Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 17 maj 2018

DN-sågningen av Ernst Billgrens dunkla horoskop

Kristina Lindquist som jag ibland tyckt tänker och skriver riktigt väl i DN sågar posören Ernst Billgren vid fotknölarna. Jag läser bara ett par meningar av hennes vidräkning av Billgrens flamsiga försök att legitimera den svenska rasismen innan jag istället övergår till att granska den svenska fursteslickarens horoskop. 

Mycket riktigt, här har vi just den kombination av främlingsskraja Jungfrun och hatiska Skorpionen som jag ofta misstänkt kapabel till riktigt låga mentaliteter. För den som är medveten om att kroppen är själens spegel är det därför inte svårt att se hur elaka ögon denna människa har, och vid upptäckten att Solen (blicken) GRADEXAKT fångar in Satans stjärna mittemot, aktiveras bloggarens minne av halvhjärtade försök att uppfatta den onda stjärnan som HATISKA SKORPIONENS PROJEKTION PÅ DEN RÄTT HARMLÖSA OXEN MITTEMOT. 

I Ernst Billgrens försök att vifta bort antisemitismen kommer en viss bekräftelse på att det är korruptions- och dödstecknet som är den stora demoniseraren av Oxen och Köttet. En lufs som Jimmie Åkesson, Solen i Oxen gradexakt opposit Billgren, är bara ett eko av illviljan i det tecken som sedan äldsta tid varit astrologins symbol för allt som är ont med våra liv här nere i Naturens våld. 

Det är pga. den rena terror som Skorpionen representerar som Vattnets trilogi måste avslutas med reningsbadet i Fiskarna. I Skorpionen sitter all skit fullständigt ingrodd i den Irrationella (biologiska) själens porer!


NIHILISTEN inom Billgren:
Solen och fienden Saturnus i Skorpionen.
Jämför den totalresignerade ateisten
och pedofilen Woody Allens karta.

Sinnelagets Måne i Jungfrun ger för övrigt Nya Moderaternas vidriga PERSONA, den där den onde rike mannens Jupiter framtonar i Jungfruns tecken som en hycklare och uppblåst parodi på genuin rikedom. Det är denna falska och onda Jupiter i arbetaren Jungfruns tecken som så bra illustrerar hur PR-jippot Nya Moderaterna kunde presentera sig som "det nya arbetarpartiet" och det sorgligt lågutbildade svenska folket lät sig duperas! 

Samma genomfalska och uppblåsta natur uppvisar Ernst Billgren i sitt sinnelag och att det är något fel på hans intellekt framgår av att Solen/Merkurius (båda intelligensrelaterade planeter) sjunkit ner till biologiska nivån av oklarhet medan deras disponent, den blodsfixerade Mars verkar via rationaliserande Luftelementet. Det finns bitar i kartan som fungerar bra, särskilt Eld/Luft-mixen som relaterar till Ernst bildkonstnären. Men när det gäller hans nazivibbar (troligen en snabb återfödelse från Tyskland till Sverige), är kartan genuint osund. Här blir lergeggan (Jord/Vatten) och dissociationen (Luft/Vatten) till en formidabel röra.

DN publicerar totalsågningen av hans bok "Rasism för nybörjare" kl. 16.12, och över Stockholms östra horisont stiger då 17e graden av Jungfrun med dess underton av den ariska Merkurius-Väduren i 8e skorpioniska korruptions- och dödshuset, vilket betonar sågningen inte mindre än misstankar att detta är en återfödd nazisjäl som nu levt ett gott liv i en svensk konstnärskropp men på äldre dagar börjat tappa omdömet - det heter ju att ens sanna natur börjar sippra ut på ålderns höst, och det kan även gälla tydliga impulser från tidigare liv som man tidigare lyckats hålla i schack därför att de inte passat in i den nya kulturen...Skulle man kunna använda denna episka uppgörelse med en överskattad konstnär för att rekonstruera hans födelsetid? Om publiceringen träffar mitt i prick kan man tänka sig att Billgrens Måne befann sig tre grader tidigare vid hans födelse, vilket i sin tur skulle ge en födelse i Stockholm runt 6-7 på morgonen och med Vågen och äregirighetens demon Rahu stigande i öster. Även den omoraliska Mars stiger då i öster och är för Vågen en verksam illgörare. 

Jag har ett fall med en inpiskad ateist som älskade satanisthårdrock som ung och som föddes med Mars i Vågen stigande i öster... Det fanns något fanatiskt och oförsonligt över individens ateism, som om han gjort någon irrationell koppling mellan en taskig fadersfigur och Gud och nu var fången i sin egen dissociation från det verkliga skälet till gudshatet (= nihilism, "inget har någon mening i sig"). Intressant nog hade också han en Sol-Skorpion baserad på Mars-Vågen, precis som Billgren...

Det är också fascinerande att DN publicerar sin artikel samma dag transiterande Solen går i EXAKT opposition till Billgrens egen identitetsmarkör som, som sagt, är så nära Satans "sinnelag" man kan komma. Hur ska man uppfatta det? Som att DN agerar den gode Satan, Guds Åklagare med rätt att med alla medel ifrågasätta Billgrens motiv till sin bok?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.