Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 mars 2018

Sveriges lögnmentalitet angriper nu folkkroppens hals

[Om det här inlägget tycks läsaren ovanligt mångalet i sina associationer beror det kanske på att både Sol och Måne idag ligger i Vattenelementet och Månen i konvulsion via konjunktionen med demonens huvud, Rahu. Som bloggen tidigare noterat insåg redan Herakleitos att "den torra själen var den bästa"! För ett exempel från bloggens första år, se fallet Whitney Houston.] 

*****

Svenska Dagbladet innehåller bakom betalbommen nyheten att Sverige drabbats av en okänd allergi som går rakt på strupen. Eftersom barn drabbas tycks tidningen resonera som att den som har råd att sätta barn till världen också har råd att betala för att informera sig om denna skrämselnyhet...

Den begåvade läsaren kan kontemplera följande serie bilder och själv dra sina slutsatser:


Zodiakmänniskan beskrevs redan i
senantiken. Denna version från
en schweizisk kalender för år 1500.


SVERIGEHOROSKOPET:



Sverigehoroskopet har här roterats för att placera zodiakmänniskans ömmande punkt i hus ett, som subjektet. Den brännande och skadegörande planeten Mars är av naturen en illgörare och för munnens och halsens tecken Oxen är den dessutom en verksam illgörare - den gör visserligen sitt ofog men utfallet blir inte det tänkta. 

En verksamt ond Mars är verkligen en halvmesyr och vad som blir av den, beror nog mycket på i vilket tecken den står. Ur hälsosynpunkt verkar det rätt att en uselt genomförd attack mot svenskarnas halsregion inte lyckas som tänkt, i så fall hade halshuggningen gjorts med ett välriktat snitt från bödeln. Istället får den svenska folkkroppen en överkänslighet i halsregionen som om vi kollektivt mindes - psykosomatiskt - bestraffningen för något brott i avlägsen tid som svenskarna är kollektivt medskyldiga till.

Glöm inte att Satans stjärna representerar Guds Åklagare. (Stjärnan identifierades troligen som symbol för en ond makt av kaldéerna, en tanke som påverkade judarna och därefter araberna, vilka senare gav den det namn, al-Ghul, som latiniserat gäller än i dag). Den svenska svenska självlögnen kan, när den uttalas med munnen, anknytas till den judiska termen Lögnens ande som esséerna kontrasterade med Sanningens ande. 

Nya testamentet har utan de kristnas vetskap bevarat många tankar från det esséiska samfundet, vars tankar tycks ha format mycket av Jesus världsbild, till och med när han går emot rörelsens mer extrema asketism. Mot Johannes Döparens diet, gräshoppor och vildhonung, förklarade Jesus att mattabun är rent trams, att det inte är det som går in i munnen som förorenar människan utan det från hennes hjärta som hon ger hals om

Kort sagt, det är en sak att tänka i illvilja (och på annat ställe likställs tanken med handlingen), men att kläda sin illvilja i ord är att faktiskt begå en handling. Bara helt apropå det övermått av hatiska troll som det moraliska sammanbrott som kallas Sverige genererat. Inte konstigt att strupen på folkkroppen tar skada med sådana politiker och nättroll ute i buskarna...


Med Oxen/halsen i blickfånget (hus 1) uppstår dessutom det pikanta omen att 6e huset för fienden och ohälsan kommer att representeras av den svenska Vågascendenten, vår persona ut mot världen och då Venus härskar över både Oxen och Vågen tycks det som om att det är vårt falska och ormtungade beteende mot omvärlden som återverkar som direkt dålig karma på folkkroppens hals. Dårar börjar leta förklaringen till den nya allergin i födoämnen, men förklaringen ligger på en mycket högre och andlig nivå...

Som ofta påpekat på bloggen har halsens tecken Oxen inte mycket tur med sig här i världen, symbolen betecknar ett arbetsdjur som människan använder som en slav. Inte ens Venus, Oxens egen planet, är på dess sida! Den verksamt onda Venus som tillfällig ägare av ohälsans och fiendskapens 6e hus placerar sig i 9e huset för utlandet. Det kan man ta som en bekräftelse på vad jag just sade: det är något i Sveriges uppträdande eller verbala agerande mot eller i utlandet som återverkar negativt på de svenska halsarna. Folkkroppen får kollektivt betala för den skuld utlandssvenskar drar över sitt hemland. 

