Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 13 mars 2018

Ett ruttet äpple räcker. (S) har hela korgen full.




Så kommer då socialdemokraterna till sist ut som satanister, tankekontrollörer och ett rent fascistparti. Jag talar om deras försök att förbjuda skolor som bygger på en konfessionell grundsyn, dvs. den konstruktiva tanken att tillvaron bottnar i gudomlig intelligens och inte som materialister anser, är ett dåligt skämt och ett liv helt utan underliggande mening. 

Socialdemokraterna hade en gång en livaktig kristen rörelse inom sig men den verkar utdöd nu. Istället kan man se vad som nu hänt som resultatet av några inbäddade satanister i partiet och vilka driver sin eller möjligen ateistsekten Humanisternas agenda. Urban Ahlin kom undan anklagelserna om sextrakasserier med blotta förskräckelsen men han borde ha undanröjts långt tidigare, precis som den andra ateisten Morgan Johansson.

Två ruttna äpplen förgiftar hela fruktkorgen, men när man börjar titta närmare på klientelet verkar allihop förstörda! Brunkolssmutsaren Damberg (allt för pengarna), NATO-fanatikern Hultqvist, ryggradslöse Löfven själv, och nu senast då undertecknarna till artikeln om (s) nya jakt på lätta lösningar - utmåla religionen som syndabocken. Dessa båda, gymnasieminister Ekström och civilminister Shekarabi, säger i artikeln att de är "livrädda" för den segregation de upplever i skolsystemet.

Varifrån kommer den irrationella fruktan som förstör all förmåga till nyktert och sanningsenligt tänkande? Enligt astrologin innebär den i det medvetandeskikt i våra naturer som är den förgängliga delen av själen, säsongsblomstret, den Vegetativa Själen som förvisso fyller funktionen att genom känslosignaler av olika slag påminna om att t.ex. äta för att kroppen inte ska svälta ihjäl innan den hunnit verka som bärare för den inneboende högre själen och dess krav på att få förverkliga sig själv som människa och i många fall också högre medfödda instruktioner. 

Både Anna Ekström och Ardalan Shekarabi har Vattenelementet eller den förskräckta Näringssjälen hyperaktiva i sina horoskop. De är med andra ord helt otillräkneliga. Men att Sverige kan hålla sig med politiker på denna löjligt låga nivå! Seniora moderater frågar sig detsamma i en annan artikel i gårdagens SvD...

Socialdemokratins nya giv avslöjar att de är genuina satanister som söker förneka människan all form av tankeliv och förverkligande som går bortom partiets definition av livets mening. Och den är som alla vet generande outvecklad: det är Reinfeldts "arbetslinjen" om igen. Svenska medborgare ska löneslava sina liv och när de blir gamla har de inte fått sig till livs ett enda ord av ledande eller upplysande filosofi (som i antiken var närmast identisk med religion). Vilket monster detta parti utvecklats till alltsedan samgåendet med Näringslivet. Det här är nästa attack mot svenskarnas tankeförmåga, senast var det Svenskt Näringsliv som anklagade universiteten för att bjuda på "hobbykurser" som visserligen lärde folk tänka eller fördjupa sig på annat sätt, men inte var "lönsamma" i den mening djävlar lägger in i ordet: det materialistiska kvartalsresultatet.

Fatta hur kidnappat Sverige blivit av något jag på denna blogg bara kunnat beskriva som objektiv och faktiskt existerande Ondska. Den finns och var och en kan få en förnimmelse av den som bevarar sitt sinnes renhet och sedan vänder det inre ögat mot dem som rasat långt, långt ned i medvetande...

Inga kommentarer: