Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 23 mars 2018

Ingen stor sak...

...men när jag läser en DN-intervju med systrarna som är Förstaförbandslådan för de sjuka och sargade, inser jag att en oansenlig liten prognos i min enda kommentar till deras horoskop, från 2013, har slagit in. Precis som jag gissade var det den yngre Klara som drog sig ur, bildade par med en snubbe och flyttade till England. Men orsaken - utbränning - så långt granskade jag aldrig kartorna. 

Det var helt enkelt Klara Söderbergs anspända fullmåne längs med de båda utbrytarna och frigångarna Tvillingarna och Skytten som födde tanken, plus att storasysterns betoning på Vågen mer handlar om att upprätthålla en jämvikt till sakernas tillstånd. 

Det är också Johanna som nu konstaterar att hon är mer av en "arbetshäst" och även i trött tillstånd kan köra på. Byt ordet mot "arbetsoxe" som passar det hennes horoskop bättre - det är en stor skillnad på hennes tåliga lunk via energiplaneten Mars i Oxen och lillasysterns energi i Tvillingarna som dessutom påverkar psyket/Månen och är involverad i den allmänt känsligt stämda fullmåneaxeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.