Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 20 april 2018

Nazisten Hans Asperger och den inre onda daimonen


Den osunde barnläkaren vid
cirka fyrtio (? - alla såg äldre ut förr!)


I samband med skandalnyheten om sexbunker-läkaren associerade jag 2016 till den nazistiska barnläkaren Hans Asperger (se inlägg), känd för att ha givit sitt namn till en psykisk åkomma. Antingen har DN plagierat mitt ämnesval eftersom Sideriska siktet t.o.m. serverade länken till den brittiska tidning som redan 2015 kallade Herwig Czechs forskning ny! Eller också har DN först nu hittat fram till den 2½ år gamla nyheten och skriver så talanglös journalistik att man glömmer göra nödvändiga ändringar i en nattstånden engelsk artikel i samband med att man gör sin rewrite på den. (Det kan för all del hända att denne Czech skrivit något nytt i ämnet...)

Oavsett vilket är det intressant med en ny titt på Asbergers födelsedag, särskilt som dagens första inlägg om dödsplaneten Saturnus i Olof Palmes första hus dyker upp även hos Aspberger om man i brist på känd födelsetid väljer en solascendent. Men Aspberger föddes med Solen i Vattenbäraren (förnuftet som bär den irrationella Vattensjälen och gör "människor av folk" om de bara har vett att välja intellektet framför den djuriska instinktens väg).

Visserligen är Stenbocken och Vattenbäraren udda tecken i det att Solen här passerar genom zoner där den tvingas agera utifrån en disponent (Saturnus) som är dess naturliga fiende (symbolerna betecknar bokstavligen liv och död). Man skulle kunna tänka sig att rationaliseringsexperter, såna som sparkar ut folk i kyla och depression för att företaget vill säkra sina vinster, skulle kunna höra hemma i något av de här tecknen...

(Jag har faktiskt ett anonymt fall av en högre mellanchef inom teknikbranschen som blivit avskedad gång på gång, men alltid kämpat sig tillbaka till samma bransch som så uppenbart rövknullat honom tillräckligt för tre livstider! Här står Solen i Vattenmannen i kritisk skärning med Månen i Skorpionen för det "grupputstötningssyndromet" - se senast inlägget Oxford om Luft och Vatten.)

Men när jag nu blickar på Aspbergers karta inser jag hur mycket mer begriplig den blir om man antar en födelse när olycksplaneten Mars sticker i offrens och martyrernas tecken Fiskarna. Det skulle genast puffa in psykiaterns komplicerade härva av planeter i hans eget 12e hus för "offer" (och kanske också egna inre demoner). Månen som relaterar till småbarn flyttar då upp till 10e huset för profession (han var barnläkare).Inte minst intressant är den sataniskt dåliga omdömesförmågan i det tredje huset som har med intellektuell kapacitet att göra: Jupiter borde tyda på fromhet och ett välvilligt intellekt men enligt vår hypotetiska konstruktion landar nu tredjehusets ägare (Venus) i händerna på den onda daimonen (12e), en roll som här innehas av Liemannen (Saturnus)! 

När sedan Jupiter i 3e också äger tionde huset vari barndomens Måne befinner sig och samtidigt angrips av Satanshuvudet via stark konjunktion, då skulle åtminstone inte jag låta den här läkaren ställa någon diagnos på mitt barn!

Nu lär det inte gå att bevisa att Aspberger föddes under den i alla omständigheter olyckligt lottade Fiskascendenten (som det uppoffringens tecken det är har den ovanligt många planeter emot sig vid en förstahusplacering). Men håll med om att pusselbitarna plötsligt föll på plats närmast perfekt!PS. Det kommer inte att saknas horoskop bland rätt normala människor där 12e huset är välfyllt. Den som har ett liknande horoskop behöver dock inte bli helt förförad! 

I det här hypotetiska horoskopet för Aspberger finns det synnerliga faktorer som faktiskt talar för att läkaren själv var den sjuke och hans "arbete" på barn ett sätt att försöka förstå sig själv. 

1/ Saturnus ÄR den onda daimonen och själv instängd i 12e för institutioner som sjukhus eller dårhus. Eftersom Saturnus står i härskarläge finns det ingen "andra åsikt", ingen disponent till planeten som ger den potentialen till självinsikt. 

2/ Dessutom är, som sagt, Solen i samma tecken som sin disponent och samtidiga ärkefiende, ett potentiellt problem som knappast blir mindre om huset är problematiskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.