Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 13 april 2018

Nu blåser Lögnens ande genom Stormhatten igen

Arbetsgivarna i Sverige är helt galna. Ständigt gastar de om matchningsproblem och bristen på kompetens - allt i ett syfte att lura den ofattbart korkade sittande regeringen att komma dem till mötes i allsköns krav som bara handlar om att göra de rika rikare... 

Almegas vd, den ytterst giftiga Stormhatten, har sagt idiotiska saker förr (här, för knappt ett år sedan, uppmärksammade jag organisationen senast i samband med hennes aggressiva natur - minns AB: "Vet hut Almega, ni är som huliganer"). Hon har inte jobbat nämnvärt på sig själv eller organisationens målsättningar det senaste året. I SvD påstår hon först gravallvarligt att hennes medlemmar meddelar inte bara Ikeas "enklare" verkstadsjobbare måste ställas åt sidan eftersom arbetsgivaren kan hitta billigare tillverkning i Polen (typ). Nej, "tjänster som nu har börjat lämna landet är bland annat teknikkonsulter, ingenjörer och arkitekter".

Men när en människa är fylld av Lögnens ande, som Stormhatten verkar vara, tar det inte många sekunder förrän man glömt vad man nyss sade. Lite senare i intervjun avslöjar hon sig när hon ska presentera en lösning till utflyttningen av arbetstillfällen. Glöm att hon börjar med att nämna bättre utbildningar, hennes egentliga ärende är det hon försåtligt smyger in som nummer två: "lägre kostnader för att anställa, en samlad skattereform med lägre skatt på arbete".Stormhattens horoskop har inte tidigare ritats upp med Solen i första huset, men som makthavare och ledare för en arbetsgivarorganisation är det naturligtvis ohyggligt träffsäkert med den i detta fall helt terrorgalna Skorpionen i näriga Vattenelementet. Skorponen är det manifest giftiga av de tre Vattentecknen - det är Passionen i Kräftan som lurar själen att leva kortsiktigt och för sin tillfreddställes och det hamnar sedan på Fiskarnas bort att rena det förgiftade vattnet. Grundskissen kan naturligtvis varieras och t.o.m. står för något gott i enskilda fall, men inte i Stormhattens, vad jag kan se.

Eftersom Skorpionhärskaren Mars ligger i Luft i 12e förlusthuset uppstår en "dissociation" - hon ljuger antingen avsiktligt eller också har den "onda daimonen" kontroll över alla hennes utspel. Och den demonen är inte trevlig: Mars med Venus tecknar horans överlibidinösa överhettning men här rädslan att tappa driften? Vilken drift? Låt oss gå vidare i analysen.

Planeterna närmast solen kommer alltid att klunga sig runt densamma och ritar man en karta med Solen (ledaren) i 1a huset är det naturligt med en anhopning antingen i 1a huset (ledare ÄR i allmänhet sjukliga narcissister och ser bara till sitt eget intresse) eller en viss betoning på de angränsande husen, det 2a för ekonomi och det 12e för raka motsatsen till det ägandeinstinktiva 2a - 12e står som sagt för världsliga förluster.

Att nu Hatt lyckas pricka in både förlusthuset men också har en extrem betoning på de egna pengarnas andra hus, visar att hon är en kapitalisternas kapitalist med Jupiter - "stora förmögenheter" - bortslösad på ett så primitivt hus som det andra. 

Jupiter står egentligen för filosofi, religion och människans högre självförverkligande, men Stormhattens fördelning av planeterna runt det första husets paranoida förlusträdsla (förstahusägaren står i 12e) tecknar bilden av Sveriges kanske minst kompetenta och utvecklade människotyp. 

