Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 10 april 2018

Toni Braxton och den personifierade Olyckan


Toni Braxton 20 år efter sitt första soloalbum som
nådde amerikanska Billboardlistans förstaplats.

Överlever man ekonomisk konkurs två gånger om och provar marijuana bara för att få en paranoiaattack istället för rekreationsdrogens kända känslor av välbehag, då är man antingen oerhört klantig eller störs av inre demoner som man inte borde öppna locket för...

The Guardian skrev nyligen om den amerikanska popstjärnan Toni Braxton som varit med om allt detta. Trots avsaknad av födelsetid ger en solascendent för de stora och medvetet fattade besluten en indikation om någon som inte riktigt vet vad hon håller på med... När jag skummar Wikpedias artikel noterar jag dessutom att kvinnan förnekade ett rykte om bröstcancer (2007) men nästa år likväl avlägsnade en godartad sak... Hur toxiskt är egentligen det här horoskopet? Svaret är "väldigt", och Skorpionen som innehåller bröstens och begärens Måne samt olyckans och driftslivets Mars, ser ut att spela en viktig roll. 

Minns att Mars är den personifierade Olyckan och dessutom klibbar fast vid Jungfruns naturliga 6e hus som dess bhava karaka (hussignifikator - en planet som har ovanligt mycket gemensamt med huset/tecknet).Ur den utagerande individens perspektiv (Solen) står båda planeterna för pengar i 12e huset för "förlust" eller den onda daimonens plats som huset kallades bland astrologer runt Medelhavet under hellenismen. Jag har tidigare provat om den judiska läran om människans två inre "rötter" eller dispositioner till ont och gott skulle kunna liknas vid den onda daimonen (12e) resp. den goda daimonen (11e), men eftersom samma tankar finns i alla kulturer, nödtorftigt gömda bakom lokala uttrycksformer, kan man lika gärna stanna inom hellenismen och fundera över om det var judarna som fick sin själslära förfinad genom inflytande utifrån. 

Platon gjorde på 300-talet fvt en grovindelning av själen i tre delar, men det vanligaste synsättet var uppdelningen på en lägre "irrationell" själ som tillhör planeten jorden och enbart befattar sig med organismernas livscykel, och en högre rationell själ som illustreras av livet ovanför och bortom Månen. Astrologin är tacksam eftersom den innehåller så många enkla byggbitar vilka man lätt kan identifiera med tankar ur gammal kosmologi och filosofi. Måne och Sol kan mycket väl liknas vid den irrationella och den rationella själen, men ännu hellre att Ljusen bildar ett kompletterande par som båda har något djuriskt och oförlöst inom sig och båda styrs från den högre eller rationella själen - bådas hemmatecken, Kräftan och Solen, opponeras ju av den rationella Luftplaneten Saturnus i sina två härskarlägen. 

I sitt negativa härskarläge (Stenbocken/Jordelementet) har jag prövat att likna Saturnus vid Platons skapargud Demiurgen, som för honom var god eftersom grekerna såg positivt på sina kroppar och världen i stort. Närmare kristendomens start hade en dysterhet och uppgivenhet drabbat den gamla världen och samtidigt som det imperialistiska Rom lagt världen under sig hade uppfattningen och världen och materien händelsevis förändrats till raka motsatsen.

När Jesus ominöst talar om "denna världens herre" kan det mycket väl vara världsskaparen (Demiurgen) men snarast betraktad som Djävulen eller en ond och förlustbringande demon! Hans arameiska ord för denna figur var troligen Dödahavsrullarnas Beliar, "Den Värdelöse", en benämning jämförbar med hur Platon betraktade Jordelementet som värdelöst i den meningen att det låg utanför Själens proveniens och att materialisten därmed valt döden hellre än livet. (Fragment av Platon har hittats i Dödahavsgrottorna tillsammans med de strikt judiska texterna! Ökenasketerna tycks ha varit välutbildade i sin tids ledande tankar och inte enbart Tora-fundamentalister. Även förekomsten av astrologiska fragment visar att de i någon mån var eklektiker, och ett samfund som gick en egen väg.)

