvetna läge hans förmåga att upprätthålla en heterosexuell identitet - fallen Mars angriper fallen Sol i Vågen! Universum har sådan här små tidsfönster inprogrammerade för själar som har en utmaning i livet framför sig... 

Jämför den alltför överkultiverade kulturskribenten Schottenius i ett nyligt inlägg: fallen Sol i Vågen men där istället grundad på sin planet Venus, också fallen men i Jungfruns tecken. Det är bilden av en sådan kräsmage att man saknar ord, en sådan borgerlig överkultivering av själen att typen är den första att stryka med när onda tider når mänskligheten... John Furnish, säger Wikipedia, har någon homotidning utvalts till en av Englands bäst klädda män. 

När man ser den fallna Mars, den fallna Solen och psyket/Månen i den självcentrerade Jungfrun är det inte svårt att förstå detta. Vi tittar på stjärnhimmelens sätt att illustrera ett svart hål, en total kollaps in i självmedvetenheten och döden för allt det friska som gör en människa till en fullvärdig människa. Att DN förmedlar en nyhet som är extremt osannolik, visar bara hur "ur fas" eller i självlögn många befinner sig. 



Påven har visserligen också tidigare uttryckt humanitet på det sätt som det homosexuella "offret"  beskriver hans empatiska ord, men samtidigt insisterat på att synden ligger i det homofila utagerandet. Eller astrologiskt. Sitt psyke (Månen) kan man skenbart inte råda över, men viljan/aktiviteten (Solen), ligger det i människans väsen att själv kunna bestämma över, med mindre man anser att det verkligen finns en kritisk gräns under vilken människorna bara ser ut som människor till kroppen men där en demon eller ett simpelt djur härskar på insidan...

Homoparet John/Furnish skiljer sig en smula från de tidigare paren eftersom dessa två delar dissociationssyndromet (via två olika versioner) och därmed kan sägas leva i akut självlögn eller skapar efterrationaliserade luftslott i sin oförmåga att förstå sig på sina egna känslor. Elton John uttryckte sitt lidande väl via de klanger och melodier han skapade som ung, hans partner verkar mest vara narcissistiskt upptagen med att klä sig snyggt.

 Elton Johns spretiga karta har kommenterats förr, John Furnish horoskop är nyritat. Men ingen kan missa att den mest fundamentalistiska placering för Saturnus (formen) som kan tänkas, i sitt negativa härskarläge i kroppsliga Jordelementet, resulterar i att mannens redan från början identitetssvaga, fallna Sol i Vågen får BÅDA de naturliga illgörarna på sig och den fallna sexualiteten ligger i opposition med formangivaren Saturnus! 

Nej, homo blir man troligen inte tack vare goda gärningar i ett tidigare liv, det är en korrektiv nödåtgärd eller kanske ett experiment som själen utsätter sig själv för i syfte att se vad värdkroppen gör för att lösa sitt dilemma!

Indisk astrologi indikerar visserligen att själen har en längtan att åstadkomma något i vart enskilt liv (atma karaka) och att planeten med högsta gradtalet antyder vad detta är. I fallet John Furnish saknas visserligen uppgift om födelsetimma men alla planetpositioner inklusive den snabba Månen har så låga gradtal att bara Merkurius i sitt teckens 21a grad kan komma i fråga som "själens signfikator".

Nu sker det pinsamma att "själens vilja" utifrån en solascendent ("fokus på den utagerande handlingsmänniskan") är identisk med det grekerna kallade DEN ONDA DEMONEN !!! Furnish föddes med viljan att odla en skadlig natur under sitt jordeliv, han var en av de födda rötäggen som djuppsykologen James Hillman prickad in sitt livs enda storsäljare genom att skriva om (The Souls' Code, 1995).

Eftersom en solascendent ger Elton Johns partner det egna intellektets Merkurius som representant för den onda demonen, uppstår här ännu en komplikation - som om inte den allmänna identitetsmarkören (Solen) redan befann sig i kris. Och då har jag inte ens knystat om att de båda naturliga illgörarna krokar i den demoniska månnodsaxeln som styr hybris, uppgång och fall här i världen... Nej, ateisten och religionshataren Elton John må ha en snygg fasad som alla homokramande medier hjälper till att servera, men John Furnish Marsattack mot hans Sol antyder att Elton John själv är en brutal äkta make och att "hustrun" Furnish mycket väl kan ha blivit offer för våld i hemmet. (Jämför den svenska konstnärens toyboy.) 

Jag har ett anonymt horoskop daterat några veckor efter John Furnish (samma år) och där övre tonåren och fram till de trettio var tillägnade mode, men nu inte pga. ett inskränkt modeintresse utan rent yrkesmässigt - det rörde sig om en klädmodell många läsare i viss ålder av damtidningar skulle känna igen som ett frekvent ansikte under många år. Det här horoskopet innehåller också den fallna Mars i 90-gradersattack mot en vacker Sol/Venus stigande i öster i Vågen. Som f.d. bekant minns jag väldigt misstänkta blåmärken på hennes överarm som mycket väl kan ha varit ett våldsamt handgrepp. Hon levde i ett extremt disharmoniskt äktenskap med en "macho" snubbe som sannolikt var kroniskt svartsjuk eftersom kvinnan var lite av en teaser och en killmagnet (jag insåg snabbt att inte alla strider är värda att tas och valde vänskap). 