Svenska folket - alla arbetstagare - måste känna att de lider av en kollektiv syndfullhet som får dem att tålmodigt acceptera vad än landets överhet bestämmer åt dem. Sverige är en nation av självbestraffande sadomasochister. Inte bara Svenska Akademin kommer att spricka innan vi har Tredje världskriget här, och efter vilket mänskligheten till sist för gott lämnar kapitalismen bakom sig som ett historiskt misslyckande för homo sapiens.

*****

Spelreglerna för fixstjärnorna är oklara eftersom så lite material från antiken överlevt. Normalt verkar de ha betraktats som verksamma i anslutning till Orienten, dvs. ascendenten eller det östra väderstrecket. Men den onda stjärnan Algol blir så mycket mer begriplig om man föreställer sig att "det onda ögat" skickas från avundsjukans Skorpion och riktas mot "denna världens goda", den enkla och sinnliga Oxen som strosar runt i vår Herres hage. "Syndabocken" och föremålet blir därmed den naiva materialismens princip Oxen, men det är den kroppslösa demonen Satan som från den omanifesta Vattennivå (psykets nivå) ligger bakom.

Stormhattens Merkurius i Skorpionens 4e grad blir därför exceptionellt intressant som roten till den aktiverade Satan i Oxens 3e grad. Givet Skorpionhärskarens placering i Luft men i ett vattenhus som måste dräneras föder detta rubrikens tanke om att en oren Lögnens ande som blåser genom Almegas vd. Om Lögnens ande går det att läsa mer i de nyligen till svenska översatta Dödahavsrullarna. 

Den som återvänder till gamla omoderna Bibelns Nya testamentet kommer att hitta många passager som påminner om de närmast persiska synsätt som låg bakom den grupp judar som författade rullarna. De var med största sannolikhet de judiska eliten som rövades bort till Babyloniska fångenskapen och befriades av en persisk konung som under årtionden vidgade sina vyer så markant att en remarkabel mixtur av judendom och österländsk vishet fick fäste i Palestina. 

Judendomens nya gren framfödde i sin tur den polemiska läraren Jesus, en sådan fara för den kapitalistiska ockupationsmakten Rom att snubben mördades genom en politisk konspiration bara något år efter att han börjat predika för väcka folket till medvetenhet. Den här bloggen har redan överlevt sig nio år, men bara för att de stora tidningshusen gemensamt kom överens om att sluta ge gratis annonsplats åt landets bloggar inför det ödesdigra valet 2014. Tidningarna insåg att nätupplagornas gratisreklam innehöll bättre propaganda (påverkanstexter) än deras egen!

Stormhattens karta kan med fördel dubbelexponeras på Jimmie Åkesson som exempel på hur några gratisluncher räckte för att Satans falska röst skulle vinna honom över till tanken på att skol- och vårdprofit nog ändå var rätt bra (för de rika)! Se hur Satansstjärnan förvekligar hans Sol (intelligens) och gör honom till en sårbar måltavla för Stormhattens lömska kommunikationsMerkurius. Jag hävdar inte att det var Stormhatten själv som satt till bords med Åkesson på de där luncherna, det är den astrologiska principen jag vill påvisa - du kan inte gå bland bespottare och ogudaktiga utan att själv bli smutsad:


Eftersom Åkesson gärna åberopar traditionella svenska värderingar, kan man ju påminna sig profitälskaren Göran Hägglund - f.d. ledare för det parti som påstår sig representera kristliga värderingar (som ju ändå varit de svenska i något årtusende). Det är uppenbart att också Hägglund, dåvarande regeringens skickligaste värdepappersprofitör har Satan strömmande i sitt själva kroppsblod - jämför honom med nationalhoroskopets Oxe, och man börjar fundera om landet Sverige alls förstod kristendomens budskap...

Det lättpåverkade sinnelagets Måne som
grundton avslöjar den sataniska axeln
(Oxe-Skorpion) som ett pinsamt äregirigt och
helt materialistiskt skäl till samhällsklättring.
En människa i akut konflikt med sin
egen själ (Solen) och dess bättre vetande!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.