Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 19 maj 2018

Är det nu gamla Arbetarpartiet dör till följd av svekfullhet?

Usla opinionssiffror för (s) kommenterade av SvD:s Göran Eriksson som för ovanlighets skull kliver utanför tidningens betalspärr för några lakoniska kommentarer riktade till allmänheten.

SAP:s födelsehoroskop med järnarbetaren Väduren (Mars) i 10e makthuset och den hyperprotektionistiska Kräftan i öster med brutala och plumpa Saturnus stigande (i sitt sämsta världsliga läge) ger knappast bilden av någon charmknutte... 


Med Juholt lät jag mig för ett ögonblick luras att sossarna var på väg att hitta tillbaka till något som liknade en socialdemokratisk ideologi men högern (inom och utanför partiet) såg hotet och medierna drevade bort honom och placerade i hans ställe en fullständigt slätstruken och inkompetent svetsare för legitimitetens skull. Det första Löfven gjorde var att avslöja sig som en högerns man i flumpratet om att "ingen väl vet vad som är höger och vänster idag". Här talade ett SAP-horoskop på deken genom Löfven. Han var nämligen också född med just egocentrismens och historielöshetens Vädur och den halsstarriga självprotektionismens Kräfta som dominanta inslag.

Vad naturligare än att gå tillbaka till partihoroskopet från den 19 april 1889 - partiet fyller faktiskt år idag, när det får tummen ner av väljarna! Det måste betyda att partiets är inne i en riktigt dålig planetär cykel (dasha)! 




Snabb inmatning i utmärkta och gratis programmet Jagannatha Hora som staplar "vyer", den ena mer komplex än den andra av Rashi - grundhoroskopet. Här serveras Navamsha/niondedelningen för bl.a. partnerskapsfrågor och utom bild också obskyra omräkningar av grundhoroskopet med namn som Trimsamsha, Drekkana, Dashamsha och Shashtyamsha - det sista känner jag igen som svenskans sextiondedelning, en extremt avancerad metod för att studera varelsens andliga nivå! Redan en snabb blick på SAP:s karta visar att "sextiondedelningen" inte är tillämplig i detta fall.

Den här "entiteten" har levt länge och redan avverkad en hel storcykel (maha dasha) om 120 år. Listan nedan beskriver således ett parti som är inne på "andra varvet". Bloggen har ett äldre inlägg som diskuterar en tidigare kris för partiet utifrån cykelteorin, men nu gäller det 2018 och tiden fram till valet...


Vimsottari Dasha:

 Maha Dashas:

 Mer:  1998-07-12  -  2015-07-12
 Ket:  2015-07-12  -  2022-07-12
 Ven:  2022-07-12  -  2042-07-12
 Sun:  2042-07-12  -  2048-07-12
 Moo:  2048-07-12  -  2058-07-12
 Mar:  2058-07-12  -  2065-07-12
 Rah:  2065-07-12  -  2083-07-13
 Jup:  2083-07-13  -  2099-07-13
 Sat:  2099-07-13  -  2118-07-14


Den sublunära och därmed materialistiska lägre världen ringas in dels av Månen men även av månnoderna. Norra noden är demonens huvud, Rahu, som girigt söker sträva över den nivå som demoner är satta att hålla sig på. Vid södra månnoden börjar månen sjunka under solekliptikan som är referensen för detta  Psykes eller Månens vacklande mellan hybris/övermod och dess tillintetgjorda motsats. Det är vid södra månnoden övermodet på nordliga latituder bestraffas.

Det är således svårt att tänka sig en mer passande cykel än Ketu-cykeln om ett parti (eller person) ska till att halshuggas för att med demonens girighet försökt spela på samma nivå som de verkliga gudarna.

Hur svårt fallet nu blir under dessa år avgörs av Ketus position i SAP-horoskopet. Ketu står med framgångs- och lyckobringaren Jupiter i Skytten men 6e huset är olyckans hus! Paradoxalt nog verkar sossarnas expansionslust (Jupiter i härskarläge i Skytten) snart åtföljas av ett fall och en förlust av vunnen mark. Detta tycks nu inte stämma så bra med ett parti som så länge hade makten att forma landet, men detta är knappast horoskopets viktigaste detalj. Fyra planeter i Väduren (bl.a. den "upphöjda" Solen) i 10e makthuset berättar betydligt mer om en född makthavare!