Toni Braxtons Sol och Måne befinner sig båda inom den lägre Själens domän, hennes psyke/Måne har Vattnets lägsta begär och dras starkt mot den andlighetens död som väntar för den som ger sig i lag med denna världen och vad den kallar framgång. Solen i Jungfrun visar att hennes individualitet har en tydlig preferens för just det jordiska, men samma Sol fast nu i bemärkelsen livets milstolpar - står under uppsikt från den begränsande och t.o.m. utblottande Saturnus, Liemannen. Den är själv nedsjunken till den vegetativa nivån (Vatten) och indikerar en psykologisk låsning eller hämning. 

Studera kvinnans ögonplacering och den matta intelligens som förmår leta sig ut genom ögonen för en förklaring till Saturnus direkta opposition till en Sol nere i det beslöjade Jordelementet. Den "fallna" Månen eller Psyket, med sexualdriftens Mars i hemmaläge i Skorpionen, skulle också kunna indikera en människa med mer reptilhjärna än frontallober. Det är därför inte så konstigt att kvinnan hamnar i personlig konkurs två gånger om och bara blir vettlöst panikrädd när marijuanan dyrkade upp hennes inskränkta medvetande och visade henne att medvetandet är större än hon någonsin kunnat föreställa sig.

Jag valde i bloggens början att skapa taggen "intelligens" men avstå från en kompletterande etikett för "dumhet". Det sägs ju att man bör tiga om man inte har något gott att säga om en människa, men med åren har jag tappat intresset för floskler som ofta skapats inom en kultur som själv är ett enda stort hyckleri. Det här skulle kunna bli det första inlägget som taggades "obegåvning", om det inte varit för att det är osant. 

Det är möjligt att Toni Braxton till 100% var en skivbolagsprodukt men hon förefaller ändå ha kunnat sjunga, och då är hon inte helt obegåvad, även om talangen är negativt orienterad och riktar sig in i kroppen som kontroll av andning och stämbandens modulering. 

Wikipedia: "Her voice has been called 'husky, sultry, elegant and sexy.'"

Vad lite man kan säga utifrån solascendenten avslöjar dock att tredje intellektshuset, precis som hos Fredrik Reinfeldt, är fyllt av fruktan och fixerat vid att hålla mörkret på armlängds avstånd. Braxtons Måne och Mars indikerar ett övermått av primitiv instinkt i just den hussektor där man normalt brukar avläsa intellektualitet eller åtminstone en rapp gatsmarthet. 

När det gäller hennes två konkurser tycks t.o.m. solascendenten bekräfta detta eftersom hjältinnans eller idolens Sol i första huset vilar på kommunikationsplaneten Merkurius som står halshuggen (Draksvansen/Ketu) i 2a ekonomihuset. Husets egen tillfälliga ägare är pengarnas Venus, instuvad i 12e förlusthuset!

Kungamakaren Regulus i Lejonets sjätte grad är intressant eftersom den här bestrålar BÅDA planeterna som har med finanser att göra, "normala" pengamängders Venus och den väldiga rikedomens Venus. Solen passerar Jungfrun på 30 dagar så "tvärtom-budskapet" om en gudabenådad förmåga att förlora både växelpengar och stora summor i 12e förlusthuset bör ha gällt i princip alla som föddes under den här årgången av Jungfrun! Men det verkar inte sannolikt. 

Om däremot Braxton var den enda stora stjärnan USA producerade under hela denna månad, kan alla de andra, "de små människorna" ha undvikit hennes förbannelser helt enkelt genom att inte ha någon lysande solkarriär att tala om. Ju oansenligare jobb, desto mindre den negativa effekten av Lejonets innehåll i 12e förlusthuset. Månen med Mars i Skorpionen var förstås ett betydligt kortare tidsfönster som via en solascendent perfekt beskriver hennes kommunikation och sångröst: strävt sensuell, elegant sexig. Samma gamla vanligt röstkvalitet hos en nattklubbssångerska (eller R&B-artist) som musikbranschen alltid klichémässigt brukar premiera.

