Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 april 2018

Skitjobben ingen ser (it-fascismen och medierna)

I SvD skriver en fredsforskare så klart om skillnaden mellan mediernas USA-propaganda och Rysslands verkliga, historiskt betingade uppsåt, att man blir riktigt mörkrädd. Medierna är (och det visste väl alla) inte alls en tredje statsmakt utan i hög grad maktens dess megafon. I Sveriges fall åt en marionett vid namn Löfven och en regering som i allt väsentligt är EU:s, det vill säga NATO:s spratteldocka.

Texten känns värd att referera tillbaka till i framtiden, men jag har nu lärt mig läxan. Schibsted/SvD är långt girigare än till och med Bonniers/DN och har en vansinnig tendens att strax låsa in även tidningens publika texter i bakom betalspärren. Ingen idé att sätta ett bokmärke på sidan. Jag har istället börjat spara ner sidan - "enbart html" utan bilder och krimskrams - till hårddisk. Att spara allting är överflödigt och det är inte lite skräpkod som man lagrar utöver själva artikeltexten. Visserligen är detta återigen en oupplysta tid av slit & släng och för oansvarig programmering som slösar på bandbredden där mobilägarna med begränsad surf tar en jättesmäll. De formligen göder det kapitalistiska monster jag döpt till Hydran eftersom systemet så uppenbart använder en lögnaktig vinkling på Naturens funktion som metafor.

Istället för att medge att Naturen är ett nollsummespel har rovkapitalisterna alltsedan socialdarwinismen vald en partiell vinkling och där de som de värsta asen föredrar modellen "allas krig mot alla" och "äta eller ätas", som helt missar att Naturens som helhet snarast indikerar att människorna borde inrätta sina samhällen på ett antikapitalistiskt sätt. Men den som helt dukat under för "Näringssjälen" har blivit irrationell. Mycket vill ha mer och just nu rusar kapitalisterna mot civilisatioinens undergång genom sitt accelererande självberikande. 

Tidningen ETC är idag en av Sveriges få ärbara publikationer och deras nyliga rubrik om hur den rika svenska eliten fördubblat sin förmögenhet bara sedan finanskrisen 2008 är besannar de allra mörkaste framtidsomen. (Jag har inte läst artikeln, klickade dock på den och blicken fastnade direkt på följande mening en bit ner och som tycks motsäga rubriken: "ETC:s granskning av de tjugofem mest välbetalda finanstopparna 2008–2016 visar att de ökat sina inkomster med hela 148 procent". Det är en bit kvar till 200%...)

Vi går mot ett rent klasskrig och som jag föga originellt kommenterat tidigare är kapitalismen ren cancer (Kräftans tecken, Näringssjälen i dess upprivet och passionerade tillstånd). Det spelar ingen roll vad människor gör under kapitalismens herravälde, den tar allting och vänder till sin fördel, produktifierar det. Ett klasskrig mellan de som har och de som inget har tjänar också det kapitalismen som helt sonika utvecklar nya larmsystem och robotmilis som folket på Solsidan kan köpa. 

Naturligtvis kommer robotarna att gå sönder titt som sätt, kapitalismen lurar alla , överallt. Men så skapas en ny näringsgren, specialister på att tweaka och förlänga de dåliga produkternas livscykel. Näringsjälen är som en ond mardröm - den är en cancer - och nya metastaser skjuter dagligen ut. Människan måste höja sig ur denna träsktillvaro och återigen (som förr) börja bygga sin tillvaro på tanken om Evigheten och inte skräcken för Förändringen och Borttynande som man självförljuget gömmer bakom ord som "innovation" och "tillväxtekonomi".

Kapitalismen skapar de mest ohyggliga skitjobb - folk som lägger ner sin själ på att framställa total smörja - och Löfven och Damberg fattar inte att de luras av kapitalismen att återinföra slaveriet. När jag på prov klickar på den sparade SvD-artikeln på egna datorn känner webbsidan inte igen sig och panikutlöser mediehusens senaste "innovation" som blockar läsningen med hänvisning till att användaren har en annonsblockerare installerad. Det är möjligt att man kan ställa in den på att okeja migränframkallande annonsering även för sparade sidor, men jag betvivlar att det skulle funka, jag valde ju i webbläsaren att spara bara sidtext, utan bilder!

Jag öppnar den sparade filen i en vanlig texteditor för att se hur pass lättläst fredsforskarens text är bland all formateringskod och andra fula saker som knyter samman tidningshusens sidor med det globala monster som kapitalismen skapat och som spårar alla internetanvändare för att flimra anpassad reklam i ögonen på dem, vart de än surfar. 

Svenska Dagbladets artikeltext är närmast osynlig jämfört med den ofantliga mängd kontrollkod som varje läsare laddar ner i sin läsare vid varje klick i en dagstidning.




Man måste passera 13 skärmdumpar (21"-skärm) i kraftigt förminskad storlek innan man fått se de två små SVARTFÄRGADE SEKTIONER som representerar fredsforskarens text! Därefter följer ytterligare 9 skärmdumpar skitkod innan man når botten på tidningssidan. (Det tog mig en bra stund att klippa ihop den här miniatyren!)

