Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 22 april 2018

Dödshoroskopet för Avicii


Stupade redan vid Saturnus första fullbordade varv
("trettioårskrisen") - sannolikt pga. Mars
födelseomständighet och natala Saturnus
järngrepp om förlossningens Jupiter...

Värdet av ett sådant här horoskop minskar när inte den kroppsliga ascendenten är känd. Den eller dess planetära härskare är garanterat involverad en dålig tid. 

Men t.o.m. när man ritar in Tim Berglings födelsepositioner i en naturlig zodiak och omger dem med dödsdagens transiter ser man hur hela himlen står i brand. Det är som om hans utmätta tid knäppte av här eftersom födelsehoroskopet så tydligt indikerar något mystiskt med tidens herre Saturnus i GRADEXAKT opposition till den lätta förlossningens Jupiter. 

Se sedan i det yttre transithoroskopet hur båda dessa "stora ödespenslar" aspekterar sina födelselägen.

Att födelsens Mars stark i Lejonet hugger mot livets utgång (Månen) i dödens tecken Skorpionen, ett Marstecken, kan mycket väl vara del i den komplexa totalbilden. Visserligen stod Mars på dödsagen återigen i ett Eldtecken men utan att aspektera sig själv i sitt natala läge. Däremot hakar transiterande Mars på Saturnus, och båda de naturliga illgörarna tillsammans är en kritisk tid. 

Flera prylar har gått sönder i mitt hem de senaste veckorna, bland annat ett en bara 3 veckor gammal elektronikpryl som jag verkligen trodde mer om. Bloggaren föddes ett år då Saturnus stod i Skytten och är således i allra högsta grad mottaglig för Saturnus (och olycksplaneten Mars) passage...

Till sist verkar det som att det återigen är den snabba Månen på himlen som fungerar som en slags sekundvisare. Utan att studera horoskop mer än då och då, har gång på gång Månen dykt upp som en slags sista "pricken över i" som preciserar vilket dygn under en kritisk period som slutet kan tänkas inträffa. 

Här hade Månen på eftermiddagen i Oman hunnit in i Tvillingarnas tecken och var som synes extremt intrasslad i Berglings medfödda Saturnus/Jupiter-oposition som just nu stod under press från Saturnus/Mars. Och så kommer Månen för "livets in- och utgång" och utsätter sig för härdsmältan mittöver i Skytten.

Jag har inte läst något av de översockrade hyllningarna till den avlidne, men dödsorsaken verkar ännu inte ha meddelats.

Apropå de senaste dagarnas hyckleri kan man påminna sig en tid då Avicii av och till bannades av samma medier som nu står på rad och tävlar i överord med regeringen Reinfeldt. Om någon minns gav den här regeringen datornissen från välbärgade Östermalm stora Kapitalistpriset för några år sedan för att han var nästan lika bra för Sveriges export som mördarfabrikerna Bofors och SAAB. Vad bryr sig regeringen om vad som tillverkas i Sverige och säljs utomlands så länge det ger pengar...

2015 fick Avicii skit för en brutal video, vilket naturligtvis påminner om hans hemska medfödda Mars i attack mot Skorpionpsyket:


Madonnas uttalande om dödsfallet var lika sjukt som hennes liv och karriär. Det var ett proffs på att vira toyboys runt fingret som uttalade sig om Avicii som om han bara var ett objekt för henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.