Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 mars 2018

Desinformerande vice vd för Svenskt Näringsliv



En viktig artikel i SvD/Kultur om Svenskt Näringsliv, här representerad av lobbyrörelsens propagandaminister Lars Göran Johansson som sprätter iväg 800 miljoner årligen för att indoktrinera svenska folket om profitmentalitetens välsignelse.

Lustigt nog dyker ytterligare en karta i spektret "hyperkreativ---fanatiker" upp snart efter att jag kommenterat Bert Karlsson som Ebba Busch Thors spinndoktor. Men den här gången är den djävulusiska mentaliteten tydligare än i kartan för den frispråkige Karlsson. Detta stämmer också med alla de falska sajter och social desinformationsplatser på nätet sagde Johansson ansvarar för som en kommunikationsstrateg.




Det är samma tecken på mental obalans eller fanatism visavi "Den Andre" som hos Bert Karlsson, samma banala egonivå och försök att vända massorna (Månen) till sitt eget program. 

Men det som gör den här kartan mer djävulskt ränksmidande, mer diaboliskt intelligent om man så vill, kräver att man väger in två nivåers disponentskap.

I förstone ser en urstark Sol i Väduren disponerad från Mars i 9e huset för religion och "mitt högsta goda" ut som en extremt vital aktivist. Varningstecken dock för äregirighetens demon Rahu (norra månnoden) i kombination med Mars som är och förblir en primitiv planet även när den har rollen som verksam välgörare (se Donald Trumps Mars på den kroppsliga Lejonascendenten).

Men vem äger alla denna fanatiska glöd och denna tanke att krigisk expansion i Skyttens frihetliga tecken är "det högsta goda"? Nu kommer disponentskap på andra nivån in och helt byggnationen kollapsar direkt. Det är en primitiv och låg satan vid namn Jupiter-i-Oxen i det primitiva 2a huset för "min feta plånbok" som äger all Eld i horoskopet. Vi får ett ovanligt motbjudande exempel på "andens brutalisering" eller hur materiella betraktelser perverterar vår gudomligt givna klarsyn. 

Eftersom Svenskt Näringslivs kampanjer är klantiga och lätta att genomskåda förvånar det inte att den utagerande Solen (solascendent) inte har något vidare hjälp av kommunikationsplaneten Merkurius, här både "fallen" i Fiskarna och undanstuvad i det till världslig framgång antagonistiska 12e huset (den onda daimonen). Som sagt: Svenskt Näringsliv bränner årligen 800 miljoner kronor på att LJUGA SVENSKA FOLKET I ANSIKTET i hopp om att konvertera gammal som ung. 

Är det inte en djävuls ansikte som anas här ovan? En Lucifer som störtat ner i smutsen, i 2a huset, antikens port ner i Dödsriket men på vårt moderna språk: egna plånbokstänkandets sektor! Vilket tecken och planet som än ockuperar detta hus tycks degradera individen i någon mån (motverkande budskap kan naturligtvis tunna ut detta omen). Minns Fredrik Reinfeldts Måne-i-Vågen i 2a och hans tilltag att stjäla från Sveriges fattiga för att vinna medelklassens röster. Hur är det möjligt att svenska folket om och om igen röstar fram ledare som skadar dem långsiktigt enbart för kortsiktigt godis ur handen på den fula gubben? 

Kan det bero på att demokratin är en ren chimär och att det är Svenskt Näringsliv som piskar politikerna att gå deras väg? Om demokratin upphört fungera i landet, öppnar det på sikt för våldsreaktioner, tråkigt nog. Och då är kapitalisterna snart där för att profitera även på det, genom att erbjuda de rika väpnade privatarméer. Det ser ut som att Sverige just nu störtar allt djupare ner i Underjorden i en okontrollerbar spiralrörelse...



Bonusspaning

Vad har det blivit av andra med den signatur jag just isolerade? Tiotusen kartor räcker inte långt om man börjar hopa sökkriterier så jag lämnar den sociala skakigheten i fullånens Jag-och-Du-axel (Väduren-Vågen) därhän, och söker enbart på egocentriska och lidelsefulla Vädurar med distinkt missionerande patos (9e religionshuset) men där bevekelsegrunden är ringa och materialistisk, dvs. Jupiter i Oxen ELLER resursägaren Stenbocken. 

Jag utelämnar tredje Jordtecknet Jungfrun eftersom det är den materialistiska instinktens olycksoffer lottade - jfr tecknets sjätte hus för olyckor och fientlighet: det är alltid frågan om materiella resurser som föder fientlighet. Axeln Jungfrun-Fiskarna är en smula komplex eftersom man samtidigt kan se Jungfrun som den vinsthungrande farmaren och Fiskarna mittöver som samhällets olycksbarn eller båtflyktingar över vatten som stressar farmaren och som själviskt vägrar dela med sig... återigen fientlighet över jordens håvor...

Sökningen ger fyra träffar utöver Svenskt Näringslivs propagandageneral.