Nej, tidningarna görs inte främst för dig, läsaren, de finns till för att betjäna Hydran, det ständigt lika hungriga monstret. Det är detta Vattenelementet i dess monstruösa gestalt och den blir synlig när man tittar på den verkliga informationsmängden. En enda sida i SvD kräver en nerladdning av 154.000 tecken bara i grundfilen. Sen tillkommer sidans anrop till kod hos alla de tredjepartsinstanser som har som livsuppgift att registrera ditt klick på länken. Hur mycket ytterligare skräp man laddar ner vet jag inte, men det är mobilanvändarna som betalar för dessa gigantiska nerladdningar som enbart syftar till att den parasitiska kapitalismen ska kunna rövknulla dem flera gånger om! 

Hur mycket av alla dessa tecken - konservativt räknat - utgjordes av själva den intressanta artikeln? 7700 tecken exkl. ingressen men inklusive skribentens profil. Du fick ut 5% läsnyttigt av din nerladdning, 95% var skapat för att göda monstret! Snacka om att dessa kodare och programutvecklare lurats att ta jordens värsta skitjobb!

Troligen är vart och vartannat klick så här "dyrt", femton år eller så efter att de Onda kapade internet och monetariserade det. Lyckligtvis kommer det här förorenade internet att försvinna den dag Herkules slutligen dödar Hydran. Hur det evigt mytologiska motivet mer konkret kommet att ta gestalt den här gången, är möjligen inte bestämt än. 

Kanske tar mänskligheten kål på sig själva genom kapitalismens ointresse av miljöfrågan (minns, den valde en lögnaktigt partiell bild av Naturens helhetsbudskap som är: "Ska ni säsongsblomster imitera Mig, välj då nolltillväxtsamhället som ert ledande paradigm - annars muckar ni med Dödens gudinna och det vill ni inte.").

Kanske driver kapitalismen fram ett Tredje världskrig, så förödande att traumat den här gången får mänskligheten att vakna till sans: "tredje gången gillt", heter det ju.

*****



Intressantare är om mänskligheten är konstruerad att självdestruera är tanken om att om så är ändå systemet sållar agnarna från vetet eller t.o.m. framställer guld ur ond materia. Fredsforskaren Jens Stilhoff Sörensens födelsedag är ur det solära perspektivet det mest bedrövliga jag sett, vilket naturligtvis anstår en konfliktforskare!

Utifrån det antika och senantika schemat som visualiserar själens fall och krympande ned till en kroppslig figur som bara tar upp rum och dessutom faller sönder och dör nästan lika fort som den onda kapitalismens manipulerat dåliga produkter, utifrån detta gamla schema skulle fredsforskaren vara helt själlös. Men hans extrema fokus på Jordelementet är naturligtvis bara en metafor, men avvikelsen från den andliga normen illustrerar perfekt hans angelägenhet om tillståndet på planeten Jorden! 

Med välviljans Jupiter i kontakt med både Sol och Måne går tankarna närmast till en hög själ som osjälviskt nedstiger för att hjälpa en obotligt korkade mänskligheten. Men här kommer astrologiska spelregler i konflikt för utifrån t.ex. handlingsmänniskan (Solen) är inte alls Jupiter en välgörare utan tvärtom den som blåser upp falska materialistiska bubblor. Att sedan den halshuggna Ketu (Drakens svans) befinner sig invid Jupiter komplicerar ytterligare tolkningen. 

Missa inte att den för Oxen välgörande gränsdragaren Saturnus hamnat i onåd och fängslats i 12e förlusthuset tillsammans med Venus som inte gagnar Oxen. Budskapet är mixat men gammal är äldst och Saturnus söker kontrollera Venus horaktighet och lust efter pengar och behag. Remarkabelt får den här dolda problemhärden genomslag båda på horoskopets sol- och månsida eftersom den fängslande duon är Ljusens disponenter.

Det ser ut som om detta är ännu ett fall av "dåligt horoskop" men där individen själv genomskådat sin tids tillkortakommanden så att placeringarna istället projiceras på omvärlden och indikerar problem som fredsforskaren adresserar.  Och det problemet är just den destruktiva kapitalismen med dess sataniska "allas krig mot alla" - konkurrensmotivet för att maskera och dölja att det är någras profitlystnad som döljer sig bakom detta defekta system. 

En verksamt ont Jupiter i just Jungfrun kan både läsas som ett ont profitsökande men också som det tanklöst optimistiska vilka resulterar i olyckor och de krig som följer på fiendskap mellan individer eller nationer (sjätte olycks- och fiendehuset korrelerar med Jungfrun vilket gör att profitmotivet i samma tecken tycks hänga samma med mänsklighetens alla olyckor och problem).

Den måttfulla och restriktiva Saturnus är en god kraft i kartan, men har ett dåligt utgångsläge för att tämja den "oändliga tillväxtens" onda Jupiter (som inte drar sig för desinformation och krig - allt går att göra sig en hacka på).

Det går knappast heller att missa hur stark Mars är - krigsplaneten och Naturens blinda begär - där den står i det näriga Vattentecknet Skorpionen och "bekrigar" Solen och logikens Merkurius via opposition. För Oxen är Mars både den naturliga illgörare den är och dessutom verksamt ond.

Många slitningar och bud om dräggig materialism på denna himmel. Stilhoff Sörensen har tur som vaknat upp ur den onda drömmen; men många med liknande kartor drogas av tidsandan och blir villiga agenter för den självtjänande och korkade Ondskan. Se bara entreprenören Bondinbella, som verkar ha varit helt chanslös när Mars istället via opposition angrep hennes begärsfulla Måne (samma "sataniska axel", Oxen/Skorpionen). Fredsforskaren möter åtminstone krigets planet med intelligens Sol och logikens Merkurius!

Inga kommentarer: