Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 10 april 2018

En tid för allt, även Horace Engdahl


Engdahl i innersta kretsen kuggar precis i tidens ondska
(Mars och Saturnus passage genom Skytten) och
avslöjar sig som århundradets svenska hycklare
(inte illa med tanke på att detta är vår paradgren)


Jupiter: Gud, filosofi, nobless, den högsta kasten, akademier för vitterhet och högre bildning, godhet, frihetlighet och viljan till allas väl. Men ibland fungerar inte Jupiter-i-tiden eller i enskilda horoskop. Man får då uppblåsthet och hyckleri, fejkade framgångssagor, privilegiebubblor som bara väntar på att spricka.


Ibland räcker inte intelligens hela vägen. Horace Engdahl, som kallat sexualförbrytaren Kulturprofilen för en hedersman, ligger exakt "rätt" i tiden för att delta i den "katten på råttan, råttan på repet"-lek som nu utspelar sig på himmelen - i den universella Själ som vi i syndafallet projicerat utanför oss själva, som om det existerande ett universum utsträckt i tid och rum. 

Enligt astrologin pågår Svenska Akademins - och Horace Engdahls - sammanbrott nu inte "där ute" utan just precis här inne, i tillvarons andliga region - i Eld och Luft - före det att Tid och Rum tagit form. I Akademins och Sveriges sammanbrott inför världen gestaltas det eviga kriget mellan Ont och Gott. Passande att det händer i just det land vars extrema sekularism fått ALLA dess ledare att sataniskt predika Mörkret som om det var Ljus.

Sveriges nationalhoroskop med Venus som ascendenthärskare och en verksamt ont och bubblelik rikemans-Jupiter invid ledarskapets Sol är i precis lika hög grad berört av de rådande transiterna som Engdahls horoskop! 

"Triangeldramat" i skyn just nu kan vara en utdragen plågsam period för dem med viktiga placeringar i något av tecknen, även "de goda". Själv född med Saturnus i Skytten ägnade jag t.ex. gårdagen åt att rita upp riktlinjer för att häva kristendomens borttynande i Sverige och återigen göra den intressant som en samhällelig påverkanskraft och för en ny generation. I samband med den här visionära kartläggningen av vad det kristna Förlaget behövde sökte jag samtidigt sälja in mig själv som idéspruta. 

Men vad sade Mästaren om pärlor för svinen? Med vändande post kom förlagsbranschens generiska enradare om att inte ha någon plats för praktikanter. Inte ens ett tack för den gratis behovsinventeringen kostade man på sig... Jag tror inte ens Förlaget tänkt så långt som 10-15 år fram i tiden, så mitt exempel på kreativt inflöde blev nog troligen snarast en oönskad påminnelse om allas vår dödlighet och att det finns en framtid att skapa för den som inte bara sitter av sin tid på kontor för att utkvittera lön...

Inte undra på att snobblitterära akademin och kristendomen är på väg ut ur historien i detta land. Det är nu fritt fram för marknadskapitalismen att beröva svenskarna deras sista tankefrihet... Låt oss vara effektiva och redan i morgon ta bort svenska språket ur grundskolan, ungefär som socialdemokraterna vill ha bort religionen. Låt nästa generation svenskar bli enbart talspråkliga och låt dem inhämta den samhällsinformation de nu behöver via enkla trettiosekunders videoklipp på nätet. 

När kapitalismen avvecklat även kontorsråttorna på det kristna Förlaget, måste alla obehövliga människor förvaras på något hyfsat humant sätt. I Sverige kommer det att bli så att man ger dem en minimal medborgarlön för att klara uppehället, men man har i gengäld tagit från dem möjligheter till intelligenta uttryck genom manipulationen av skolämnen. De förväntas konsumera bort sina liv att stirra på rörliga bilder på nätet... Den lilla, säg tio procent stora, klick av elit i Sverige kommer att behålla skriftspråkligheten för sig själv och unna sig betydligt mer raffinerade och vederkvickande nöjen än dem som bjuds den breda  massan.

Hur andra länder kommer att lösa sitt befolkningsöverskott i en närmast helt automatiserad framtid inte så långt bort, får den som är ung idag kanhända leva för att se. Jämför då med det Sverige som vid den tiden sannolikt degenererat till en ren fasciststat, helt utan kultur men med ett alltjämt brinnande intresse för vapen och död. Det här kan vara regionen för själarnas soptipp. Till det här landet föds man när ingen annan region i världen är villig... I andevärlden kan själarna avläsa varandras hemmahörighet på en existentiell skala från "helgon" till "skitstövel". Det är den objektiva klarheten på "andra sidan" som får vissa att självmant sänka sig ner, t.o.m. till planeten Jorden om man inte känner någon samhörighet med de högre och mer all-inkluderande världarna... Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.