  1. Bruce Sterlin;14.4.1954;12:00 - cyberpunkförfattare
  2. Seka/Dorothiea Hundley;15.4.1954;12:00 - porraktris som slutade degradera sig först när hon drabbades av AIDS
  3. Ellen Barkin;16.4.1954;12:00 - aktris, senast noterad av bloggaren för att dejta en 31 år yngre man
  4. Lars Göran Johansson;19.04.1954;12:00 - referensobjektet
  5. Sophie Delezio;24.4.2001;12:00 - olycksoffer, först utsatt för svåra brännskador och vid senare tillfälle överkörd av bil (överlevde)
Tillägget av Jupiter i Stenbocken gjorde varken till eller ifrån. Alla fyra har frihetliga expansionsplaneten i 2a huset för privatekonomi (utifrån Vädurssolen i första).
 
Ja, vad säga? Ingen upplyftande skara direkt. Och som när jag återaktiverade den uppblåst byråkratiska termen "multipel attestering" i samband med den kvinnliga CIA-chefen, är det slående hur tillräckligt många onda omen (CIA-chefen) eller en snygg svit i Eld som plötsligt havererar i konfrontationen med primitiv Jord (näringslivspropagandisten) faktiskt tycks skapa tydligt störda livsöden.

Jag har inte läst cyberpunkförfattaren men bara ordet tyder på den förråade värld som de antagonistiska elementen Jord och Eld bildar, en hård och barbarisk värld av kämpande djur, ingen kultur ingen verklig begåvning! Gladiatorer på Roms arenor som den lika djuriska och förråade överheten hetsigt vrålade över när det vittrades blod. 

Porraktrisen som drabbades av hälsoolycka i samband med "inkomsternas förtjänande" talar för sig själv, men riktigt kusligt är det att hitta hennes Måne i just Jungfrun i 6e huset för ohälsa, olycka och fiender! Även Ellen Barkin som tycks ha väldigt svårt att erkänna sitt åldrande har samma månplacering... 

Den verkligt otursdrabbade Sophie Delezio, både brännskadad och överkörd av en bil - är född, hör och häpna - under en NYMÅNE med både Sol och Måne i eldtecknet Väduren och med fordonens och kommunikationernas Merkurius i samma tecken. Men pricken över i verkar vara att disponenten Mars står med "halshuggningens" Ketu. Ruskiga omina. Det enda som saknas här är ett exakt klockslag för att placera indikationerna i lämpligt "krisande" livsområde... 

Fritt fram att spekulera, både 1a och 6e har med den fysiologiska hälsan att göra, men bilolyckor skulle kunna tecknas av problem i 3e (kommunikationshuset - hinduisk placerar bilar under 4e Hemmets hus - bilkupén som ett miniatyrhem. Men då tänker de sig som höres på bilen ur ett helt annat perspektiv än som en olycka i rörelse. Olycksplaneten Mars är händelsevis knuten till 3e huset som dess "hussignifikator" (bhava karaka) i indisk astrologi. Den som sitter still på sin fläck är mindre olycksbenägen än den som flänger hit och dit...

Ska man kanske betrakta Sven Göran Johansson med en mildare blick efter att ha serverats denna nedslående kontext? Han kanske just bara är ett naivt OFFER för omständigheter en äldre själ enkelt genomskådat och parerat, men där nybörjaren Väduren faller pladask för första bästa materialistiska löfte (Jupiter-Oxen). Han är med andra ord en typisk svensk - vårt nationalhoroskop uppvisar ju baksidan på hans trestegssignatur (Sol-Mars-Jupiter). Den svenska folksjälen är inte lita ränksmidande och förslagen: Månen i personliga och egocentrerade Väduren disponeras från en satansangripen Mars i Oxen vilket visar hur obildningen står som spön i backen i detta land och gör Djävulens materiella lockbeten närmaste oemotståndliga för att folk som aldrig fostrats i rationell tanke av Överheten. 

Den senare har ju själv alltid gått i Den Ondes ledband vilket tydligt ses i 1809 års Sverigehoroskop med Solen i Oxen på rät linje med Satansstjärnan Algol. Sverige har levt så länge i denna sin ambiens att ingen längre kan se nyktert på vad vi sysslar med och om våra målsättningar är ärbara eller bara tarvliga. Det krävs antingen en klarsynt utlänning som kommer hit och berättar för oss eller också en inföding som stöts ut ur systemet och nyktrar till - som undertecknad efter flera arbetslösheter och stigande ålder börjar se landet och dess arbetsmarknadspolitik för det slit-och-släng-system det är. 

Vilket våld detta land utövar mot sin befolkning! Kompetens kastas på sophögen för att det senaste (yngsta) ju alltid är det bästa i den infantila människans resonemang. SvD:s kulturartikel tar avstamp just i den infantila människans ologik, i genomdrivandet av en profitdriven skola, följd av klagomål på att dagens elever blivit egoistiska och bortskämda. Näringslivets propagandachef har ett horoskop som perfekt illustrerar den logiska kullerbyttan.

Inga kommentarer: