Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 27 april 2018

Homoaktivistens överspända självmord

Jag tror inte DN skulle ha gjort ett nummer av den homosexuella advokaten David Buckels typiskt dramadrottningsartade självmord - med eld - om det inte varit för att dataprogrammeraren Avicii nyligen tagit livet av sig. Jag menar, David Buckley tog sig av daga samma dag Solen gjorde entré i Eldtecknet Väduren och aktiverade hans födelses många svagheter - och det var för två veckor sedan.

Under många år med den västerländska, tropiska zodiaken tyckte jag inte att jag gjorde några framsteg. Men det berodde på att man inte får vara någon slav under regler. När alla byggbitar fått sjunka ner i det omedvetna (och den sideriska zodiaken dessutom anmält sig helt spontant i nattliga drömmar!) verkar astrologin så barnsligt enkel som den egentligen är. 

Det räcker med en blick för att se hur - möjligtvis - Buckels födelsehimmel reagerade på planeternas fortsatta rörelser i tiden - för en "berättelse" kommer närapå av sig själv:
Här passar det förstås att utgå från juristens psyke (Månen) för en sinnelagsascendent. Hans identitetsstörning blir då uppenbar: Solen (identitet) i 6e sektorn för olycka och fiende. Hur han än såg på sig själv så var självbilden extremt självdestruktiv, som den så ofta verkar vara hos homosexuella. I normala fall brukar jag peka på att en planets disponent kan hjälpa ur en knipa men här står Sol-Oxens Venus i Tvillingarna och bildar ömsesidig reception med Tvillingarnas härskare Merkurius i Oxen. 

Vi är alltså tillbaka i det destruktiva sjätte huset igen! Jag tror man ska ha en sådan här psykisk störning i minnet när man diskuterar ett självmord av den här typen. Det var ingen heroisk manifestation för miljön utan ännu en svårt psykiskt sjuk homosexuell som utlokaliserade sina problem på ett pseudoproblem - miljön...

Att juristens horoskop också innehåller ett präktigt dramadrottningssyndrom bidrar heller inte till stabilitet. Psykascendenten i eldfängda och utåtriktade Skytten måste samläsas med att Månen här äger det 8e korruptions- och sexualitetshuset, även dödens hus som här går i Vattentecknet Kräftans tecken. Eld och Vatten = idiotiskt överspel och dramadrottningens urladdningar.

Se nu transiterna för dagen för självmordet. Charles Carters regel (för västerländska astrologer) var att en transit inte ger några säkra effekter med mindre den aspekterar sin egen natala position. Och det gör Mars som just nu transiterar med den ännu ondare Liemannen (Saturnus) genom Buckels psyktecken! Därifrån kastar nu Eld- och olycksbringaren Mars sin långa "dödaspekt" (210°) och träffar då förstås det 8e dödshuet där hans natala Mars stod - FALLEN I KRÄFTAN. Detta senare kan man tolka som en tendens att implodera och rikta Skadan in mot sig själv. 

Det tycks alltså som att de räckte med att den stora starka Solen når martiala Väduren (den sideriska!) för att svagheten i Buckels medfödda Mars skulle gå i dagen. Och när samtidigt transiterande Mars riktar sig mot sin egen natala position, då tappade människan helt och hållet vettet och eldade upp sig.

Faktiskt inte alls olikt Aviciis självmord, där också den medfödda och problematiska Mars var en del i dödssymboliken. Också Aviciis största problem (Skorpion OCH Lejon) kunde beskrivas i termer av en dramadrottning, men efter några år tog jag tillbaka det och beskrev kombinationen som en som biter ihop tills allt går sönder - precis det som hände med Avicii.


2 kommentarer:

 1. Benny Fredriksson hade också mars i kräftan, med transiterande mars i skytten vid självmordet.
  Faktum är - och det här är ingen efterhandskonstruktion - att min spontana reaktion vid nyheten om BF:s självmord var att det var något "dramadrottningsaktigt" i det hela. Bara en sådan sak som att "välja" att göra det på andra sidan jorden, med allt vad det ställer till för omgivningen... Jag vet ju inte om det var planerat, men det var min spontana tanke. Men man får hoppas att du har rätt som skrev i inlägget om honom att han på andra sida 'ganska snabbt hittar sig själv'.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag knackade ihop en liten utfransning på morgonen (se nästa inlägg). Frågan om "dramadrottningen" är förstås ytterligare en infallsvinkel på självmorden. Givet att det finns ett flertal skäl bakom att ända sitt liv (jag nämner några vanliga) skulle dock underlaget behöva sorteras annorlunda. Det kanske blir en genomgång av detta vad det lider. Edward de Vere (Shakespeare) förde t.ex. ett förskräckligt väsen av sig utan Eld/Vatten men han hade Solen i Väduren baserad på ett överaktivt fantasiliv (Mars med Månen i Vattenbäraren), dvs. helt verksam på ett visualiserande/intellektuellt plan. Därför var hans åbäkande och kritik mot drottningen smart inbäddat i text medan Eld och Vatten ofta mer kan liknas vid barnets raseriutbrott, det är en enkel trigger och så en väldans massa emotioner över detta...

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.