Samtidigt stiger Saturnus i öster och kontrollerar från egoposition dess position. Partiet har alltid varit en iskallt kalkylerande strateg som sökt bevara sin egen makt, även om det numera innebär att sälja ut precis allt som man en gång stod för!

Ketus storcykel är sju år lång, och första nivån av sub-cykeln ger mer exakt information om tiden fram till valet i september 2018:

Vimsottari Dasha:

 Ket MD:  2015-07-12  -  2022-07-12

  Antardashas in this MD:

  Ket:  2015-07-12  -  2015-12-09
  Ven:  2015-12-09  -  2017-02-05
  Sun:  2017-02-05  -  2017-06-14
  Moo:  2017-06-14  -  2018-01-13
  Mar:  2018-01-13  -  2018-06-11
  Rah:  2018-06-11  -  2019-06-30
  Jup:  2019-06-30  -  2020-06-04
  Sat:  2020-06-04  -  2021-07-15
  Mer:  2021-07-15  -  2022-07-12


"Chocken" om de sviktande väljarstödet kommer under olycksbringaren Mars fem månader långa dominans. Men Mars är en välgörare i det här horoskopet och står dessutom i tionde makthuset, och det ser inte problematiskt ut på minsta sätt. Men Mars i härskarläge är en "simpel" placering och påverkas direkt av sekundära ingredienser. Den har t.ex. avsevärda problem med kvinnornas eller anslutningens Venus! Hur märkligt det än kan tyckas är Venus en problematisk planet för Kräftascendenten. Venus blir här en verksam illgörare och kan liknas vid ett opålitligt eller lösaktigt fruntimmer eller hopplöst svekfulla väljare!

Den täta konjunktionen mellan Mas och Venus - den förra god för Kräftan men den andra en illgörare - är det absolut viktigaste budskapet för en period under Mars. Mars i härskarläge i Väduren är en simpel placering så den onda Venus närvaro kan lätt rycka mattan under fötterna på denna sjukligt maktfixerade entitet - partiet. De vore inte fel att påstå att partiet ALDRIG LITAT PÅ SINA VÄLJARE - varför annars "kollektivanslutningen" till LO? Partiet självt har en barndiktators psykologi och det betraktar alla andra på ett motsvarande sätt.

Valet 2018 infaller dock under den följande sub-cykeln, och nu är det äregrighetens Rahu (norra månnoden) som måste granskas. Den ligger illa till i 12e huset för världsliga förluster och frågan hur stort misslyckandet blir, avgörs av Rahus underliggande disponent - den onda daimonen som här representeras av intellektets Merkurius, vilket kan tyckas kritiskt. Men en rejäl järnarbetare eller svetsare som Löfven behöver inget förfinat intellekt - han är ju bara satt att göra grovjobb, eller hur?

Min gissning är att sossarna gör ett katastrofval eftersom den onda demonen Merkurius står i maximalt mäktigt läge just i starten av Väduren/10e huset. Den onda demonen har alltså en fenomenal position varifrån den kan verka sin förlustbringande aktivitet.

*****

Observera att undertecknad är inte politisk analytiker och jag har ägnat mycket lite tid åt dasha-systemet. Det är mest av nyfikenhet jag ändå tittar till det då och då - som här. Intressant dock att SAP:s på gående ödescykel så perfekt stämmer in på Ketus budskap om tappad position och sub-cykeln just runt valdagen understryker detta genom något som mest liknar LUCIFERS FALL NER I HELVETET.

Efter den högervrida och korrumperade socialdemokratins sammanbrott finns det bara borgerligt eller borgerligt kvar att välja mellan och nu väntar nationens stora kollaps under den allt mer aggressiva och döende kapitalismen. Nu kommer djävelskapet snart att vara över även medelklassen som Egyptens gräshoppssvärmar. Bara genom lidande och ångest kommer detta sovande svenska folk att bringas till insikt om att den onde rike mannen inte brytt sig ett dyft om befolkningen. 

Det fascinerande är att svenskarna inte förstår att Jimmie Åkesson är den onde rike mannens utvalda instrument! Idioter som proteströstar kan visserligen inte hållas speciellt skyldiga i den himmelska domstol som väntar alla efter döden. De som inte ens förstod sitt eget bästa får en lindrigare dom eftersom höga andeväsen ser igenom oss och förstår att vi var mentalt insufficienta då vi som jordmänniskor tog våra korkade beslut, alltför styrda av vår låga näringssjäl, den som närmar oss de primitiva djuren snarare än våra bättre jag.


Inga kommentarer: