Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 6 april 2018

Svenska Akademien och Sveriges identitetskollapsNär nu två prominenta medlemmar av Svenska Akademien lämnar sina stolar kan det förtjäna att påminna om Sveriges astrologiska ödescykler (dasha-s) och att landet fortfarande befinner sig i den period där nationens onda identitet synliggörs! Det här är en tillräckligt stor skandal som kommer att genklinga i västvärlden för att det ska vara skäl att påminna om den indiska astrologins kusliga öra för Sanning och Lögn. 

Regeringen Löfvens framstressade idiotskatt på obetydliga småköp från utanför EU (se föregående inlägg) från den 1 mars - precis när nationens Sol passerade sin egen medfödda position i Vattenbärarens tecken - kan också tjäna som belysning på hur vår nationella (solära) identitet fullständigt brakat samman under Löfvens ledning. 

Han visade sig vara precis lika usel som föregångaren Reinfeldt och förklaringen till att höger och vänster kvittar lika är förstås att helt andra krafter än demokratin tagit över och radiostyr politikerna. Svenska folket bör slita sina kläder och hår eller ta fram högafflarna och marschera mot huvudstaden för att där kräva att de folkvalda börjar representera dem!

*****

Den indiska astrologin har en viktig tvådelning när man talar om vad som ligger i tiden. Dels riktar den planetära cykeln uppmärksamheten i viss riktning och sedan preciserar de flyktiga planettransiterna NÄR händelser av en viss typ kan inträffa. 

I hetsåtgärden mot Kinapaketen sågs därför kulmen för Sveriges förlust av all ärbarhet och skönjbar identitet. Inget annat runt Solens årliga retur till Vattenbäraren motsvarade den hatåtgärden mot det "globalt småshoppande" svenska folket.

Det skulle möjligen vara att nationalsymbolen Lill-Babs gick ur tiden dryga veckan före nationalsolens årliga återkomst...
En lustighet i jämförelsen av Sverige (innerst) och Lill-Babs, givet hennes status som Folkkär (verkligen!), är hur Lill-Babs Måne-i-Oxen anknyter till svenska folkets kollektiva sinnelag - inte via dess Måne-i-Väduren utan på ett djupare plan, via disponenten Mars just i Oxen!

Att Spotify börsnoterades - i New York! - den 3 april skulle för många kloka också tas som ett tecken på att Sverige nyss dog som nation... Något nytt och ALIEN har tagit kontroll över vår nation, något rysligt, både protektionistiskt och globakapiatlistiskt, och i grunden destruktivt. 

Det här är västkapitalismens sista strid MOT framtiden och Människan. Den har just tagit sin början på vår hemmaplan. Total förvirring råder. Löfven markerar mot Kina och köper föråldrade Patriotmissiler från USA till överpriser som för tankarna till Filippa Reinfeldts Nya Karolinska, samtidigt som Stockholmsregionen för första gången i historien exporterar mer till Kina än till USA. Må du leva i intressanta tider, som de gamla kineserna sade. Nu är de här - och ingen har vi längre som kan hålla i rodret och bestämma Sveriges framtida roll. Vi slutade ärelöst som marknadens lilla hora.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.