Hennes karta är solklar: Mars som olyckan i "trygga hemmets" Kräftan i 10 maktposition och i attack mot hennes personliga ascendent. "En fiende som kommer för att underkasta dig", sade brittiske astrologen Charles Carter om den här Mars-placeringen. Den gav visserligen en sexuell utstrålning som talade till kameran (och offentligheten), men samma symbolik kan också beteckna våld i hemmet som en synliggjord (10e offentliga huset) skamfläck...

Som den linslus och provokatör Elton John alltid var grep han tillfället att redan första dagen för tillåtna borgerliga homovigslar ingå partnerskap med John Furnish. Världsliga horoskop är ett aber men jag väljer dygnets öppning snarare än "kontorstid" för att få en ascendent på den här kartan.

Sjätte graden av den fallna Venus tecken, Jungfrun, stiger över Londons östra horisont och det skulle ev. kunna bidra till att bestämma Furnish födelsetimma. Vid lunchtid står Månen i Jungfruns 8e grad, så vem vet, kanske föddes han likt fotomodellen just vid soluppgången för en narcissistisk "se min Sol"-tendens. Klockan åtta i Scarborough, Kanada, har just Månen nått den sjunde graden för en gradexakt matchning med okejandet av homopartnerskap. 

Kort sagt, han ingår partnerskapet under inflytande av DEN ONDA DEMONEN, det han skulle ha ägnat detta liv åt att befria sig från (12e huset är också "rentvagningens" eller den själsliga befrielsens hus). Faktum är att Jungfruns sjätte grad motsvarar hela det tvåtimmarspass då John Furnish soltecken Vågen var i stigande i hans födelsestad i Kanada. Fr.o.m. klockan tio har Skorpionen påbörjat sin vandring över Scarboroughs östra horisont men Månen har nu nått Jungfruns 7e grad och matchar inte längre horoskopet för det brittiska klartecknet för homovigslar.

Allt detta är förstås spekulativt, men det är så här "rektifikation" går till - man letar upp några viktiga milstolpar i livet hos individen som saknar födelsetimma och under antagandet att astrologin verkligen synliggör förprogrammerade vägskäl kan man utifrån dessa linjer eller "trajectories" dra intelligenta slutsatser om NÄR individen bör ha fötts. Det är naturligtvis ett oerhört pikant faktum att vi samtidigt får en aning om att John Furnish kan ha ingått homopartnerskapet under inflytande från sin onda demon, sitt sämre jag.

När påven påstås ha tröstat det själv homosexuella offret för homofila katolska präster, är det naturligtvis utifrån en kristendom som otillbörligt har förenklat frågan om själens natur och genom att tysta när själavandringsläran helt förlorat all auktoritet. En Gud som älskar alla sina barn skulle inte tillåta homosexuella "felkopplingar" i Naturen. Om man istället följer den romerske filosofen Plotinus (som senare kristna teologer stal hejfriskt från där det passade deras egna syften), blir sanningen bistrare. Gud älskar inte alls alla sina barn, han vet förmodligen inte ens om att de existerar! Tillvaron på de lägre verklighetsnivåerna ligger i själva verket i händerna på andra överordnade än Gud själv. Gud kan t.o.m. sägas vara icke-existerande ur denna världens perspektiv. Guds godhet blir bara vår egen när vi avstår från de lägre världarnas korruption. I den meningen är det sekulära Sverige ett närmast hopplöst fall av urartningar. 

Allt som i alla tider har uppfattats av den högre verklighetens direktiv pissar den sekulära svenska kulturen på och försäkrar sig en plats i helvetets lägsta utmarker. Faktum är att detta helvete börjar ta gestalt I TID OCH RUM, inom Sveriges gränser. Vi har fått politiker som homokramar och gärna vill ha hit USA:s kärnvapen, allt för att "ekonomins hjul" ska snurra. Sverige är en död kropp, och vi lever just nu i djurets dödsryckningar - vårt huvud har redan huggits av, vilket kan ses i de icke-ledare som styr nationen. Landet är redan dött, de små människorna skuldsatta över öronen för att ens kunna bo och livrädda om sina jobb kan bara inte se fakta än. De vågar inte se att deras liv redan är över, deras eller deras barns.

Tiden är som bekant sedan Einsteins upptäckt "gummibandsartad" och krymper om solida kroppar med stark gravitation kommer i närheten. Det blir därför svårt att vara alltför exakt om dagen och timman för Sveriges och västerlandets bortdöende. En tumregel skulle kunna vara (men relationen mellan Einstein och astrologin har troligen ingen förutom den är bloggaren ens funderat över): ju mer Saturnus i världsledarhoroskopen, desto mer drar tiden ihop sig (ett snabbare, mer eskalerande förlopp). Skälen till detta antagande är att Saturnus associerats med gravitationskraften (och dess naturliga motpol Jupiter därför med lätthet eller levitation vari personen i exempelvis transtillstånd eller extatisk hänryckning trotsar eller övervinner gravitationen).