Jordelementet tyder på att detta är karma av låg, somatisk sort, den typ av övertydliga korrektioner som drabbar dem som inte reagerar med vare sig intellekt eller känslomässiga varsel. Svenska makthavares trixande för att göra landet till än det ena (NATO) än de andra (leverantör av krigsvapen till nattsvarta regimer) resulterar att den orala månglaren får bölder i halsen på hemmaplan. Svenskarna har varit för passiva, de skulle ha tagit sina högafflar och mobiltelefoner som tillhyggen och marscherat på Rosenbad för länge sedan. Nu är de själva smittade av politikernas vanstyre och ointresse av folkets vilja.

Astrologin är en hybrid, en sammansättning av många olika traditioner. Hälsoomen är inte enbart relaterade till zodiaktecknen utan även planeterna har fysiologiska denotationer och om strupen är föremål för den krigiska Marsattacken, så instämmer (med lite god tolkningsvilja) även luftvägarnas Merkurius. Sätter man nationalhoroskopets benägenhet till sjuklighet (Mars) i centrum landar FOLKHÄLSAN i 10e stats- och makutövarhuset som någon slags ledande motiv. I grund och botten är den blodpumpande Solen god för Oxen (en verksam välgörare), så underförstått kan det vara dålig kroppscirkulation som bidrar till halsproblem. 

Samtidigt är luftvägarnas Merkurius angripen av expansiva Jupiter, rikemansplaneten som skapar komfortabla livsomständigheter. Den gör INTE Oxen något gott. Arbetsoxen symboliserar, om man så vill, straffet för själens dumhet att gå ner sig i KÖTTET, i synnerhet om man sedan slocknar i huvudet och bör kroppen till sin religion. Jesus skulle ha lidit med den svensk fitnessdårskapen och begrundat hur ett folk så helt kunde tappa allt intresse för det som utgör den verkliga människan och bara fixera sig vid det yttre höljet... 

Stack något åt Jesus en historiebok som berättade om hur adel och myndighet låtit det svenska folket svälta genom historien, skulle kanske t.o.m. Guds son lära sig ett och annat. Bland annat om hur vissa Synder är så stora att den enskilde inte kan lästa sig alltför hårt. Man är bara del i en större röta, del i en Korruption som vandrar genom århundradena som en osynlig men absolut verklig ond ande! Det är en sådan ond ande som finns markerad i Sveriges nationalhoroskop och som nu börjat bryta ut på den enda nivå svenskarna längre reagerar på: den somatiska.

Givet den här specialkartans mix av sund arbetskraft (Solen), den onda Rike Mannen (Jupiter) som gör sin förmögenhet på de enkla och krassliga arbetsoxarna och luftvägarnas Merkurius som drabbas av detta, får nu Sveriges intressanta "ömsesidiga reception" mellan just Merkurius och Saturnus en ny skruv. I samband med statens vilja att piska svenska arbetsoxar att knota på i "arbetslinjen" för korvören medan Överherrarna slussar ut övervinsterna till skatteparadis (utlandet igen, 9e huset), är det intressant att notera hur "receptionen" kopplar stat (10e) till ekonomihuset (2a). 

Statens intresse för folkhälsan handlar bara om minska kostnaderna för sjukdom, sjukskrivna påverkar de siffror som sysselsätter så många av landets räknenissar. Staten har inte det minsta intresse av folkets välmående för välmåendets egen skull. En Stat (Vattenbäraren är ett av de universalistiska tecknen) kan inte relatera till en enskild enkel person (Oxen). 

Min gissning är att nationen just håller på att föda en eller ett knippe nya folksjukdomar - i Sverige är SJUKDOM det enda sättet Underklassen kan signalera tillbaka till Överheten hur SJUKT deras styre av befolkningen och det som borde vara de svenska intressena, är. Vilka borde de svenska intressena ha varit? Att styra om vapenindustrin till grundforskning för att läsa världens problem! Istället har Sverige sällat sig till de av världens nationer som ÄR problemet!