En halv minuts sökning resulterade bara i en ytterligare kändis född samma dag, månad och år som Braxton, den fransk-algeriska bedragar-advokaten Karim Achoui, som förbjöds agera inom professionen 2012 men ändå fortsatte och den 26 oktober 2017 förbjöds verka som advokat i hela Frankrike. Det här låter som en perfekt kombination av Jungfruns och Skorpionens sämsta sidor, vi har Merkurius i rättvisetecknet Vågskålarna (juridik), men så var det alla de andra mörka indikationerna som hos Braxton tycks ha tagit sig i huvudsak kroppsliga uttryck (hon är också bärare av en ärftlig och potentiellt dödlig sjukdom - toxiska Skorpionen igen). 

Ska jag kommentera ytstrukturen på "1 oktober 1967" ännu en gång till ser den illegitima advokaten verkligen ut som en kontinental bedragare! (Jämför hans utseende med Bruce Springsteen och Hugh Jackman - båda Solen i Jungfrun och båda betraktade - vid någon tidpunkt i sina liv - som manliga hunkar) I alla tre ser jag en typisk undertyp av Jungfrun, "äggformade" ansikten, lite veka men ändå behagliga i uttrycket. En fjärde och dessutom med känd födelse och Solen i öster, var vispoeten och kvinnotjusaren Leonard Cohen, samma äggformade ansikte och milda uttryck även där. 

Det är kanske den här undertypen av Jungfrun som förklarar hur "gentleman & lady"-stämpeln hamnat här. Dessa är välekiperade människor med en klänsla för livets lilla guldkant och med gatsmarthet nog att dras till och flockas i städerna och som utlöser den profitmentalitet som ger gentrifiering, höjda hyror och utstötning av städernas originalbefolkningen. Minns att Jungfrun är åkerarbetaren som tänker i termer av sådd och skörd (arbetar för profit och inte pro bono). 

Men med profit följer också problem och Jungfrun är även "olyckans och fiendskapens" symbol och utlöser den eviga frågan om vad som kom först, hönan eller ägget, närigheten eller syndastraffet. Vad har Jungfruns zodiaktecken gjort för att attrahera traditioner som närapå överskuggar Skorpionens i negativitet och usla utfall? I fallet Braxton och Achoui ser man kombinationen av båda symbolerna och med dem en hoper problem. Att de kanaliserats lite olika skulle säkert kunna förklaras av att de har skilda ascendenttecken. 

Det vore speciellt spännande att veta vilken ascendent den algeriske fransmannen har som praktiserar Lagen utan tillstånd och fortsatte med det trots förbud. Lagens planet Jupiter befinner sig som sagt i den "onda daimonens" våld (i 12e) och den onda daimonen är i detta fall inget annat än Solen själv - symbolen för människans djupaste individualitet. Vissa tycks födda med en självdestruktivitet inbyggd i hela deras solära utlevelse och framfart...

2 kommentarer:

  1. Det var lätt att få tag i advokatens ascendent - bara gå på astrotheme! Enligt den är det vattumannen. (Källan verkar vara en akt av något slag t o m numret är angivet.) Illgöraren Jupiter i 7:e, solen i 8:e och illgörarna mars/månen i mörkläggningens tecken i 10:e huset...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som den frankofil du är räknade jag med din komplettering! Nej jag skämtar. Men det du säger är intressant och ett väldigt mixat budskap eftersom Jupiter onekligen blir en uppblåst och oärlig tendens, prominent och verksamt problematisk, samtidigt som Venus, fastän en verksam välgörare för Vattenbäraren inte har någon egen moralisk ryggrad utan harmonierar med den stygga Jupiter... Tvekllöst blir Jupiter fransonens viktigaste planet eftersom ascendenthärskaren Saturnus varken har ett viktigt hus eller är lyckosamt placerad (i Vatten) för en Luftascendent...

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.