Rubrikens fråga om homokärleken egentligen är narcissism kräver tyvärr en ännu mycket djupare analys av de här åtta horoskopen. Vissa tendenser har visat sig men också samma gamla sanning som gäller även heterosexuell kärlek, att "lika barn leka bäst". Flera av de här kartorna upprepar, parvis, påfallande snarlika placeringar så man kunde kanske lika gärna ställa frågan om alla parbildningar bara är homosexuella yttringar - ett jag som söker en motpart som är tillräckligt lik en själv för att gå att spegla sig i... 

Åldersskillnaderna inom några av paren (Lerins 23 år, Elton John m. partner 15 år) tycker på att ett moment av gubbsjuka ligger och kryper även inom den homosexuella avarten... Ur reinkarnationsperspektiv kan naturligtvis åldersskillnader förklaras - jag hade en gång en väninna som var kapabel till sanndrömmar och efter att vi känt varandra i säkert tjugo år drömde vi - nästan samtidigt - en serie kompletterande nattdrömmar som klargjorde varför hon möjligen slagit sina lovar runt mig men utan att fånga mitt intresse. Inte så konstigt eftersom jag tycks ha varit en arabisk handelsman som praktiserade månggifte och hon var ett av mina barnbarn som på gubbjävelns gamla dagar hjälpte och betjänade honom! Inte konstigt att mitt nuvarande jag inte lyckades "zooma" in på rätt sätt. Hon, å sin sida, var ännu fast i det mönster som var fastlagt som den marockanska dotterdottern som sökte uppmärksamhet och gillande från sin morfar!  

Från samma arabiska liv härrörde en faktisk relation med en föredetting! Hur kvinnan inte backade ur när jag vid ett tidigt möte föreslog att vi skulle meditera sittande mot varandra, kan bara förklaras med att tillit fanns redan som god karma från ett tidigare liv. Jag behövde bara sitta med korslagda ben och slutna ögon en minut framför henne innan jag fick lukthallucuniationer av rökelse, såg stora sidenkuddar på ett golvet och VISSTE sedan "inifrån" att hon var en av de mindre betydelsefulla hustrur jag gått och samlat på mig som förmögen! Och mycket riktigt föll inte heller hennes försök att vinna mitt hjärta väl ut och separationen var ett faktum efter några år. 

Rikemansliv kan i djupet skada en själ och beröva människan på hennes förmåga att se vad som är sanningen! Se bara den "rika elit" som styrt Sverige ner i undergång. Noll koll har dessa räknesnissar. Vilket felsteg som ger upphov till homosexualitet i ett senare liv, vill jag inte ens fundera över. 

Barnläkaren Ian Stevensons undersökningar kastar tvivel över karmaläran eftersom det förefaller som att OND BRÅD DÖD och stressig passion i själen om att vilja leva mer är det som driver på en snabb återfödelse (även om den enda lediga kroppen är av det andra könet jämfört med föregående). Homosexualitet skulle i det perspektivet synas ha väldigt lite att göra med några faktiska felsteg, annat än att själen är så stressad av att ha blivit snuvad på sitt liv (mord, olycka, etc) att livshungern i sig är den karmiska försyndelsen och att homoproblematiken följer som en komplikation:

"Ja, men du skulle ju prompt tillbaka till Jorden utan att smälta erfarenheterna en tid i Himmelen [tid fungerar annorlunda i "Himmelen"]... Se nu hur det går när man slarvar med spelreglerna här i andevärlden."


Tillägg 180526

Ett femte par sällar sig till ministudien!

2 kommentarer:

Susanne sa...

Dina funderingar om Gud här ovan stämmer lustigt nog ungefär överens med de tankar jag själv fick när jag läste inlägget om böneutropen. Där står om "himmelsk sanktion" från 9:e huset. Begreppen himmelsk och gudomlig är väl ungefär synonyma, kan tänka. Och då tänkte jag just att Gud bryr sig nog inte om mänskliga religiösa ritualer. De är till för människor. Det är för litet och futtigt för att Gud skulle "tycka" något om el sanktionera den ena el andra ritualen. Det tillhör, med dina ord, "tillvaron på de lägre verklighetsnivåerna."

En anmärkning om Lerin: Naturromantiker kan man inte kalla honom - hans främsta motiv verkar vara hus.
En detalj: Lerins makes saturnus kontrollerar inte dennes sol, det påstås här ovan. (Däremot venus.) Jag påminner mig förresten att Lerin sa lite skämtsamt i tv en gång att han "vill bli behandlad som en möbel".

Seaward sa...

Tack för rättelsen. Jag upptäckte av en slump dina två inlägg som inget av dem förmedlats vidare till min hemmejl. Kanske tillfälligt strul hos Google/Blogger till följd av nya datalagen...

För självständighet kontra runtflyttad möbel (organisatören Saturnus) - se dagsfärska inlägget om ett femte par som passande dök upp i SvD.